Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Turnhout R. Antwerp F.C.
0 4
09.05.1999 Plaats: Villaparkstadion

Scheidsrechter: Willy Van Driessche

Lijnrechters:
Alex Verstraeten - Philip De Lille
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na KFC Turnhout - R Antwerp FC

R Antwerp FC is klaar voor de eindronde

TURNHOUT - R Antwerp FC mag dan op de laatste speeldag niet meer hebben meegespeeld voor de titel, toch verliet rood-wit gisteren met een goed gevoel het Turnhoutse Villapark. Voor het eerst in weken draaide de Great Old opnieuw vlot en had de ploeg van Regi Van Acker in alle linies een overwicht op de tegenstander. Dat die tegenstander KFC Turnhout heet, moest voor de Bosuilcoach een stevige opsteker zijn voor de komende zware weken, waarin alsnog de promotie naar eerste klasse moet worden afgedwongen. In dat opzicht moet ook de fysieke paraatheid van de spelers, ondanks de warmte, nieuw vertrouwen hebben gegeven.

Regi Van Acker, die als geen ander de gevaren van de eindronde kent, steekt echter meteen een waarschuwende vinger op en wil de zware 0-4-cijfers niet overroepen. "We mogen ons niet blindstaren op de uitslag," aldus de Antwerptrainer. "Vanaf maandag moeten we ons voorbereiden op een erg zware eindronde. Wij speelden met een grotere winaarsmentaliteit dan Turnhout, dat niks meer te winnen of te verliezen had. Dat was het verschil in deze wedstrijd. In de eindronde zal het er anders aan toe gaan." Toch ontkent Van Acker niet dat zijn ploeg zich herpakt heeft na drie gelijke spelen op rij die het einde van de titeldromen betekenden.

"De ploeg heeft getoond dat ze er klaar voor is. Conditioneel stonden we opnieuw sterk en ook tactisch paste het plaatje heel goed in mekaar. Dat zal vertrouwen geven voor de toekomst." De grootste hoop zal R Antwerp FC de komende dagen ongetwijfeld putten uit de prestatie van Darko Pivaljevic. De ServiŽr speelde voor het eerst sinds zijn armbreuk opnieuw op niveau en scoorde drie doelpunten, waaronder een parel van een vrijschop. "Een goede Darko scheelt een slok op een borrel," beseft Van Acker. "Als hij conditioneel fit is en fris in zijn hoofd zit, dan kan hij met zijn klasseflitsen het verschil maken in de eindronde." De wedstrijd had misschien een ander verloop gekregen, had De Vreese al in de derde minuut in doel in plaats van tegen de lat geschoten.

Aan de overzijde was het bij de eerste Antwerpaanval bingo. Hoekschop William Verbeeck en de ongedekte Abdul Senanu kopte de bal tegen de touwen. In feite was de wedstrijd al na 25 minuten gespeeld toen Darko Pivaljevic, in twijfelachtige buitenspelpositie in de diepte gestuurd, simpelweg naast Drouguet de 0-2 binnenschoot. Het hek was helemaal van de dam toen Drouguet kort na rust onder de bal doorging en Darko Pivaljevic er simpelweg 0-3 van maakte. Zelfs een eerreddend doelpunt was Turnhout niet gegund, want Berrevoets besloot binnenkant paal. Het waren integendeel de roodwitten die verder uitliepen tot 0-4 na nogmaals een doelpunt van Darko Pivaljevic (J.V.C. - GvA - 2/05/1999).

"Met goed moreel naar de nabeurt" (Eddy Wauters)
Antwerpvoorzitter Eddy Wauters was vooral tevreden dat zijn club het vertrouwen opnieuw opkrikte na de mindere prestaties van de laatste weken. "Er is uiteraard wat ontgoocheling omdat we op het einde de titel nog uit handen moeten geven," aldus Wauters. "Over het algemeen ben ik tevreden over dit seizoen. We hebben de titel niet op de laatste speeldag verloren, dat is voordien gebeurd. Toch zal de zege op Turnhout goed zijn voor het moreel van de ploeg met het oog op de eindronde. Hoewel ik de indruk heb dat Turnhout niet honderd procent doorspeelde. Ik denk dat ze zich gespaard hebben (J.V.C. - GvA - 2/05/1999)."

R Antwerp FC favoriet (William Verbeeck)

Op de titel had niemand in het kamp van R.A.F.C. nog echt gerekend, zodat tevredenheid over de knappe prestatie tegen een concurrent voor de eindronde overheerste. "De laatste weken liep het ontegensprekelijk minder vlot, maar dat hebben we nu rechtgezet," vond kapitein William Verbeeck. "We hebben bewezen dat we thuishoren in het spoor van KV Mechelen. Wat we tegen KFC Turnhout lieten zien, moet alle spelers vertrouwen geven voor de eindronde. Wij zijn de favoriet, we moeten van niemand schrik hebben. Ik denk dat we ook door de tegenstanders in die rol geduwd zullen worden de komende weken (J.V.C. - GvA - 2/05/1999)."

(bron: de pers - 02/05/1999)

Statistieken

K.F.C. Turnhout R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Pierre Drouguet (K)
2 Jurgen Vandeurzen
3 Vital Verschueren
4 Rony Van Rethy
6 Steven Geentjens
8 Benny MariŽn
9 Dirk Lemmens
10 Didier Gaens
17 Geert Berrevoets
11 Patrick Goots
18 Pascal De Vreese
1 Aleksander Klak
2 Abdul Saleem Senanu
5 Laszlo Nagy
19 Ronnie Wallwork
17 Danny Higginbotham
3 Azubuike Oliseh
14 Johan Mucher
6 William Verbeeck (K)
7 Gunter Ribus
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic

Wissels

41' 3 Vital Verschueren (uit)/
13 Steven Ooms (in)
 
46' 10 Didier Gaens (uit)/
12 Kris Liekens (in)
 
83' 18 Pascal De Vreese (uit)/
14 Sven Schoenmaekers (in)
 
14 Johan Mucher (uit)/
12 Dragan Siljanoski (in)
70'
 
7 Gunter Ribus (uit)/
11 Ganiyu Owolabi (in)
75'
 
9 Darko Pivaljevic (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
84'
 

Begin Match
      Abdul Saleem Senanu 0-1 7'
      Darko Pivaljevic 0-2 25'
      Abdul Saleem Senanu 30'
Ruststand 0-2
      Danny Higginbotham 50'
      Darko Pivaljevic 0-3 52'
64' Benny MariŽn      
      Darko Pivaljevic 0-4 67'
90' Eindstand 0-4 90'
TERUG