Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

RC Sporting Charleroi R. Antwerp F.C.
1 2
08.10.1977

Scheidsrechter: Louis Delsemme

Lijnrechters:
Joseph Delforge - Frans Cammerman
Toeschouwers: 10000

Wedstrijdverslag

Na RC Sporting de Charleroi - R Antwerp FC

Hallo, met Jim

Charleroi - Jim De Schryver kijkt op geen inspanning en hield zowel op defensief als offensief vlak de teugels strak. Hij heeft de Karolingers een flinke peer gestoofd. Zijn vlekkeloze prestatie in het middenveld en zijn grenzeloze inzet waren de meest verrassende ontknopingen die het eerste zowel als het winnende doelpunt inluidden. De thuisploeg heeft na twee uitzeges, bereikt met het nodige meeval en uitgekookte tegenstoten, van hetzelfde een alken een broek gekregen van een collectief sterkere en vooral veel frissere tegenstander.

Het lag er van bij aanvang vingerdik op dat de sporen van de heldhaftige derbyzege te La Louvière in het lokale kamp nog niet waren uitgewist. "Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinwinkel", huldigden de Sinjoren van bij de start. Het aanvangsballet, versierd met een tiental puike balwisselingen en één schot is de trouwe weergave van het eerste half uur. Toen Held Jim De Schryver dan toch de neus aan het venster stak, lokte Peter Anderson de achterhoede in de val en kon Willy Geurts met een kanonbal in de winkelhaak de Zebra's een eerste keer verrassen.

De wedstrijd leek evenwichtiger te worden toen Jacobs geregeld uit zijn krammen schot, maar dat liedje duurde niet lang of weer begon het promenadeconcert van de bezoekers. Geen valse noten, maar een rustige taptoe. Ulrich Thychosen lukte na het uur ei zo na een tweede treffer. Wanneer Jim De Schryver eens te meer uit zijn startblokken flitste, zijn twee belagers op handige wijze in de val lokte, hadden de gasten een maximum resultaat geboekt uit vier kansen. De Karolingers gooiden de beuk erin.

De doelman speelt ook mee, zo ook Theo Custers. Midden homerische taferelen voorkwam hij gemaakte doelpunten van Gebauer en Dekker. Hij hield zo de realiteitspolitiek van de bezoekers meer dan gaaf. De Sinjoren vervulden beslist hun contract. Tegen het drukken Sporting in de slotminuten de volle inzet behouden, was beslist een huzarenstukje. De lokalen hadden zich door de beter voetballende tegenstanders ruim een uur lang in slaap laten wiegen. Jan van der Veen en Eddy Snelders spurtten geregeld op gevatte wijze de diepte in.

Tegen de flink aansluitende tegenstander ging Sporting in de mist. De baldrager moest steeds speuren naar een vrijstaande maat. Niemand bij de thuisploeg leek nog bereid de vuurlinie te doorkruisen. Van doorbreken langs de vleugels kwam bitter weinig in huis. Enkel de uitvallen van Vermeir waren lastig voor Ulrich Thychosen, alsook de steeds drukkende Van Nerum bleef knokken onder moeilijke omstandigheden. Van Lessen, die in het middenveld heel nuttig zou zijn geweest, werd ondertussen gedegradeerd tot voorzetten machine.

Dat er nooit iemand in de punt speelde bij de thuisploeg was het grote verliespunt bij wie het duidelijk aan inzet en ideeën ontbrak (HNB - V.D.L. - 1977-10-10).

Antwerp Clubblad noteerde (11)

De elfde speeldag bracht eindelijk de eerste uitoverwinning voor R Antwerp FC. Willy Geurts zorgde na een half uur spel voor een verdiende 0-1 voorsprong. De Waalse doelman Mathy had niet eens de enorme 'kanonbal' van onze 'bomber' zien vertrekken! Enkele seconden voor de rust wist Dekker RCS Charleroi opnieuw langszij te brengen.

In een periode dat R Antwerp FC het even benauwd kreeg, scoorde Jim De Schryver zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden. De treffer was meteen goed voor de overwinning, mede dank zij Theo Custers die nog voor een wonderlijke redding zou zorgen op een knappe kopstoot van Dekker. Alles wel beschouwd, een verdiende eerste uitzege na een degelijke collectieve prestatie (bron: Antwerp Clubblad-8 - 4/12/1977).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 10/10/1977)

Statistieken

RC Sporting Charleroi R. Antwerp F.C.

Elftallen

Chris Dekker
Theo Custers
Jim De Schryver
Marc Steyaert
Bob Geens
Frank Mariman
Jan van der Veen
Peter Anderson
Xavier Caers
Ulrich Thychosen
Eddy Snelders
Willy Geurts

Wissels


Begin Match
Chris Dekker      
      Willy Geurts
      Jim De Schryver
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG