Tony Driesen - Roger Van Walleghem
Toeschouwers: 5500

Na R Antwerp FC - RSC de Charleroi

Twee doelpunten van Willy Geurts

Deurne - Twee doelpunten van Willy Geurts hebben de Great Old aan de zege geholpen tegen Sporting Charleroi, een zege die na een lusteloze eerste helft ernstig in het gedrang was gekomen. De onverschilligheid van de Antwerpse standbeelden werd trouwens afgestraft door een doelpunt van Jacucha na een knappe doorbraak van Van Toorn die wel drie tegenstanders had uitgeschakeld. Na de eerste vijfenveertig minuten hadden alle spelers van de thuisploeg op de lijst van verdienste elk een puntje veroverd, trainer Novak had ze immers op het terrein gestuurd. Het is onbegonnen werk de vele slechte voorzetten, die zelfs geregeld buiten de lijnen belandden, tijdens die eerste periode op te sommen.

Sporting Charleroi speelde amper beter, maar alleszins met wat meer inzet. Het leverde de bezoekers meteen drie hoekschoppen op rij op. Theo Custers moest op pogingen van Jacucha en Iezzi waakzaam zijn. Na het tegendoelpunt van de bezoekers begrepen de thuisspelers dat extra inspanning noodzakelijk was om de overwinning te behalen. Wilfried Van Genechten trapte op de zijstaak. Na een poging van Stanislav Karasi verkeek Aage Hansen in de rebound een unieke kans. Hij kreeg op een zevental van het doel de bal in de voeten, maar trapte pardoes tegen doelverdediger Mathy.

Met Gaston Boeckstaens in het middenveld en Xavier Caers meer naar achteren deed Royal Antwerp FC het na de rust heel wat beter. Stanislav Karasi bereikte Willy Geurts en die liet zich niet pramen om de bal in de benedenhoek te trappen. De stoere Antwerpspits loste wat later nog een hard schot. Nadat Aage Hansen de bal op vrijschop tussen de palen had getrapt en Mathy kon redden, luwde de forcing van de thuisploeg na een twintigtal minuten. Een door René Desaeyere getrapte vrijeschop leidde desalniettemin naar de 2-1 voorsprong. Wilfried Van Genechten verlengde de bal voor de voeten van Willy Geurts met fatale gevolgen voor de bezoekers. De erg bedrijvige, maar niet altijd gelukkige Stanislav Karasi scoorde met een vluchtschot een prachtig doelpunt.

De zege van Royal Antwerp FC stond meteen definitief vast. De thuisploeg dwong nog enkele scoringskansen af. Willy Geurts en Stanislav Karasi hinderden elkaar bij het afdrukken, Aage Hansen noch Wilfried Van Genechten konden besluiten en wat later was Stanislav Karasi te persoonlijk. Trainer Week stuurde negen minuten voor het einde nog twee frisse krachten tussen de lijnen, diens collega Novak repliceerde met de opstelling van een extra verdediger. Het bleef bij 3-1 in het voordeel van Royal Antwerp FC, een zege die aan de rust bijna niemand had durven voorspellen (HNB - Louis Ceulemans - 1978-03-20).

Antwerp Clubblad noteerde (28)

Na een lamentabele eerste helft toonden de rood-witte spelers zich erna veel gemotiveerder zodat ze uiteindelijk het laken nog vrij gemakkelijk naar zich toe konden halen. Zonder veel tegenstand waren de Waaltjes met 0-1 voorsprong de rust ingegaan dank zij een doelpunt van Jacucha.

Toen nadien een 'ander' R Antwerp FC op het veld verscheen, kregen de bezoekers meteen de rekening gepresenteerd vooral omdat schutter Willy Geurts in de 55e en 73e minuut twee onhoudbare doelpunten binnenknalde. In de 75e minuut stelde Stanislav Karasi na aangeven van René Desaeyere de zege veilig met een magistraal schot in de verste hoek.

RSC Charleroi was maar weinig bij de zaak betrokken zodat de Antwerpzege als ruim verdiend bestempeld mag worden (bron: Antwerp Clubblad-15 - 02/04/1978).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 20/03/1978)

Jacucha
55' Willy Geurts 1-1
73' Willy Geurts 2-1
75' Stanislav Karasi 3-1
90' Eindstand 3-1 90'