Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Winterslag R. Antwerp F.C.
1 1
21.09.1977

Scheidsrechter: Louis Delsemme

Lijnrechters:
Marcel Willems - Willy Meens
Toeschouwers: 10000

Wedstrijdverslag

Na KFC Winterslag - R Antwerp FC

Van Woerkum en Ulrich Thychosen bepalen de eindscore in vijf minuten

Winterslag - Met veel inzet en degelijk combinerend, zorgde FC Winterslag voor de eerste aanvallen. Het bleef aan zet zonder Royal Antwerp FC de kans te geven op repliek. Veel doelgevaar konden de Vieze Mannen niet scheppen. Dat was mede het gevolg van het stevige opzitten van de bezoekers. Ook de thuisspelers lieten zich niet pramen om er stevig tegen aan te gaan. Er werden veel fouten langs beide zijden bestraft. In de zeventiende minuut kon rood-zwart voor het eerste doelgevaar zorgen. Kopte Van Woerkum een inzenden van het Antwerpdoel weg, het schot van de inlopende Devrindt werd door Theo Custers met de vuisten geweerd.

Pas goed halfweg de eerste helft kwamen de tegenacties van de Antwerpenaren op gang. Kenis werd niet in verlegenheid gebracht door dat rood-witte aanvalswerk. Het gevaar dreigde aan de overkant. Een vrijschop van Rombouts suisde door de Antwerpverdediging, sloeg tegen de verste paal en sprong via het lichaam van Verjans weg. Kort daarna kon Devrindt zich losmaken, maar werd in zijn rush naar doel foutief gestuit door Jan van der Veen. Het kostte de Antwerpspeler de gele kaart.

De thuisploeg begon na de rust met Van Rompaey in de plaats van Pierre Denier. Die tweede helft kende een spetterende aanvang. Rombouts bereikte met een van diens typische verre inworpen Van Woerkum voor het Antwerpdoel en die kopte prompt in. De thuisploeg leek nu gelanceerd. Even later kon Verjans aanleggen, maar deed dat te zwak. De Winterslag-druk werd onderbroken voor een counter. Amper vijf minuten na het eerste doelpunt, kon Willy Geurts de bal tot bij de doorspurtende Ulrich Thychosen brengen die van buiten het strafschopgebied de bal in de winkelhaak knalde. Gelijk en alles te herdoen.

Het spel werd er evenwel niet zachter op. Renť Desaeyere pakte zijn ex-ploegmaat Jos Velser hard aan en kreeg meteen de gele kaart. FC Winterslag ging geleidelijk het wedstrijdverloop weer oriŽnteren en op zoek gaan naar de winninggoal. Royal Antwerp FC leek tevreden met het verworven punt en hield slechts Willy Geurts en Ulrich Thychosen vooraan. Kon evenwel niet beletten dat Van Woerkum nog een kans miste. Vrijgespeeld door Verjans en Devrindt controleerde hij de bal echter slecht zodat hij het leder niet voorbij Theo Custers kreeg. Enkele minuten later moest de Antwerpdoelman een prachtige parade uit zijn mouw schudden en een schot van Devrindt uit zijn doel houden.

Terwijl de foutenbalans steeds meer in het nadeel van Royal Antwerp FC ging doorwegen, konden de bezoekers zich ook nog voor het doel van Kenis melden. Aage Hansen schoot nipt naast. Bij het ingaan van het slotkwartier moest Kenis een fraai schot van Xavier Caers wegwerken. Daar bleef het bij (HNB - R.P. - 1977-09-22).

Antwerp Clubblad noteerde (7)

Op het veld van de Limburgse koplopers heeft R Antwerp FC bewezen dat de conditiebarometer in stijgende lijn blijft evolueren. De eerste helft was niet bijzonder boeiend, omdat er langs weerszijden weinig doelkansen te noteren vielen.

Na de rust kwam er meer animo, dank zij twee vroege doelpunten. Eerst kopte Van Woerkum een verre inworp van Rombouts binnen. Nauwelijks drie minuten later maakte Ulrich Thychosen schitterend gelijk. Daarna beheerste de thuisploeg weliswaar het spelbeeld, maar de gevaarlijkste kansen vielen voor de voeten van de rood-witte aanvallers. Het gelijke spel was alleszins de juiste weergave van het vertoon (bron: Antwerp Clubblad-4 - 5/10/1977).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/09/1977)

Statistieken

K.F.C. Winterslag R. Antwerp F.C.

Elftallen

Will Van Woerkum
Theo Custers
Jim De Schryver
Marc Steyaert
Bob Geens
Frank Mariman
Jan van der Veen
Renť Desaeyere
Xavier Caers
Ulrich Thychosen
Aage Hansen
Willy Geurts

Wissels


Begin Match
Will Van Woerkum      
      Ulrich Thychosen
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG