Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C. Gir. de Bordeaux
1 0
23.05.1978 Plaats: Bosuilstadion

Wedstrijdverslag

De pers aan het woord na R Antwerp FC - Girondins de Bordeaux
Eddy Snelders scoorde doelpunt
DEURNE. — De Fransen kwamen er in het eerste kwartier niet aan te pas, konden alleen een dicht net weven rond hun doelman. R Antwerp FC hield de bal in eigen rangen en dwong doelman Bergeroo tot twee reddingen als Aage Hansen en Gaston Boeckstaens aanlegden. Er stond de eerste helft slechts een ploeg op het veld, een ploeg die herhaaldelijk applaus kreeg voor haar knappe acties, waarin Eddy Snelders, Gunther Van Eyck, Gaston Van Camp en gastspeler Paolo Lallo (FC Beringen) betrokken waren. Dit overwicht werd na een kwartier afgerond met een doelpunt. Aage Hansen schilderde de bal op het hoofd van Willy Geurts die hem doorknikte naar Eddy Snelders en die rondde fraai of (1-0). Een erg offensief ingesteld R Antwerp FC bleef domineren tot aan de rust. Jean Trappeniers moest slechts eenmaal zijn vuisten gebruiken op poging van de hardschietende Sallat. Diezelfde speler zou net voor de rust de staander treffen, maar de 1-0 voorsprong van R Antwerp FC was toen al meer dan gewettigd.

Regen in de tweede helft, maar de thuisploeg bleef fris van de lever spelen. R Antwerp FC liet de bal circuleren dat het een lieve lust om zien was. De kopbal van Willy Geurts ging iets te hoog. De lob van Gaston Van Camp werd door Bergeroo over de lat gewerkt. Eddy Snelders, de beste man op het veld, schoot rond het uur een formidabele kei tegen de deklat aan. Een werkloze Jean Trappeniers vuurde op dat moment de jongeren aan als ze dreigden stil te vallen. Willy Geurts, die in Bordeaux driemaal had geschoord, werd stugger bewaakt en moest zelfs enkele overtredingen begaan. Ook Gaston Van Camp kwam minder uit de verf zodat het voorbereidend werk vanuit het middenveld minder vruchten afwierp. Ten slotte kon een keihard inzenden van Willy Geurts niet door Eddy Snelders verlengd worden en zou een schot van de Antwerp-bomber op de doelman stranden.

Al met al een denderende verrichting van R Antwerp FC die veel enthousiasme wekte bij de supporters, ook al bleven de cijfers laag. De groepszege, die was binnen schot (bron: onbekend).

Eddy Snelders virtuoos in een wervelende show
Het enthousiasme waarmee de Antwerp-supporters de demonstratie van hun rood-witten tegen het Franse Bordeaux begeleidden, illustreerde maar al te duidelijk hoeveel pret men op de Bosuil aan de Zomerbeker heeft beleefd. Dat die met veel open doekjes uitgedrukte tevredenheid ook een positieve weerslag had op die wervelende demonstrate kwam het best tot uiting langs Eddy Snelders. De wijze waarop de beloften-internationaal al zijn rijke voetbalgaven over de grasmat strooide, bevestigde meteen dat deze Eddy Snelders wel degelijk tot de grootsten ander de Belgische voetbalbeloften behoort, wat bepaalde insiders daar ook mogen van denken. Eddy kreeg daarvoor al de beloning na een kwartier spel toen hij een kopbal-aangeven van Willy Geurts in doel verlengde. Naast Eddy Snelders liep dan dat andere grote talent Gunter Van Eyck, borrelend van technische begaafdheid en werkkracht, van wie het uiteindelijke rijpingsproces echt niet lang meer kan aanslepen. Om de driehoek volledig te maken speelde achter dat tweetal de meer sobere, maar zo wilskrachtige Gaston Boeckstaens die zonder technische snufjes zijn voorstopperswerk perfect opknapte. Dat was meteen de kern waarrond de anderen zich optrokken om een van de beste wedstrijden van de laatste Jaren aan de supporters voor te schotelen. In dat spektakel had ook gastspeler Paolo Lallo zijn aandeel. Men kent immers de kwaliteiten van de Beringse 'muis'. Voor Gaston Van Camp liep het ditmaal minder vlot, maar toch kon hij aantonen dat enkel dat vleugje meer snelheid van hem een volwaardige eersteklasser moet maken. Trokken de jongeren de koord, dan mogen wij toch niet zo maar over de prestatie van de 'routiniers' heenstappen. Tenslotte weed de eindzege in deze poule door het hele team bevochten (bron: onbekend).
(bron: Sportpers GvA, Het Nieuwsblad, D.N.G. - 24/05/1978)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C. Gir. de Bordeaux

Elftallen

Jean Trappeniers
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Bob Geens
Frank Mariman
Aage Hansen
Eddy Snelders
Paolo Lallo
Gaston Van Camp
Willy Geurts
Gunter Van Eyck
Bergeroo
Sallat

Wissels

81' Gunter Van Eyck (uit)/
Guido Dewil (in)
 

Begin Match
Eddy Snelders      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG