Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Turnhout
1 3
20.05.1999 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Lijnrechters:
Patrick De Meulenaere - Piero Camassa
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC Turnhout

Goots & co. laten Bosuil treuren

DEURNE - De kans is groot dat R Antwerp FC ook volgend seizoen in tweede klasse voetbalt. Na het 1-1 gelijkspel van vorige zondag in Turnhout, ging de Great Old nu in de tweede wedstrijd van de eindronde met 1-3 op de eigen Bosuil tegen datzelfde KFC Turnhout onderuit. Goots zorgde met een knal voor de Antwerpse ontnuchtering. Nog een kwartier bleef er te spelen toen de voordien onfortuinlijke Goots zijn gram haalde. Hij legde alle frustratie van de gemiste kansen in een vrije trap. Hij scoorde, bracht zijn ploeg voorbij R.A.F.C. en liet KFC Turnhout zich opmaken voor een Kempense derby tegen KFC V. Geel waarin beide clubs misschien wel onder elkaar uitmaken wie straks eersteklasser wordt.

R Antwerp FC speelde een zwakke eerste helft. Balverlies, slechte passes, geen beweging zonder bal, tactische misverstanden. Rood-wit etaleerde het allemaal. Binnen het eerste kwartier verzamelden de Kempenaars drie mogelijkheden. MariŽn en Gaens vonden Aleks Klak op hun weg. Goots vlamde in het zijnet. De Great Old had gewaarschuwd moeten zijn, maar klungelde verder. Nul scoringskansen voor de pauze. Ook KFC Turnhout voetbalde slordig, maar kreeg meer voet op de Bosuilmat dan de thuisploeg. Het resulteerde in nog twee kansen. Goots kon niet afwerken. Onmiddellijk na de pauze stak R Antwerp FC eindelijk de neus aan het venster. Darko Pivaljevic kopte, Drouguet raapte op.

De wedstrijd werd levendiger. Weer Goots haalde uit. Aleks Klak stopte natuurlijk. Toch klom roodwit op voorsprong. William Verbeeck werd nog afgeblokt. Toen Darko Pivaljevic de bal van op rechts voor doel bracht, kon Danny Higginbotham simpel binnenkoppen. De 2-0 lag vervolgens voor de schoen van Azubike Oliseh. De bal zoefde boven de dwarsbalk weg. Ook Darko Pivaljevic kreeg de dubbele voorsprong niet op het bord. Net op het moment dat R.A.F.C. leek uit te lopen, kwam KFC Turnhout op gelijke hoogte. De Vreese trapte een vrije trap voor doel, Geentjens kopte aan de verste paal binnen. Een nieuwe vrije trap luidde het verlies van de Bosuil in. De Vreese duwde de bal zacht voor de schoen van Goots.

Boem-boem Goots deed waarvoor hij in de spits van KFC Turnhout loopt: hij scoorde. De voor Goots in de slotfase ingevallen Schoenmaekers maakte het verschil nog groter (1-3) (J.V.C. - GvA - 21/05/1999).

(bron: de pers - 21/05/1999)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Turnhout

Elftallen

1 Aleksander Klak
12 Dragan Siljanoski
19 Ronnie Wallwork
5 Laszlo Nagy
17 Danny Higginbotham
6 William Verbeeck (K)
3 Azubuike Oliseh
2 Abdul Saleem Senanu
7 Gunter Ribus
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic
1 Pierre Drouguet (K)
8 Benny MariŽn
3 Vital Verschuren
4 Rony Van Rethy
9 Dirk Lemmens
2 Jurgen Vandeurzen
10 Didier Gaens
6 Steven Geentjens
17 Geert Berrevoets
22 Pascal De Vreese
11 Patrick Goots

Wissels

46' 10 Sandro da Silva (uit)/
16 Zoran Campara (in)
 
79' 6 William Verbeeck (uit)/
11 Ganiyu Owolabi (in)
 
6 Steven Geentjens (uit)/
12 Kris Liekens (in)
85'
 
11 Patrick Goots (uit)/
14 Sven Schoenmaekers (in)
86'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
56' Danny Higginbotham 1-0      
57' Danny Higginbotham      
      Vital Verschuren 58'
      Steven Geentjens 1-1 75'
82' Dragan Siljanoski      
      Patrick Goots 1-2 84'
      Sven Schoenmaekers 1-3 90'
92' Eindstand 1-3 92'
TERUG