4 1
03.01.1987 Plaats: Bosuil

Na R Antwerp FC - KVC Jong Lede

In penalty-trappen is de Bosuil nog nergens

Met de heroptredende Ratko Svilar tussen de palen stuurde Antwerptrainer Kessler ook de Pool Arek Klimas mee het veld in voor het oefentreffen tegen derdeklasser KVC Jong Lede. Door het falen van Plamen Nikolov in de meest recente competitiematch is de nieuwe Antwerptrainer immers op zoek naar een alternatief rechts op het middenveld. Verder bleef Mark Van der Linden, geschorst voor de competitiematch tegen RWDM, tijdelijk op de bank. Frank Mariman maakte zijn opwachting na de rust.

R Antwerp FC geraakte vlug op achterstand, niet toevallig bij een actie van de tandem Lorre-Carlier, haast doorlopend gevaarlijk. Nog voor de rust stelde Harry Cnops gelijk na een intelligente actie van aanvoerder Danny Koekelcoren. Nadat Frans van Rooij de kans op voorsprong had gemist door een strafschop op de vingertoppen van de knap reagerende Vijt te knallen, herstelde de Nederlander zijn fout door even voor de rust een vrijschop in te schieten.

Ook na de rust bleef R.A.F.C. rustig domineren. Mark Van der Linden liet op zijn beurt een penalty onbenut, maar uiteindelijk tilde de eersteklasser de stand toch nog naar 4-1 door goals van de technisch vaardige Jules Mandiangu en Mark Van der Linden, die meer en meer naar zijn beste peil toegroeit. Bij KVC Jong Lede speelde ook de amper 16-jarige De Saedeleer een behoorlijke wedstrijd en kon ook Loopmans demonstreren dat hij enkele jaren geleden niet zomaar toevallig een grote beloften was (G.W. - bron: onbekend - 5/01/1987).

R Antwerp FC - KVC Jong Lede

Arek Klimas in de basis, Frank Mariman en Jules Mandiangu als invallers, dat was nieuws. Ratko Svilar tussen de palen, dat kon dan weer als een complete verrassing gelden. Lede-keeper Vijt stopte twee strafschoppen, één van Frans van Rooij en later één van Mark Van der Linden (bron: onbekend - 5/01/1987).

Nieuwtjes na de oefenwedstrijd

Een lachende George Kessler verwees ons voor nieuws naar keeper Laftsis. De Bulgaar is de gelukkigé bezitter van een Siberische husky. Vorige week deed de teef een worp van zes gezonde jongen. Een complete verrassing vermits het eerste jong in de auto van de Antwerpkeeper werd geboren. Spassov, nog een Bulgaar, is terug naar zijn geboorteland. Er was voor hem geen plaats meer bij R Antwerp FC (bron: onbekend - 6/01/1987).

11 Guido Carlier

46' 9 Frans van Rooij (uit)/
13 Mark Van der Linden (in)

46' 8 Ronny Prins (uit)/
14 Frank Mariman (in)

46' 4 Rudi Smidts (uit)/
12 Rony Van Rethy (in)

60' 10 Cisse Severeyns (uit)/
15 Ndombasi Mandiangu (in)

9 Gunther De Saedeleer (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Verzele (in)
79'

Ingmar Lorre 0-1 15'
25' Harry Cnops 1-1
40' Frans van Rooij 2-1
Ruststand 2-1
85' Ndombasi Mandiangu 3-1
87' Mark Van der Linden 4-1
90' Eindstand 4-1 90'