0 4
16.01.1988 Plaats: Gemeentelijk Sportcomplex Van Cittersweg

Na Arnemuiden VV - R Antwerp FC

Arek Klimas onder de klok

ARNEMUIDEN — Zonder Frans van Rooij en Frank Mariman, wel met Rony Van Rethy en Arek Klimas, zo begon R Antwerp FC op het veld van het vriendelijke Arnemuiden. Geen Pascal Plovie of YvesVanderveeren op de stek van libero, want meester Kessler liet de Pool Arek Klimas onder de klok van Arnemuiden vlak voor doelman Wim De Coninck post vatten.

De wedstrijd verliep erg sportief. Bij Arek Klimas liep alles op wieltjes. Hij speelde rustig de negentig minuten uit. Foutloos. Vooraan maakten zowel Cisse Severeyns als Mark Van der Linden een schitterend doelpunt. U kent de tekening: op weg naar de keeper, schijnbewering en dan een opwippertje. Mark Van der Linden scoorde ook nog met het hoofd, op aangeven van Hans-Peter Lehnhoff. Voor het doelpunt van Harry Cnops, een attente inknikker, lag het voorbereidende werk bij Thierry Pister.

Opvallende vervanging na de rust: naast Harry Cnops werd ook de jonge Peter Meeusen tussen de linies gedropt. Op dat zelfde moment zaten immers Rudi Tatymans (die later in de partij dicht bij een kopbalgoal kwam) en Eric Reynders nog op de bank. Cisse Severeyns diende tachtig minuten. Een late sliding bezorgde de international last aan de schouder.

Jan Poortvliet speelde als het ware voor eigen volk. In het andere kamp stonden zowaar zelfs twee neefjes van Antwerps sterke middenvelder De ontvangst was erg hartelijk. Ook tijdens de wedstrijd werd de beleefdheid in acht genomen, al werkte de Nederlandse doelman zich wel op tot man van de match (R.V. - GvA - 18/01/1988).

(bron: GvA - 18/01/1988)

Minuut per minuut
volgorde doelpunten: Cisse Severeyns (0-1), Marc Van Der Linden (0-2 + 0-3), Harry Cnops (0-4)

14 Eric Reynders (in)
46'

2 Yves Vanderveeren (uit)/
15 Peter Meeusen (in)
46'

9 Thierry Pister (uit)/
13 Rudi Taeymans (in)
77'

11 Cisse Severeyns (uit)/
12 Harry Cnops (in)
77'

Cisse Severeyns
      Mark Van der Linden
      Harry Cnops
90' Eindstand 0-4 90'