Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. NEC Nijmegen
2 0
12.05.1978 Plaats: Bosuilstadion
Toeschouwers: 1.500

Wedstrijdverslag

De pers aan het woord na R Antwerp FC - NEC Nijmegen
Sterke Karasi voor een viertal weken aan de kant
Die laatste spurt in de slotminuut van de wedstrijd kost ooze Joegoeslaaf een viertal weken inactiviteit, aldus Antwerps clubdokter Boghemans toen hij vaststelde dat Karasi een ernstige spierverrekking had opgelopen. Dat was een triest wedstrijdeinde voor de donkere aanvaller die tegen het Nederlandse NEC-Nijmegen een van zijn beste wedstrijden speelde. Hij had immers een ruim aandeel in het bijna permanente overwicht van de rood-witten die voor 1500 toeschouwers erg aardig combineerden en 2-0 wonnen.

Dat een eerste doelpunt uitbleef tot in het gezicht van de rust was in de eerste plaats te wijten aan enkele sublieme reddingen van NEC-doelman Schellekens op schoten van Stanislas Karasi, Willy Geurts en de sterkspelende Eddy Snelders. De Nederlanders konden daar weinig tegenover zetten omdat het duo Bob Geens en André Heerwegh weer een interessante partij weggaf, Hans Posthumus niet de minste vrijheid liet. Het openingsdoelpunt kwam er trouwens op een dieptepas van Stanislas Karasi waarop Eddy Snelders gepast repliceerde, de doelman omspeelde en binnenduwde. "Dat doet wet deugd", aldus Eddy Snelders na de match. "Ik had met wat geluk wel weer goals kunnen scoren, maar ik ben zo al dik tevreden dat het nu vlot draait. Wie weet wat wordt het over enkele weken, dan worden wij wellicht door de supporters alweer van het veld gefloten..." Eddy
Snelders kwam inderdaad na een sterk Nederlands vierde kwartier, waarin Jean Trappeniers weer knappe dingen deed, dicht bij een tweede doelpunt. Zijn kopbalpoging werd echter door het doelhout gestuit, wat Willy Geurts de kans gal om of te werken. "Die 2-0 zege is ruim verdiend en ik ben vooral tevreden voor de wijze waarop werd gespeeld", loofde voorzitter Wauters zijn spelers. "Een eindzege in de groep behoort nu zeker tot de mogelijkheden. Daarmee plaatsen we ons voor de eindbeurt en strijken we 5.000 Zwitserse frank op."
(Georges W. - bron: onbekend).

R Antwerp FC leidt in haar reeks
BOSUIL - Verdiende zege van een rood-witte formatie die nu meteen leider is geworden in haar reeks na twee wedstrijden. De thuisploeg begon overigens dominerend, met schoten van Willy Geurts en Stanislas Karasi. Al na 6' schoot laatstgenoemde nipt naast. Tien minuten later werd een schuiver van Eddy Snelders door de bezoekende doelman gestopt. Amper een minuut later schoot Wilfried Van Genechten een voorzet van Stanisals Karasi op de lat. We waren in de 20' wanneer portier Schelling een vrijschop van Willy Geurts magnifiek wist te toppen. NEC speelde ook nog mee, wat in de 23' bij een kopbal van Hendrickx werd ervaren. Hans Posthumus (nu NEC-er, maar ook ex-Racing Mechelen en ex-K Lierse SK) kwam na een misser van Bob Geens alleen voor Jean Trappeniers. Hij schoot zo onbeholpen dat de score toch nog blank bleef. In de 39e minuut viel het eerste doelpunt. Eddy Snelders speelde zich vrij op links en schoot vanuit die hoek binnen.

Na de rust kwamen de Nederlanders meer in de wedstrijd. Jean Trappeniers moest enkele malen tussenbeide komen. De ingevallen Gaston Boeckstaens ondernam in de 68' een solo. Het schot werd nog door Hiddink op de lijn gered. Een minuut later viel dan het' vonnis voor NEC: Eddy Snelders schoot op de lat en Willy Geurts werkte succesrijk af (Bron: onbekend).

De tussenstand: 1. R Antwerp FC 4 pt., 2. NEC en Duisburg 2 pt, 4. Bordeaux 0 pt.

Eddy Snelders en Willy Geurts nekken NEC: 2-0
In een tempoloze wedstrijd, waarin toch vaak vrij behoorlijk gecombineerd werd, toonde R Antwerp FC zich in de eerste helft ruim de betere van NEC Nijmegen, dat onmondig bleef, vooral omdat Hans Posthumus duidelijk nog niet helemaal hersteld is van een rugblessure. Met Stanislas Karasi en Eddy Snelders als dominerende individualiteiten, Willy Geurts en André Heerwegh weer hard werkend, dwong R Antwerp FC al spoedig enkele gave kansen af. Schoten van Stanislas Karasi en Eddy Snelders werden door een aandachtige doelman Schellekens gekeerd. Hij kende bovendien geluk toen een loeier van Wilfried Van Genechten tegen het doelhout spatte. Het verdiende openingsdoelpunt kwam er een zevental minuten voor de rust, toen Eddy Snelders op de rand van buitenspel, een doorschuiver van Stanislas Karasi meepikte, behendig de doelman omspeelde en probleemloos induwde.

Na de rust leek het er even op dat de Nederlanders door een verhoging van het tempo greep op de wedstrijd zouden krijgen. Aan die opflakkering kwarn echter vlug een einde, toen Jean Trappeniers met een formidabele redding een kopbal van Posthumus uit zijn doelvlak ranselde. Halfweg die tweede helft lag een raid van de voor Wilfried Van Genechten ingekomen Gaston Boeckstaens aan de basis van het tweede doelpunt. De jonge Antwerpspeler zag zijn schot door Marijnissen van de doellijn in hoekschop geduwd. Eddy Snelders puurde uit die corner de nodige vrijheid om zwaar op het doelhout te kegelen. Willy Geurts werkte de rebound af (Bron: onbekend).
(bron: Sportpers GvA, Het Nieuwsblad, D.N.G - 14/05/1978)

Statistieken

R. Antwerp F.C. NEC Nijmegen

Elftallen

Jean Trappeniers
Frank Mariman
André Heerwegh
Bob Geens
Xavier Caers
Aage Hansen
René Desaeyere
Eddy Snelders
Wilfried Van Genechten
Stanislav Karasi
Willy Geurts
Marijnissen

Wissels

57' Wilfried Van Genechten (uit)/
Gaston Boeckstaens (in)
 

Begin Match
39' Eddy Snelders 1-0      
Ruststand 1-0
69' Willy Geurts 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG