Joseph Dumont - Jef Timmers
Toeschouwers: 22000

Na R Antwerp FC - Club Brugge KV
Club geeft dubbele voorsprong prijs - Ulrich Thychosen geeft rood-wit weer moed

Deurne - Beide ploegen liepen met slechts twee spitsen in de aanval en dus kregen de toeschouwers aanvankelijk veel middenveldspel te zien. Royal Antwerp FC was wat handiger in het maneuver, Club efficiënter en sneller in de tegenaanval, dank zij ritmeveranderingen van het duo Cools en Courant. Toch dwong de thuisploeg onder impuls van René Desaeyere en Jan van der Veen stilaan maar zeker een substantieel veldoverwicht af. Doelkansen bleven evenwel schaars.

Ulrich Thychosen kreeg er net voor het half uur twee voor de voet, telkens voorafgegaan door een hapering in de Brugse verdediging. De eerste schoot hij van dichtbij naast het wenkende doel van de ten gronde liggende Barth. Bij de tweede stuitte zijn poging op het lichaam van Krieger, toen de Brugse doelverdediger een geslagen man bleek. Om aan de overkant Theo Custers op de proef te stellen, moest Club tot in de 29e minuut wachten.

Cools stuurde vanop rechts de bal over de gehele Antwerpverdediging tot bij de uitstekende Volders, diens lage volley werd knap door de Bosuilkeeper onschadelijk gemaakt. Volders moest even later voor het domein van Barth als reddende enkel optreden toen Willy Geurts op het punt stond een inzenden van Ulrich Thychosen , die moeiteloos voorbij Bastijns was geraakt, zegevierend over te nemen.

Naar het einde van de eerste helft toe was het de beurt aan de bezoekers om wat meer aan te dringen. Vier minuten voor het fluitsignaal leverde dat een doelpunt op. van mooi makelij. Een dubbelpas tussen Cools en Courant werd afgesloten met een achterwaartse pas naar Verheecke, die in de vlucht naar doel schoot. Theo Custers sloeg de bal in de voeten van de mee opgerukte Vandereycken en die kogelde binnenkant voet hoog in de touwen. Lichtjes gevleid, die 0-1 voor de bezoekers bij de rust.

In de tweede speelhelft streed Club met meer overtuiging voor de overwinning, dank zij het duo Cools en Courant. Beiden voerden zo'n tien minuten na de hervatting een perfect geslaagd nummertje op, dat aan de basis lag van het tweede bezoekende doelpunt. Cools stuurde een van zijn bekende kronkelcenters voor het doel van Theo Custers, waar Courant in een perfecte timing met een harde kopslag de bezoekers op 0-2 voorsprong bracht.

Royal Antwerp FC leek een tijdje in de nederlaag te berusten, maar toen Ulrich Thychosen tijdens diens uitstekende maidenmatch uit een aangeven van Jan van der Veen met eenb lob de stand op 1-2 had teruggebracht, kwam er weer leven in de match. Urbain Maurissen was ondertussen Willy Geurts bij de rood-witten komen vervangen en bracht heel wat beterschap. De bezoekers kregen het tijdens het laatste kwartier hard te verduren en moest uiteindelijk begeven.

Na een reeks voorzetten waarbij ook Urbain Maurissen betrokken was, verscheen René Desaeyere alleen voor Barth en gaf de Brugse doelman met een lob het nakijken. Logische uitslag, voor de bezoekers slaagde het duo Cools en Courant er niet in het allemaal alleen te doen, doelpunten aanbrengen en ze ook nog scoren (HNB - Mick Michels - 1977-08-18)

Antwerp Clubblad noteerde (1)

Tegen de landskampioenen werd eerder voorzichtig van stapel gelopen. Dat belette Ulrich Thychosen evenwel niet enkele malen dicht bij een doelpunt te komen. Het was echter Club Brugge KV dat met voorsprong koffie ging drinken. Net voor de rust scoorde Vandereycken. Dat doelpunt kwam zo hard aan bij rood-witten, dat er zo aarzelend werd hernomen dat Courant haast moeiteloos nummer twee kon binnenkoppen.

Het zag er meteen erg bedenkelijk uit voor de rood-witte kleuren. De hoop keerde weer toen Ulrich Thychosen op briljante manier doelman Barth te grazen nam. Vooral langs Jan van der Veen en René Desaeyere liep R.A.F.C. van dat moment af storm tegen de Brugse vesting die zeven minuten voor tijd begaf toen de blonde middenvelder een voorzet van Urbain Maurissen knap over de blauw-zwarte portier deponeerde (bron: Antwerp Clubblad-4 - 1977-09-25).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 18/08/1977)

Jan Sörensen

69' Willy Geurts (uit)/
Urbain Maurissen (in)

René Vandereycken 0-1 41'
Ruststand 0-1
      Paul Courant 0-2 55'
71' Ulrich Thychosen 1-2
82' René Desaeyere 2-2
90' Eindstand 2-2 90'