Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C. Denderleeuw
0 0
17.04.1999 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Ghislain Hayen

Lijnrechters:
Wim Van Goethem - Flor Weeghmans
Toeschouwers: 7.200

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - FC Denderleeuw

Darko Pivaljevic keert terug uit blessure en gelooft dat R Antwerp FC de titel niet meer prijsgeeft

DEURNE - R Antwerp FC heeft de tiel nog niet beet. De Great Old moest tegen een fel van zich afbijtend FC Denderleeuw vrede nemen met een gelijkspel en ziet KV Mechelen naderen tot op vijf punten. Als Malinwa woensdag zijn inhaalmatch wint tegen RCS Visé, zitten Jacob & Co in de nek van rood-wit. Het verschil tussen R.A.F.C. en KV Mechelen kan overmorgen dus twee punten bedragen. R.A.A. Louviéroise lijkt door zijn derde gelijkspel op rij definitief af te haken in de titelstrijd. Met een verplaatsing naar R.A.F.C. op het programma is de rol van de Wolven in het titeldebat nog niet uitgespeeld.

Voorlopig laten ze zich op de Bosuil niet uit hun evenwicht brengen. Volgens Darko Pivaljevic, die tegen FC Denderleeuw na zijn armbreuk een halfuur meespeelde, verandert er niet veel voor zijn club. "Onze bedoeling blijft dezelfde als vorige week," zegt de Antwerptopschutter. "We hebben toen gezegd dat we nog drie wedstrijden moesten winnen en dat is nog altijd het geval. Onze bedoelingen zijn dezelfde gebleven. De zege van KV Mechelen verandert daar niets aan. Wij moeten helemaal geen rekening houden met KV Mechelen of R.A.A. Louviéroise, enkel naar onszelf kijken. Integendeel, zijn het zij die ons in het oog moeten houden."

R Antwerp FC mag dan negen op negen hebben gehaald zonder Darko Pivaljevic, geen mens op de Bosuil miskent de waarde van de Serviër. Alleen, Darko Pivaljevic is nog niet klaar om al op topniveau te spelen. "Toch bewijst dat de schitterende mentaliteit die bij ons heerst," zegt Regi Van Acker. "Darko offert zich op voor de ploeg." Raakt de spits wel topfit voor de drie beslissende wedstrijden, dan kan hij de bepalende factor worden in de titelstrijd en R.A.F.C. over de streep slepen. Met de hete adem van een ontketend KV Mechelen in de nek, zal de inbreng van super-Darko welkom zijn. "Tegen FC Denderleeuw had ik het moeilijk," geeft Darko Pivaljevic toe.

"Ik heb nog teveel angst om in duel te gaan en ben zeker niet honderd procent. Het zit voor een groot stuk in het hoofd, de trainer vroeg me om op de bank te zitten. Ik deed het om de ploeg te helpen. De manier waarop de supporters me gesteund hebben, was schitterend. Ik dank ze daarvoor." Hij gelooft rotsvast in de goede afloop voor zijn club. "Oké, KVM heeft op papier een gemakkelijker programma, maar wat is zoiets waard? Ondanks dit gelijkspel valt er in de groep nog geen nervositeit te bespeuren. Dat moeilijke programma kan trouwens in ons voordeel werken. We zijn op ons best in topmatchen en verloren er geen enkele dit seizoen, buiten die in Mechelen. Dat het tegen FC Denderleeuw moeizaam verliep, komt omdat we ze te veel lieten spelen en ze zich nadien met tien man in hun backlijn terugtrokken."

Boeiende match, billijk gelijkspel
Ondanks het gebrek aan doelpunten hielden R.A.F.C. en FC Denderleeuw de toeschouwers van begin tot einde in de ban. De bezoekers waren duidelijk niet naar de Bosuil gekomen om geschenken uit te delen. De ploeg van Denis Asselman begon bijzonder scherp aan de wedstrijd en nam meteen het heft in handen. De Great Old kreeg in de beginfase geen vat op de tegenstander en mocht zich gelukkig prijzen dat doelman Aleks Klak bij de pinken was. De vervanger van de geschorste Oldrich Parizek schudde in het eerste halfuur drie schitterende saves uit de mouwen en behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Pouillon dook vrij voor doel op, Keshinro had een knappe volley in huis en Ba kopte van dichtbij op doel.

Alledrie vonden ze tot hun verbijstering Aleks Klak op hun weg. R.A.F.C. leed in de eerste helft, mede door goed en agressief storingswerk van FC Denderleeuw, te veel balverlies. Het kon Sironval slechts één keer bedreigen. De doelman van FC Denderleeuw reageerde attent op een schot van Ganiyu Owolabi. Dat Denderleeuw het moordend tempo in de tweede helft niet zou kunnen aanhouden, kon worden verwacht. De leidersploeg zette FC Denderleeuw vast op eigen helft, maar slaagde er nauwelijks in om kansen af te dwingen. De beste mogelijkheid was vlak na de rust voor Ganiyu Owolabi. De Nigeriaan zag zijn schot van de lijn gekeerd door Vanderheyden. Regi Van Acker bracht na een uur wedstrijd joker Darko Pivaljevic in.

De Servische spits kon de bakens niet verzetten. De thuisploeg moest een kwartier voor tijd met tien verder toen Laszlo Nagy de doorgebroken Keshinro neertrok. Hij werd uitgesloten. Het was één van de meer gelukkige beslissingen van scheidsrechter Hayen, die zich door zijn veelvuldig gefluit doorlopend de woede van de thuisploeg op de hals haalde. De numerieke minderheid van R.A.F.C. veranderde niks meer aan het gelijkspel (J.V.C. - GvA - 19/04/1999).

(bron: de pers - 19/04/1999)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C. Denderleeuw

Elftallen

1 Aleksander Klak
12 Dragan Siljanoski
5 Laszlo Nagy
19 Ronnie Wallwork
17 Danny Higginbotham
3 Azubuike Oliseh
6 William Verbeeck (K)
16 Zoran Campara
14 Johan Mucher
10 Sandro da Silva
11 Ganiyu Owolabi
20 Serge Sironval
4 Alain Van Lint
2 Stephane Vanderheyden
5 Sadio Ba
6 Stephen Geldhof
19 Michael De Meyst
7 Peter Van Wambeke (K)
10 Rodrigues De Sousa Cleiton
18 David Geeroms
9 Kayode Keshinro
17 Kris Pouillon

Wissels

60' 14 Johan Mucher (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
 
74' 11 Ganiyu Owolabi (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
 
80' 10 Sandro da Silva (uit)/
12 Abdul Saleem Senanu (in)
 
17 Kris Pouillon (uit)/
14 Christophe Van Beneden (in)
86'
 
19 Michael De Meyst (uit)/
12 Gregory Deraeve (in)
88'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Rodrigues De Sousa Cleiton 70'
78' Laszlo Nagy      
      Peter Van Wambeke 85'
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG