Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Beringen F.C. R. Antwerp F.C.
0 0
15.01.1978 Plaats: Mijnstadion Koersel

Scheidsrechter: Jozef Fauter

Lijnrechters:
Willy De Bondt - Jean-Baptiste Crabbe
Toeschouwers: 5000

Wedstrijdverslag

Na K Beringen FC - Royal Anbtwerp FC

Theo Custers bedreigd, maar niet geklopt

Beringen - Voor de eerste maal dit seizoen moest K Beringen FC het rooien zonder spelmaker Van Moer, ook Verniers ontbrak. Die omstandigheden in acht genomen, heeft de Mijnploeg zich goed uit de slag getrokken. Er waren immers een knappe doelman Theo Custers en hulp van het doelhout nodig om de Limburgers van een doelpunt te houden. Het werd evenwel geen denderend schouwspel opgevoerd aan de mijn, integendeel, het was een match met weinig hoogtepunten. Geen van beide ploegen kon echt overwicht afdwingen. Het eerste wapenfeit was een gele kaart voor Jaspers na fout op Peter Anderson. Een fout, zoals er nadien meerdere werden begaan, zonder hetzelfde gevolg.

Scheidsrechter Fauter bestrafte in de zestiende minuut Marc Steyaert voor een overtreding op De Greef. Uit de daaropvolgende vrijschop kwam het eerste gevaar voor Theo Custers. Het schot week af op de muur en de Antwerpdoelman moest zich reppen om de bal uit de benedenhoek te grabbelen. Het volgende half uur toonde FC Beringen zich de meest ondernemende ploeg. De Antwerpverdediging hield stand, al moest Jan van der Veen Russo in volle ren naar doel foutief afstoppen ten koste van een gele kaart. Tussendoor konden de bezoekers repliceren met een schot van Frank Mariman.

De doelpogingen van de thuisploeg bleven te zwak om Theo Custers te verontrusten. De rust zorgde blijkbaar voor enige inspiratie.. De match was nauwelijks hernomen of de rood-zwarten kwamen dicht bij de openingstreffer. Aangespeeld door Russo , loste Donkers een kei van buiten de strafschopzone. Theo Custers leek geklopt, maar de bal pletste tegen de dwarslat. Amper een minuut later was het alarm aan de overkant. Willy Geurts kon koppen op een voorzet van Ladislav Karasi. Het was evenwel diens ploegmaat René Desaeyere die de weg naar doel versperde. Een kwartier later deed zich een bijna identieke fase voor.

De pas kwam van Jan van der Veen, de voorzet van Wilfried Van Genechten, de kopbal weer van Willy Geurts. Hij plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal. Tussendoor had Russo een stevige kans gemist. OP een dieptepas vaan Jaspers spurtte hij samen met Marc Steyaert richting Theo Custers. Kreeg de Antwerpspeler de bal in de voet, Russo heroverde zodat hij alleen voor Theo Custers verscheen, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Antwerpdoelman. Op twee minuten van het slot kreeg FC Beringen nog bijna de nul van het bord, de kopbal van Bosmans op hoge voorzet van Russo zeilde over (HNB - Ronnie Ceuleers - 1977-01-16)
(bron: de pers - 16/01/1977)

Statistieken

K. Beringen F.C. R. Antwerp F.C.
TERUG