De Zutter - Robert De Baere
Toeschouwers: 8500

Na R Antwerp FC - FC Beringen
Ontgoocheling voor de thuisploeg

Deurne - De ploeg van Leo Canjels stak haar bedoelingen van meet af niet onder stoelen of banken. De thuisploeg was niet bereid zich in slaap te laten wiegen. Zulks bleek duidelijk door een actie in de derde minuut, besloten met een schot van Jim De Schryver, helaas op de deklat. FC Beringen kon achteraf rustig spelen en de gevaarlijks acties van Royal Antwerp FC indijken. Beter zelfs: Jaspers toonde zich enkele keren gevaarlijk en noopte Theo Custers tot uiterste waakzaamheid.

Terwijl Jan van der Veen en René Desaeyere het middenveld voor zich opeisten, kon Marc Steyaert een gevaarlijke kopbal afvuren. Toelen stond op de juiste plaats om het gevaar te weren. Stanislav Karasi trad sporadisch op het voorplan, terwijl Van Moer vanuit het middenveld demonstreerde hoe goede voorzetten te geven. Gevaarlijk was FC Beringen evenwel niet. Het was hoofdzakelijk Fransen die verplicht werd tot enkele knappe parades om de rust met een 0-0 stand te bereiken.

De tweede speelhelft kende een gelijkaardig verloop. In de vijftigste minuut verlengde Stanislav Karasi een aanzet van de verdienstelijke Frank Mariman op de zijpaal. Fransen bleef overeind bij verdere pogingen van de thuisploeg. Toen de gekwetste Van Moer zelf om zijn vervanging verzocht, zag het er even benard uit voor de bezoekers, die te kalm speelden. Vernier miste nochtans op het uur de kans van de wedstrijd. Royal Antwerp FC drukte nog tijdens het slotkwartier, evenwel zonder veel snelheid en inspiratie.

Het bleef uiteindelijk bij een gelijke eindstand, uitslag vol ontgoocheling voor de thuisploeg en in het bijzonder voor René Desaeyere die zijn driehonderdste wedstrijd in de eerste van Royal Antwerp FC had gespeeld. In de slotminuten had het niet veel gescheeld of het was een pijnlijke nederlaag geworden. Het doelpunt van Vernier werd terecht afgekeurd wegens voorafgaande fout (HNB - René Morren - 1977-08-25).

Antwerp Clubblad noteerde (3)

Tegen de bescheiden mijnploeg lieten de Antwerpspelers een puntje verloren gaan, omdat er te traag en te ordeloos werd gespeeld. Misschien ware het anders verlopen indien in de 42e minuut een schot van Jim De Schryver onder in de plaats van tegen de lat gekomen zou zijn of de kopbal van Marc Steyaert op het half uur niet in extremis gered was geworden.

Het knoeiwerk verergerde inderdaad naarmate de wedstrijd vorderde. Weliswaar kogelde Stanislav Karasi na de rust nog op de paal, maar anderzijds mochten we van geluk spreken dat een totaal afgezonderde Verniers naast de bal trapte toen hij knap aangespeeld werd door Fernand Geypen (bron: Antwerp Clubblad-4 - 5/10/1977).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 25/08/1977)

Urbain Maurissen (in)

90' Eindstand 0-0 90'