Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.A.A. Louviéroise
0 0
02.05.1999 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean Dropsy

Lijnrechters:
Erik Clerkx - Alberto Castelli
Toeschouwers: 9.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - R.A.A. Louviéroise

Regi Van Acker moet nu met R Antwerp FC allicht rekenen op een sterke eindronde - "Pijnlijk om op het einde naast de oppergaai te grijpen"

DEURNE - Twaalf wedstrijden stond R Antwerp FC aan de leiding, maar in het zicht van de streep moet de Great Old KV Mechelen laten voorgaan. Tegen R.A.A. Louviéroise maakte de ploeg van Regi Van Acker zijn rol van titelkandidaat niet waar. R.A.F.C. was al enkele weken in mindere doen en trok die lijn tegen R.A.A. Louviéroise door. Is het de druk van de leidersplaats of is het bobijntje op het einde van een bewogen seizoen bijna af? Aan de prestaties van de laatste weken te zien, zit rood-wit door haar beste krachten heen. Het valt voor het stamnummer één te hopen dat de batterijen opnieuw opgeladen zijn als de ploeg wordt veroordeeld tot de eindronde.

Regi Van Acker valt zijn spelers niet af nu zij in extremis naast de hoofdprijs dreigen te grijpen. De Antwerptrainer beseft waar hij dit seizoen begonnen is. "Het is pijnlijk om op het einde naast de oppergaai te grijpen," zegt Regi Van Acker. "Vooral als je zo lang hebt meegespeeld in de titelstrijd. Toch moet ik mijn spelers complimenteren. We zijn hier in het begin van het seizoen begonnen iets op te bouwen en dat is volgens mij gelukt. We doen tot de laatste match mee voor de titel. Wie dat zou gezegd hebben in augustus, zou meteen voor gek verklaard zijn." Ook tegen R.A.A. Louviéroise kwam R.A.F.C. zelden in haar spel. De Walen waren duidelijk niet naar Antwerpen gekomen om mee te werken aan een feestje.

De enigen die na afloop mochten feesten, waren de Wolven zelf. Zij kwalificeerden zich voor de eindronde. "We hebben er alles aan gedaan om te winnen," aldus Regi Van Acker. "R.A.A. Louviéroise is een compact geheel en je weet dat je iets moet afdwingen om tegen hen te scoren. Dat is niet gelukt." Regi Van Acker dreigt net als vorig seizoen met KV Kortrijk in laatste instantie naast de titel te grijpen. Een vergelijking gaat volgens hem absoluut niet op. "Bij KVK hadden we een ploeg gebouwd om mee te spelen voor de titel. Nu hebben we de heropbouw gestart. Er zijn in de loop van het seizoen stelselmatig spelers bijgekomen. Hier stond in augustus geen ploeg om kampioen mee te spelen, dat is een groot verschil."

R.A.F.C. en R.A.A. Louviéroise houden mekaar perfect in evenwicht en dus kwam R.A.F.C. voor de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. Met Darko Pivaljevic en Sandro Da Silva op de bank gaf trainer Regi Van Acker de voorkeur aan topfitte spelers. Door de omstandigheden waarin de wedstrijd werd gespeeld, was de spanning te snijden. De doelkansen waren op één hand te tellen. Even laaide de hoop op toen de stadionspeaker kort voor het halfuur meldde dat KV Mechelen op achterstand stond in Waregem. Het inspireerde de Antwerpspelers niet tot beter voetbal. Trainer Van Acker schreeuwde zijn manschappen gedreven naar voren, zonder resultaat.

Naarmate de tijd verstreek, werd de nervositeit steeds groter en de wetenschap dat KV Mechelen op Waregem het verschil had gemaakt, maakte ook de toeschouwers wat moedeloos. In de blesuretijd kwam R Antwerp FC nog goed weg toen invaller Keutiens rakelings naast trapte.

Eindronde onafwendbaar (Aleks Klak)

De ontgoocheling in de Antwerpkleedkamer was groot. Iedereen besefte dat de prestatie niet goed was geweest en dat de eindronde akelig dichtbij komt. "Alles wat we voor de wedstrijd hadden gehoopt, is niet uitgekomen," aldus doelman Klak. "We wisten dat we verplicht waren om te winnen, wat ook het resultaat van Mechelen zou zijn. Ik weet dat we niet goed speelden. Als we realistisch zijn, moeten we toegeven dat de eindronde onafwendbaar is. We moeten blijven hopen natuurlijk, maar ik vrees dat Mechelen dit niet meer uit handen geeft (J.V.C. - GvA - 02/05/1999)."

(bron: de pers - 02/05/1999)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.A.A. Louviéroise

Elftallen

1 Aleksander Klak
14 Johan Mucher
5 Laszlo Nagy
19 Ronnie Wallwork
17 Danny Higginbotham
3 Azubuike Oliseh
6 William Verbeeck (K)
2 Abdul Saleem Senanu
7 Gunter Ribus
16 Zoran Campara
11 Ganiyu Owolabi
1 Hans De Schrijver (K)
8 Manu Pirard
17 Toni Di Tullio
3 Fabien Delbeeke
5 Rudy Moury
7 Vincas Jonaitis
6 Dimitri Delière
9 Fiorenzo Serchia
16 Jean-Jacques Missé-Missé
11 Frederic Tilmant
19 Christian Theissen

Wissels

57' 16 Zoran Campara (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
 
63' 11 Ganiyu Owolabi (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
 
75' 7 Gunter Ribus (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
 
19 Christian Theissen (uit)/
14 Luis Washington (in)
62'
 
11 Frederic Tilmant (uit)/
12 Raphael Keutiens (in)
89'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Dimitri Delière 56'
86' Laszlo Nagy      
87' Bimbo Fatokun      
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG