Scheidsrechter: René De Bleeckere

Freddy Dierckx - Frans Knops
Toeschouwers: 3500

R Antwerp FC velt het vonnis
De nederlaag op de Bosuil betekende voor de Westvlamingen de definitieve belissing over de degradatie die al lang boven hun hoofden had gehangen. Tegen de ordeloos spelende hekkensluiter konden onze jongens een rustig meesterschap aan de dag leggen. In de 32e minuut kanjerde Eddy Snelders het eerste doelpunt binnen. Net voor de rust verhoogde Ib Jacquet tot 2-0 toen hij een persoonlijke poging knap afrondde. De Deen lukte twee minuten na de koffie opnieuw een doelpunt toen hij een actie afrondde die ontstaan was na een mislukt schot van Werner Fastré. Vooral ten overstaan van de supporters beging men toen de fout om de zaken wat lichter op te nemen zodat KV Kortrijk mee in de wedstrijd kwam. Dat leidde acht minuten vóór tijd tot een doelpunt langs Van Poucke.
(bron: Antwerp Clubblad (17) - 27/05/1979)

Poucke

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

??? (uit)/
Marc Steyaert (in)

??? (uit)/
Willy Geurts (in)

32' Eddy Snelders 1-0
44' Ib Jacquet 2-0
Ruststand 2-0
47' Ib Jacquet 3-0
      Poucke 3-1 82'
90' Eindstand 3-1 90'