Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.
2 0
24.01.1982 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Sebastien Cocaiko

Lijnrechters:
Henri Stassart - Michel Cornette
Toeschouwers: 8200

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Beringen FC

Czernia weer de grote versierder

DEURNE - Een oppermachtige thuisploeg, praktisch zonder hiaten, had de wedstrijd met 5-0 moeten winnen. Het is niet gebeurd, omdat scheidsrechter Cokaiko twee schoolvoorbeelden van een strafschop negeerde én omdat tevens ettelijke doelrijpe kansen ongebruikt bleven. Een onaanvechtbare zege alleszins tegen een bleek K Beringen FC, waarin Jos Heyligen nauwelijks uit de verf kwam en ook zijn partners ondermaats speelden. Ratko Svilar moest overigens slechts één redding opbrengen toen een inzenden van Ludo Geurts door Verniers met het hoofd verlengd werd.

Auteur van de beide Antwerpdoelpunten was alweer Alex Czerniatynski, nog maar eens de grote versierder. Telkens was het Leo Vander Elst die met een lange voorzet de snelbenige Waal kon bereiken. De eerste keer vertrok hij randje buitenspel, de tweede maal zeilde hij Schubert voorbij. Twee knappe voltreffers van Alex. Was Czernia de opportunist, de prestaties van Gunther Van Eyck in de eerste helft en van Christian Labarbe in de tweede waren ook een dikke felicitatie waard. De defensie gaf geen krimp, al rommelde het wel even naar het einde toen de Limburgers iets meer in de wedstrijd geraakten.

Scheidsrechter Cokaiko leverde helaas geen bijdrage aan het positieve voetbal van de Bosuilelf. Tweemaal deed hij alsof zijn neus bloedde toen Czernia door Lespoix onderuit werd gehaald. Twee strafschoppen geweigerd dus. Wat niet wegnam dat R.A.F.C. nog een rijtje kansen creëerde. Een ongrijpbare Czernia, door Lespoix en Schubert van een hattrick weggehouden, bood een paar ideale kansen, Leo Vander Elst en vooral Laszlo Fazekas faalden in de afwerking (Frans Van Bergen - GvA - 25/01/1982).

(bron: de pers - 25/01/1982)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Gunter Van Eyck
Christian Labarbe
Roger Van Gool
Leo Van der Elst
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski
Gunther Schubert
Paolo Russo
Urbain Lespoix
Ronny Van Rethy
Marc Rogiers
Loenders
Jos Heyligen
Johan Vanarwegen
Ludo Geurts
Alex Verniers
Kris Van den Dungen

Wissels

71' Roger Van Gool (uit)/
Raymond Jaspers (in)
 
Loenders (uit)/
Wanny Van Gils (in)
46'
 

Begin Match
18' Alex Czerniatynski 1-0      
Ruststand 1-0
59' Alex Czerniatynski 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG