Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Winterslag
2 0
12.02.1978 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Louis Delsemme

Lijnrechters:
Roger Nelissen - Roger Philipront
Toeschouwers: 6500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC Winterslag

Als Ulrich Thychosen mist, staat Willy Geurts op de goede plaats

Deurne - Voor de eerste maal stond Royal Antwerp FC voor de tweede opeenvolgende wedstrijd met hetzelfde elftal op het terrein. Precies in dezelfde minuut als de voorgaande thuiswedstrijd tegen KVK, werd Ulrich Thychosen vervangen door Gaston Boeckstaens. De Great Old gaf in deze thuiswedstrijd een meer dan behoorlijke verricht weg tegen KFC Winterslag. Stanislav Karasi en Aage Hansen hoeven niet meer te vrezen voor hun plaats, speelden weer een knappe wedstrijd, maar dat mocht ook van bijna alle Antwerpspelers getuigd worden en zeker van topscorer Willy Geurts!

In een wedstrijd die voor KFC Winterslag op een zware afstraffing had kunnen uitdraaien, liet Stanislav Karasi tweemaal een schitterende voorzet van zijn voet vertrekken. Tweemaal wist de jonge Ulrich Thychosen niet af te werken, maar tweemaal stond Willy Geurts, beslist niet toevallig, op de goede plaats en kwam het tot een doelpunt. De Antwerpspits mist tijdens de slotminuten nog twee mooie kansen. Eerst moest hij zijn rechter voet gebruiken, vervolgens bracht Kennis nog redding toen velen al juichten voor een goal.

Tegen een onsamenhangend en veel balverlies lijdend KFC Winterslag, had Royal Antwerp FC zondag veel meer dan twee doelpunten kunnen scoren. Driemaal schotelde Stanislav Karasi de bal voor een zo als gemaakt doelpunt voor aan zijn ploegmaats René Desaeyere (26e minuut), Ulrich Thychosen (44e minuut) en Willy Geurts (67e minuut), maar zij faalden bij de afwerking. De thuisploeg speelde met volle goesting, kon in het middenveld rekenen op harde en briljante spelers en kwam in de eerste vier minuten tweemaal dicht bij de openingstreffer. Xavier Caers trof de deklat, Aage Hansen kraakte zijn poging.

Scoren leek aanvankelijk een hele opgave als ook de kansen voor Jim De Schryver in de zestiende minuut en even later voor René Desaeyere niet werden benut. Gelukkig kon Royal Antwerp FC rekenen op opportunist Willy Geurts, die net als de voorgaande wedstrijd tweemaal scoorde. Hij leed dit keer weinig balverlies en had een niet gering aandeel in het snelle en oogstrelende passenspel van de thuisploeg. De ergernis om gemiste scorekansen verdween wanneer hard gevochten werd voor elke bal.

Geys deed het aanvankelijk niet slecht voor KFC Winterslag. Hij zonderde Devrindt in de dertiende minuut af voor Theo Custers, die het schot wist te stoppen en daarmee wellicht de match voor zijn ploeg te winnen. Veel aanvallen en of schoten naar doel van de bezoekers konden niet meer genoteerd worden. Loenders kwam op hoekschop dicht bij een doelpunt met het hoofd in de 25e minuut. De bezoekers stonden zonder veel overtuiging op het terrein. In de slotminuten verschenen Devrindt en de voor Baiamonte ingevallen Darcis nog in de buurt van Theo Custers.

Het was haast niet te geloven dat Royal Antwerp FC slechts tweemaal tegen dit KFC Winterslag scoorde. Zeker omdat Stanislav Karasi gretig en nuttig gebruik maakte van zijn traptechniek. Zo'n twintig minuten voor tijd voerde hij een nummertje op gevolgd door een prachtig schot, dat evenwel door Kenis gestopt kon worden. Die Stanislav Karasi kan de Bosuilploeg nog vele diensten bewijzen (HNB - Louis Ceulemans - 1978-02-13).

Antwerp Clubblad noteerde (24)

Met twee doelpunten van de voet van topschutter Willy Geurts, heeft R Antwerp FC zeer gemakkelijk afstand genomen van KFC Winterslag. De zo vaak bezongen Limburgse ploeg, steeds UEFA-kandidaat, was dit keer nergens. De rood-zwarten konden zich niet waarmaken tegen een fris en vloeiend spelend rood-wit elftal dat ontegenzeglijk aan klantenbinding heeft gedaan.

Scoorde Willy Geurts de beide doelpunten, er was ook veel applaus voor het flitsende, soms iets te persoonlijke spel van Stanislav Karasi die aan de basis van de twee goals lag. Xavier Caers en bijzonder ook Frank Mariman mochten zich uitblinker noemen in een formatie die het publiek dit keer wel waar voor het neergetelde geld bezorgde (bron: Antwerp Clubblad-15 - 02/04/1978).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 13/02/1978)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Winterslag

Elftallen

Theo Custers
Frank Mariman
André Heerwegh
Bob Geens
Xavier Caers
Aage Hansen
René Desaeyere
Jim De Schryver
Ulrich Thychosen
Stanislav Karasi
Willy Geurts
Geen elftal beschikbaar!

Wissels

Ulrich Thychosen (uit)/
Gaston Boeckstaens (in)
 

Begin Match
Willy Geurts      
Willy Geurts      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG