Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.A.A. Louviéroise R. Antwerp F.C.
1 0
07.09.1977

Scheidsrechter: Jaak Van Melkebeke

Lijnrechters:
Paul Devillers - Julien Caluwe
Toeschouwers: 8500

Wedstrijdverslag

Na R.A.A. Louviéroise - R Antwerp FC

Dank zij strafschopdoelpunt van Teugels

La Louvière - In zijn ijver om ten nadele van Royal Antwerp FC de eerste punten binnen te halen, ging de thuisploeg in de aanvangsfase overhaast te werk. Dat speelde in de kaart van de bezoekers die heel wat verloren voorzetten konden recupereren en onder impuls van Eddy Snelders voor gevaar zorgden. Toen de jonge Antwerpenaar met een gemeten voorzet Ulrich Thychosen alleen voor het doel van Cambier kon afzonderen, moest de doelman een bijna wonderbaarlijke redding verrichten om het openingsdoelpunt te voorkomen.

Hasni en Teugels poogden af en toe voor afwisseling te zorgen, evenwel zonder veel gevaar. Rond het kwartier bracht Jim De Schryver in een duel met Teugels zijn tegenstander ten val bracht, leek een strafschop gewettigd, maar ref Van Melkebeke reageerde niet. Nadat Dardenne en Ulrich Thychosen om beurten de doelverdedigers aan de tand hadden gevoeld, paste de scheidsrechter wel de zwaarste sanctie toe hoewel de overtreding van Eddy Snelders op Dardenne, slechts op het randje van het strafschopgebied was gemaakt.

Teugels stoorde zich daar niet aan en knalde keihard binnen. In het laatste kwartier zorgde Depluvrez met een afstandsschot ei zo na voor verdubbeling, maar dat belette Royal Antwerp FC niet toen het sterkst aan bod kwam. Daarbij mogen de gevaarlijke uitvallen van de kwikzilveren Dardenne niet vergeten worden. De eerste helft eindigde nog met een open kans voor Eddy Snelders, hem aangeboden door Ulrich Thychosen.

De tweede begon met een schier identieke fase voor het doel van Theo Custers, die alle moeite had met de volley van Hasni op aangeven van Teugels. Het boterde niet bij Royal Antwerp FC dat Willy Geurts inhaalde ter vervanging van Michel Poels, bij zijn wederoptreden dienst doende als voorstopper naast Marc Steyaert met Robert Geens achter zich als libero.

De wissel veranderde wel iets aan de loop van de zaken, maar niet aan de stand. Nochtans kreeg Xavier Caers na een ingestudeerd nummertje met Stanislav Karasi, de gelegenheid op de gelijkmaker. De middenvelder liet de kans echter liggen. Stanislav Karasi probeerde het dan nog zelf op vrijschop, maar moest afrekenen met doelman Cambier. Naar het einde van de match toe namen de bezoekers meer en meer initiatief.

Royal Antwerp FC kreeg toch niet meer waarop het recht had, een gelijkspel. R.A.A. Louviéroise had meteen de nul in de stand achter de naam weggeveegd met de eerste twee punten (HNB - V.D.L. - 1977-09-08)

Antwerp Clubblad noteerde (4)

R Antwerp FC ging in La Louvière vrij goed van start. Het eerste halfuur verliep evenwichtig met enkele kansen aan beide zijden. De twee doelmannen kregen kans hun talent te tonen. In de 25e minuut was Theo Custers kansloos tegen de goedkope strafschop van Teugels. Hierdoor waren de rood-witten zichtbaar aangeslagen. Vlak voor en na de rust moesten ze bovendien nog moeilijke momenten doorstaan.

Xavier Caers gaf met een gevaarlijke uitbraak te verstaan dat Royal Antwerp FC zich niet gewonnen gaf. Het zware werk dat de ploeg verrichtte, bracht echter niet het verhoopte resultaat, mede door de goede prestatie van Cambier, de doelman van onze gastheren.

Het harde werk ging af en toe ook gepaard met ruw spel zodat Eddy Snelders, Jan van der Veen en Xavier Caers er een gele kaart aan overhielden. Er is in de mijnstreek dus wel stevig genoeg gevochten om een eerste puntje buitenshuis te behalen, maar jammer genoeg was het niet R.A.F.C., maar de thuisclub die met de hakken over de sloot geraakte (bron: Antwerp Clubblad-4 - 1977-10-05).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 08/09/1977)

Statistieken

R.A.A. Louviéroise R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! Theo Custers
Jim De Schryver
Marc Steyaert
Bob Geens
Frank Mariman
Jan van der Veen
Michel Poels
Eddy Snelders
Xavier Caers
Stanislav Karasi
Ulrich Thychosen

Wissels

0 Michel Poels (uit)/
Willy Geurts (in)
 

Begin Match
???      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG