Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.
2 0
29.01.1978 Plaats: Daknamstadion

Scheidsrechter: Jean-Claude Jourquin

Lijnrechters:
Pierre Berx - Frans Cammerman
Toeschouwers: 8000

Wedstrijdverslag

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC
Soms werd gevoetbald tijdens geelrode kaartendans

Lokeren - Goede wil en inzet volstaan niet om het te rooien, zelfs niet las er een premie te verdienen valt die we als vorstelijk wensen te omschrijven. Als de inzet dan nog gestoord wordt door de wispelturige conditiecurve van enkele pionnen en een gebrek aan inspiratie, dan is meteen de synthese gemaakt rond het huidige Royal Antwerp FC. De club is dringend toe aan een gewetensonderzoek om het tij te laten keren. KSC Lokeren hoefde niet groots te voetballen om de Great Old uit de wedstrijd te houden.

De wedstrijd liep als een kruitvat op een zacht vuurtje van start. KSC Lokeren schoot pijlsnel uit de startblokken en stelde de bezoekers dadelijk voor grote problemen. Theo Custers ranselde al na drie minuten een vrijschop van Verheyen vanonder de deklat. Seconden later keek Marc Steyaert tegen een gele kaart aan, toen hij Lubanski van de voeten liep. De daaropvolgende vrijschop van Verheyen was goed voor een vroeg doelpunt wanneer Rommens er gepast het hoofd onder zette en Theo Custers geen verhaal liet.

Wilfried Van Genechten kwam bijna onmiddellijk dicht bij de gelijkmaker. Het was Hoogenboom die het schot stopte. Vervolgens kreeg ref Jourquin de moeilijkste opdracht. Om de zaken binnen aanvaardbare perken te houden, zwaaide hij nog tweemaal met de gele kaart. Eerst kreeg René Desaeyere het karton onder neus na een overtreding op De Beuckelaer, die op zijn beurt aan het lijstje toegevoegd werd vanwege protest. Met Lubanski als draaischijf voor KSC Lokeren werd ook nog gevoetbald.

Hij schilderde na een nummertje een doelpunt op het hoofd van Henrotay, maar diens krasselige kopstoot belandde vlak in de armen van Theo Custers. Op het kwartier vertrok Verheyen te laat om een voorzet van Lubanski voorbij de Antwerpportier te brengen.

Is daarmee alles verteld over de eerste helft, de tweede eindigde na een dozijn minuten met een tweede doelpunt. De Beuckelaer zag zijn kopslag op de paal te slaan slaan. Henrotay vloerde (!) even later Frank Mariman, bediende de Koning, die Lubanski in een betere positie bediende. Hij omzeilde Theo Custers en de eindstand stond vast. Heibel een minuut na het doelpunt, waarbij Frank Mariman geel kreeg en Henrotay uitgesloten werd voor natrappen.

De wedstrijd eindigde met een gestopte vrijschop van Willy Geurts en en gemiste kans van Verheyen (GvA - Louis Van Craen - 1978-01-30).

Antwerp Clubblad noteerde (22)

Ook tegen de vroegere club van coach Ladislav Novak en Aage Hansen heeft R Antwerp FC het niet klaargespeeld. Er werd op Daknam weliswaar met veel inzet gespeeld, maar dat leverde meer gele kaarten dan doelkansen op. De Bosuiljongens startten voor de zoveelste keer dit seizoen met een vroege achterstand. Al na vijf minuten gaf Lubanski Mommens de gelegenheid te scoren.

Na de rust bleef Lubanski de Antwerpverdediging voor de nodige problemen stellen. In de 57e minuut was de Pool Theo Custers iets te vlug af zodat hij ongehinderd de tweede treffer tegen de touwen kon schuiven. Een minuutje later viel er voor de tweede keer in twee wedstrijden een rode kaart, ditmaal gelukkig aan de andere kant. In een bitsig duel tussen Frank Mariman en Henrotay nam de Lokerense aanvaller zelf gerechtigheid (?) in handen door na te trappen. Dat leverde hemzelf de rode en Frank Mariman een fatale gele kaart op(bron: Antwerp Clubblad-15 - 02/04/1978).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 30/01/1978)

Statistieken

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

Raymond Mommens
Włodzimierz Lubanski
Roger Henrotay
Theo Custers
Frank Mariman
Marc Steyaert
Bob Geens
Xavier Caers
Jan van der Veen
René Desaeyere
Peter Anderson
Aage Hansen
Willy Geurts
Wilfried Van Genechten

Wissels

0 Jan van der Veen (uit)/
Jim De Schryver (in)
 
0 Wilfried Van Genechten (uit)/
Eddy Snelders (in)
 

Begin Match
      Frank Mariman
Roger Henrotay      
5' Raymond Mommens 1-0      
Ruststand 1-0
57' Włodzimierz Lubanski 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG