Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.
0 3
26.03.1978 Plaats: Olympiastadion

Scheidsrechter: Alfons De Blieck

Lijnrechters:
Alphonse Constantin - Julien Caluwe
Toeschouwers: 3000

Wedstrijdverslag

Na Cercle Brugge KSV - R Antwerp FC

Als vos Karasi de counter-passie preekt

Brugge - Louter voortgaande op het eindresultaat zou de niet-aanwezige Olympiakijker kunnen besluiten dat de thuisploeg zich nauwelijks heeft kunnen teweerstellen tegen een oppermachtige Metropoolploeg. In feite was de spelsituatie net andersom. Cercle reikte wilskrachtig en gretig naar de zege-doelpunten, maar die uitgesproken zegedrift heeft aan de Antwerpspitsen de nodige ruimte gegeven om met kwieke counters een Cercle-nederlaag op het bord te spijkeren. Royal Antwerp FC had in de persoon van Stanislav Karasi de ideale rustbrenger en organisator vlak achter de snelle spitsen Willy Geurts en Wilfried Van Genechten, die op elk paasslakje doelpuntzout legden.

Cercle timmerde tenminste evenveel uitgespeelde kansen bijeen, maas miste het koele opportunisme om af te maken. Wat Skov in de spits uitvoerde, was erg verdienstelijk, maar zijn schoten of kopstoten stierven steeds in het het ontgoochelingsgeroep van de schaarse kijkers achter het doel. Werd hier het stevige hoofd van Beheydt of de traptechniek van Veenstra gemist om die beslissende voorzetten beter en scherper in het doelgebied te werpen? Wie nog het meest gemist werd bij Cercle, was de man die er wel bij was. Van Kerkhof geraakte dank zij medische assistentie toch speelklaar, maar beschikte duidelijk niet over al zijn mogelijkheden.

Hij werd als libero uitgespeeld, Verriest schoof naar de linkerbackpositie, maar er kwam geen wroeter van dat kaliber in het Brugse middenveld opduiken. Toen de eerste tekenen van vermoeidheid zich bij de Cercle-bouwers meldden, verscheen slimme Stanislav Karasi op het schouwtoneel en haalde de schijnwerpers naar zich toe. Hij knalde vanop twintig meter een gat in het Brugse gordijn, plaatste een listig banaanschot op de dwarslat, waar Willy maar op in te lopen had. Daarmee was in luttele seconden al het hoopvolle dat de lokalen hadden bijeengegaard in illusiesplinters gehakt. Toen moest de scheidsrechter het ontgelden.

Hij had mogelijk een volkomen geldig doelpunt van Dewaele bij een 0-0 stand geannuleerd en een fout op Skov in de rechthoek genegeerd. Een Cercle-terugkeer leek uitgesloten, aangezien invaller Van Dycke na een botsing met Theo Custers niet meer op het veld terugkeerde en Cercle dus tot tien effectieven was herleid. Toch wilden de Bruggelingen de offensieve moed niet opgeven. Het bekwam ze erg slecht. Een nieuwe counter door de lengte-as van het veld, bood Wilfried Van Genechten alle tijd om zijn stevige rechter tegen de bal te plaatsen en het verdict op het scorebord te brengen.

Antwerp Clubblad noteerde (29)

De bedreigde Brugse sportvereniging was een uur lang de meest aanvallende ploeg, maar liep op Antwerpse counters die vooral door Stanislav Karasi ineen getimmerd werden. Gelukkig voor de rood-witte kleuren werd er een doelpunt van Dewaele door referee De Blieck afgekeurd zodat Bob Geens en zijn maats stand hielden tot Cercle na het uur het tempo iets liet zakken.

De sluwe Stanislav Karasi profiteerde hier dadelijk van om de openingstreffer te scoren (0-1). Acht minuten later trof hij de lat, maar Willy Geurts was 'natuurlijk' op de goede plaats om af te ronden (0-2). Twee minuten vóór tijd ontsnapte Wilfried Van Genechten om met een hard schot nummer drie knap te gaan bestellen (0-3) (bron: Antwerp Clubblad-15 - 02/04/1978).


(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 02/04/1978)

Statistieken

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! Theo Custers
Jim De Schryver
Gaston Boeckstaens
Bob Geens
Frank Mariman
Aage Hansen
René Desaeyere
Xavier Caers
Wilfried Van Genechten
Stanislav Karasi
Willy Geurts

Wissels

0 Jim De Schryver (uit)/
Eddy Snelders (in)
 
0 Xavier Caers (uit)/
Marc Steyaert (in)
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Stanislav Karasi 0-1 61'
      Willy Geurts 0-2 69'
      Wilfried Van Genechten 0-3 88'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG