14.04.1999 Plaats: Patro Gemeentelijk Stadion

Philippe Vinche - Patrick Dedobbeleer
Toeschouwers: 2.000

Na K. Maasland Maasmechelen - R Antwerp FC

Ronnie Wallwork brengt R Antwerp FC weer een stap dichter bij de titel

MAASMECHELEN - R Antwerp FC zette dank zij een zege tregen K. Maasland Maasmechelen opnieuw een belangrijke stap in de richting van de titel. Door het gelijkspel van R.A.A. Louviéroise heeft de Great Old nu een voorsprong van zeven punten op KV Mechelen en de Wolven. R Antwerp FC haalde in Maasland de drie punten binnen dankzij twee enig mooie doelpunten van Ronnie Wallwork.

De Engelse verdediger joeg eerst vanop 35 meter een vrijschop in de winkelhaak en deed dat even later nog eens over vanop twintig meter. Ronnie besliste daarmee een spannende en felbevochten wedstrijd. Een verdienstelijk K. Maasland Maasmechelen blijft met twee punten uit acht wedstrijden ontgoocheld achter en heeft nog een moeilijke degradatiestrijd voor de boeg. Antwerptrainer Van Acker liet Sandro Da Silva op de bank en koos met Ganiyu Owolabi en Jamie Wood voor twee spitsen. Met lange ballen werd geprobeerd de twee snelle jongens te lanceren. Die aanpak kende bijna meteen succes. Na twee minuten al stuurde Zoran Campara met een schitterende pass Jamie Wood alleen af op Damiaans. De Engelsman knalde de unieke mogelijkheid op de doelman.

Opnieuw Jamie Wood had even later pech toen hij een nieuwe rush richting doel van K. Maasland Maasmechelen in een diepe plas zag eindigen. K. Maasland Maasmechelen vocht voor wat het waard was en loste de leidersploeg van geen vin. Verder dan een ongevaarlijk schot van Wagemakers kwamen de Limburgers niet in de eerste helft. De beste mogelijkheid was nog voor Ronnie Wallwork. Zijn afstandsschot werd door Damiaans laag uit de hoek gehaald. Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar aanvankelijk in evenwicht. De lijf-aan-lijf gevechten werden talrijker en de spanning nam toe. William Verbeeck kwam dicht bij de openingstreffer maar de vuisten van Damiaans brachten redding. De bezoekers namen de wedstrijd gaandeweg meer in handen.

Ganiyu Owolabi kwam centimeters te kort om een voorzet van William Verbeeck binnen te glijden. VoorK. Maasland Maasmechelen was het slechts uitstel van executie. Na een goed uur wedstrijd zette Ronnie Wallwork zich achter de bal voor wat een wanhoopsschot leek te worden. Tot ontsteltenis van doelman Damiaans zoefde de bal binnen. K. Maasland Maasmechelen probeerde in de slotfase alles op alles te zetten maar rood-wit gaf geen krimp. Ronnie Wallwork nam met een nieuw atoomschot alle twijfels weg (J.V.C. - GvA - 16/04/1999).

8 Jamie Wood

65' 11 Medhi Jebbour (uit)/
12 Emil Hamar (in)

74' 8 Kurt Dreesen (uit)/
14 Koen Billen (in)

86' 7 Mark Wagemakers (uit)/
13 Mustafa Karasahin (in)

8 Jamie Wood (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
62'

6 William Verbeeck (uit)/
12 Dragan Siljanoski (in)
70'

11 Ganiyu Owolabi (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
77'

Johan Mucher 27'
39' Frank Reuners
Ruststand 0-0
48' Bernt Evens
      Ronnie Wallwork 0-1 61'
65' Benny Drutti
      Ronnie Wallwork 0-2 86'
90' Eindstand 0-2 90'