Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.
1 0
06.11.1977 Plaats: Regenboogstadion

Scheidsrechter: Willy Goovaerts

Lijnrechters:
René Thirion - Robert Jacquemin
Toeschouwers: 9000

Wedstrijdverslag

Na SV Waregem - R Antwerp FC

Grensrechter formeel : geen buitenspelgoal

Royal Antwerp FC heeft in het Regenboogstadion genoegen moeten nemen met een nederlaag. De traditie blijft zodoende gerespecteerd: geen zege, zelfs geen doelpunt sinds de twee clubs mekaar partij geven in de eerste klasse. Het enige doelpunt viel enkele minuten voor de rust. Het gaf aanleiding tot discussie. Toen Dreesen aangespeeld werd door Marc Millecamps, appelleerden de Antwerpverdedigers voor buitenspel. Een beslist goed geplaatste linesman gaf daar met ondubbelzinnig manuaal een overigens door de ref bijgetreden, andere mening over. Het was voor Dreesen een koud kunstje om de betwiste kans tot een doelpunt om te buigen.

Een wedstrijd om over naar huis te schrijven was het niet. De afwezigheid van Koudijzer en Michielsen bij SVW, van Willy Geurts en Jan van der Veen, drukte het vermogen van beide elftallen. Ze hebben zich beide flink ingespannen om wat fatsoenlijks voor het voetlicht te brengen. Royal Antwerp FC in de eerste, SV Waregem in de tweede, kwamen vaak tot degelijk veldspel. In de zone van de waarheid werd echter niet veel verteld. Toch voldoende om De Jong een aandeel toe te kennen in de zege van de thuisploeg. Vermelden we dat Marc Millecamps en Vergote een drietal kansen voor SVW lieten liggen, die Theo Custers moeilijk verhinderd zou hebben.

In een evenwichtig eerste kwartier viel er met de numerieke meerderheid der twee verdedigingen niet te praten. Vanuit de achtergrond bouwden de twee elftallen om de beurt aanvallen op, elk in zijn eigen stijl. De wedstrijd verwaterde bij de aanvang van het tweede kwartier in stapelspel in het noman's land. Royal Antwerp FC kwam vervolgens sneller tot zichzelf dan de thuisploeg. De bezoekers trokken echt genietbare combinaties op de grasmat. SVW besefte dit peil niet te kunnen bereiken en probeerde tevergeefs onder de druk uit te komen met vertwijfeld gezigzag in de breedte en doelloze individuele infiltratiepogingen.

Royal Antwerp FC stal de show met aanvallen via achterspeler Jim De Schryver zonder veel doelgevaar te scheppen. Om groots te zijn ontbrak wat piment. In het derde kwartier voorkwam Theo Custers in het hetzelfde maneuver tot twee keer toe een doelpunt. Als SV Waregem daarop gewacht had, herstelde het inderhaast het evenwicht. Het ging doeltreffender de flank achter Jim De Schryver bestoken met een in de breedte laverende Haleydt en over rechts met het duo Marc Millecamps en Bogaerts. In deze periode viel het doelpunt dat niemand verwacht had.

SV Waregem speelde stukken beter in de tweede helft. Het profiteerde van onverwacht gunstige omstandigheden. Bij Royal Antwerp FC was de geblesseerde Xavier Caers vervangen door Paul Lieben, die permuteerde met Jim De Schryver. Spoedig werd SVW zich bewust van de verzwakking van de Antwerpse rechterflank. Delesie kwam meer in de wedstrijd en Haleydt kwam steun verlenen. De jonge Hinderickx klom fluks op een hoog individueel peil, zodat hij tot strateeg van zijn elftal promoveerde.

Al in de eerste minuten kwam Marc Millecamps net te laat om een voorzet van Delesie te exploiteren. Doelman De Jong moest even later tot tweemaal toe de gelijkmaker voorkomen, waarbij hij zelfs tot dertig meter ver het veld moest inrennen. SV Waregem demonstreerde op zijn beurt degelijke aanvallen in een keihard, maar wel fair duel. Zo begon het laatste kwartier waarin met de minuut de krampachtigheid de beheersing dreigde te verdrijven en de verwarring groeide. SVW verkeek nog een paar kansen, waarvan Marc Millecamps en Vergote nuttiger werk hadden kunnen maken. SV Waregem zou meer hebben gekregen dan het ten overstaan van Royal Antwerp FC werkelijk verdiende (HNB - Leo Verhoeven - 1977-11-07).


Antwerp Clubblad noteerde (13)

Na een reeks van zes wedstrijden heeft R Antwerp FC in het voor ons zo ongelukkige, Regenboogstadion de duimen moeten leggen voor SV Waregem. Niet alleen werd er gedurende tien seizoenen niet gescoord, maar bovendien ging er een punt dom verloren omdat de enige goal er kwam uit een flagrant buitenspel.

R.A.F.C. was zeker niet de mindere en dat ondanks de afwezigheid van de geelgeschorsten Willy Geurts en Jan van der Veen. Het was dus tegen de gang van het spel in dat vlak voor rust Dreesen in buitenspelstand kon scoren. Dat rood-wit niet doelde, lag gedeeltelijk aan de afwezigheid van de steeds beter wordende Willy Geurts, maar ook in een goede prestatie van de lokale doelman De Jong die onder andere een prachtig schot van Marc Steyaert keerde (bron: Antwerp Clubblad-8 - 4/12/1977).

(bron: Antwerp Clubblad - 07/11/1977)

Statistieken

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.

Elftallen

René De Jong
Jaak Dreesen
Theo Custers
Jim De Schryver
Marc Steyaert
Bob Geens
Frank Mariman
Eddy Snelders
Peter Anderson
Xavier Caers
Ulrich Thychosen
Stanislav Karasi
Urbain Maurissen

Wissels

0 Xavier Caers (uit)/
Paul Lieben (in)
 
0 Urbain Maurissen (uit)/
Wilfried Van Genechten (in)
 

Begin Match
Jaak Dreesen      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG