Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

V.C. Westerlo R. Antwerp F.C.
1 1
06.01.1988 Plaats: Het Kuipje

Wedstrijdverslag

Na VC Westerlo - R Antwerp FC

Matig voorgerecht in Westerlo

Westerlo - R Antwerp FC heeft er bij derdeklasser VC Westerlo niet veel van gebakken. De ellendige koude en vooral de zotte wind hebben het spel langs beide kanten be´nvloed. Georg Kessler startte met een onuitgegeven achterhoede met Rudi Taeymans als links-, Rony Van Rethy als rechtsachter. Rudi Smidts en Yves Vanderveeren zaten op het bankje met naast zich Arek Klimas, Patrick Schrooten, invallersdoelman Andy Prins en Harry Cnops.

R Antwerp FC was met een sterke formatie afgereisd. VC Westerlo was sportief en technisch een meer dan behoorlijke tegenstander. Dat de jongens ook de richting van de muit vonden, mocht Wim De Coninck dadelijk ondervinden. Dirckx scoorde eerst in buitenspel en uitblinker Thijs dwong Wim De Coninck tot een ultieme reflex. De leider uit de hoogste afdeling had moeite om enkele degelijke pantronen uit te tekenen. Frans van Rooij vond vˇˇr de rust de goede kadans niet. Ook aanvoerder Mark Van der Linden deed vergeefse pogingen om de zaak draaiende te houden.

Opvallend was de opnieuw sterke prestatie van hardwerker Jan Poortvliet. Na een knappe combinatie Van der Linden-Pister was het trouwens ijverige Jan die de gelijkmaker binnenduwde. Cisse Severeyns sukkelt wat met de linkervoet. Hij bleef een paar keer na contact op het gras liggen voor verzorging. Hij mocht zich trouwens na de thee omkleden en dat was meteen goed voor het heroptreden van Harry Cnops. Half november viel de spits, ook al met een voetblessure uit.

Het loopvermogen van Harry Cnops heeft kennelijk niet erg onder de tijdelijke afwezigheid geleden. Hij hoort er duidelijk weer bij. Ook Hans-Peter Lehnhoff legde zijn aantal kilometers af. De Duitser was erg gretig op de bal en zette een serie nummertjes op. De Westerlo-verdediging, onder commando van libero Sadri liep op stevige benen, H.-P. Lehnhoff geraakte niet aan zijn doelpunt. Iedere voetballiefhebber weet dat uitslagen van dergelijke vriendschappelijke wedstrijden geen echte waardemeter zijn, maar als R Antwerp FC op 12 januari a.s. PSV van antwoord wil dienen, zal het uit een ander vaatje moeten tappen (R.V. - bron: onbekend - 07/01/1987).

(bron: onbekend - 07/01/1987)

Statistieken

V.C. Westerlo R. Antwerp F.C.

Elftallen

Beckx
Marc Reykers
Mark Gielis
Ivo Toelen
Asghar Sadri
Sjongers
Luc De Schutter
Luc Thys
Herman Van den broeck
Omer Vranckx
Dierckx
Wim De Coninck
Rony Van Rethy
Pascal Plovie
Frank Mariman
Rudi Taeymans
Thierry Pister
Hans-Peter Lehnhoff
Frans van Rooij
Jan Poortvliet
Cisse Severeyns
Marc Van der Linden (K)

Wissels

46' Omer Vranckx (uit)/
Van de Perre (in)
 
46' Herman Van den broeck (uit)/
Swerts (in)
 
46' Beckx (uit)/
Peeters (in)
 
65' Luc De Schutter (uit)/
Wils (in)
 
71' Sjongers (uit)/
Rener (in)
 
71' Ivo Toelen (uit)/
Marc Boeckx (in)
 
0 Cisse Severeyns (uit)/
Patrick Schrooten (in)
46'
 
0 Rudi Taeymans (uit)/
Rudi Smidts (in)
46'
 
0 Rony Van Rethy (uit)/
Yves Vanderveeren (in)
46'
 
0 Frank Mariman (uit)/
Arek Klimas (in)
76'
 

Begin Match
24' Dierckx 1-0      
      Jan Poortvliet 1-1 31'
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG