17.05.1978 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Na R Antwerp FC-MSV Duisburg

R Antwerp FC 1-MSV Duisburg 2

De aandacht van de 3.000 toeschouwers ging tijdens de eerste periode vooral naar de debuterende Gaston Van Camp, de 22-jarige spits die R Antwerp FC van Zwarte Leeuw Rijkevorsel heeft overgenomen. Hij liet een voortreffelijke indruk. R Antwerp FC was geruime tijd baas, maar tijdens de tweede helft zakten in het middenveld Aage Hansen en René Desaeyere totaal weg, zodanig dat MSV Duisburg met messcherpe tegenaanvallen aan een 0-2 voorsprong zou geraken. De 'Great Old' nam toen veel risico's en slaagde erin de eer te redden langs Wilfried Van Genechten na een uitstekende dieptepas van Gaston Boeckstaens (onb. - Walter Geboers - 1978-05-18).

ANTWERPEN. — De thuisploeg leed haar eerste nederlaag in deze beker. Ze kon daar weinig excuses voor inbrengen. Tijdens de eerste helft liepen Willy Geurts en Gaston Van Camp, een 22-jarige spits van FC Zwarte Leeuw mekaar wel een paar maal in de weg, maar het schoentje bij Royal Antwerp FC kneep 'm vooral op het middenveld dat weinig vat had op de snelle Duitse batwisselingen. Vroeg in de tweede helft, nadat Willy Geurts een schicht gestopt zag door de Duitse doelman, nam MSV Duisburg definitief afstand van de tegenstander (HNB - Louis Ceulemans - 1978-05-18).

Vogel

60' Eddy Snelders (uit)/
Wilfried Van Genechten (in)

74' Xavier Caers (uit)/
Guido Dewil (in)

Bussers 0-1 51'
      Feliger 0-2 72'
82' Wilfried Van Genechten 1-2
90' Eindstand 1-2 90'