Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
2 0
28.03.1999 Plaats: Achter de Kazerne

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters:
Maurice Laseur - Kristoffe Parmentier
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

"Dit is een belangrijk moment"

"Een belangrijk moment"

MECHELEN - KV Mechelen brak gisteren de titelstrijd in tweede klasse opnieuw open. Malinwa overtroefde leider R Antwerp FC en won verdiend. Discussie was er niet over het resultaat, wèl over de strafschop die leidde tot het openingsdoelpunt van KVM. "De wedstrijd werd beslist door een totaal verkeerde beslissing van de scheidsrechter," vond Antwerptrainer Regi Van Acker na afloop. "Het maakt de overwinning van KV Mechelen niet minder verdiend. Wij waren niet bij machte om iets terug te doen."

Bij KV Mechelen is de ommekeer na het ontslag van Verkempinck een feit. De ploeg voetbalt overtuigend en met een onwrikbare wil om te winnen. Op geen enkel moment kreeg R.A.F.C. gisteren voet aan de grond Achter de Kazerne. De Great Old moest doorlopend de wet van de sterkste ondergaan. "We hadden er de hele week op gehamerd dat we geen schrik moesten hebben van R.A.F.C.," zegde Gunther Jacob. "Ze hebben een goede ploeg en een sterke organisatie, maar dat hebben wij ook. Dat de strafschop de beslissende fase was in deze match, daar kun je niet omheen. Voor mij was de beslissing van de scheidsrechter terecht, maar ik ben ervan overtuigd dat we ook zonder die strafschop hadden gewonnen. We hadden al tijdens de rust gezegd dat we niet moesten panikeren omdat het nog 0-0 was. We hadden verschillende goede kansen gekregen."

KV Mechelen lijkt samen met R.A.A. Louviéroise nog de gevaarlijkste klant te worden om R.A.F.C. van de titel te houden. "Die titel zat van bij aanvang van de competitie in ons achterhoofd," zegt Jacob. "Door omstandigheden is het anders uitgedraaid, maar de overwinning is een belangrijk moment. Iedereen gelooft opnieuw in de eigen mogelijkheden." Jacob is niet echt verrast door de sterke remonte van KV Mechelen. Billen voelde al in het begin van het seizoen aan dat het verkeerd zou lopen. "Dat we bij de winterstop nog op de eerste plaats stonden, zegt veel over het talent dat in deze groep schuilt," zegt Billen. "Ik heb tegen Verkempinck gezegd dat het verkeerd liep en dat hij bijvoorbeeld soms te onbeleefd uit de hoek kwam, maar er veranderde niks. Het verschil is groot nu hij er niet meer is. Er is een duidelijk concept in de ploeg en de verhouding tussen arbeid en rust werd verbeterd. Iedereen is nu fris op momenten dat het er echt om gaat (S.T. - GvA - 29/03/1999)."

De match

Een gretig voetballend KV Mechelen liet R Antwerp FC geen kans en pakte drie belangrijke punten. Na een flauwe beginfase met veel onzuivere voorzetten, verhoogde Malinwa de druk. Siljanoski en Nagy hinderden elkaar op een verre bal van Diallo, de bedrijvige Ribus stuitte op Parizek. Het was de aanzet van een dol Mechels kwartier. Uitblinker Tom Caluwé stak binnendoor naar Elias, maar die besloot op de paal. Die stond twee minuten later opnieuw in de weg toen Van Hout een voorzet van Elias vrij kon inkoppen. Van Hout probeerde nog, maar zijn pogingen misten de goede richting. R.A.F.C. geraakte door de hoge Mechelse druk nooit uit de verdedigende stellingen en mocht zich gelukkig prijzen met de 0-0 ruststand.

KV Mechelen begon indrukwekkend aan de tweede helft, maar had wel de hulp nodig van scheidsrechter De Bleeckere om op voorsprong te klimmen. Van Hout pikte een pass mee van Elias, ging gretig neer tussen twee verdedigers. Tot ieders verbazing wees de 32-jarige ref naar de stip. Alleszins een betwistbare penalty. Dat kon Tom Caluwé niet deren: 1-0. KV Mechelen bewees meteen dat het die strafschop niet nodig had. Verlinden stuurde Elias weg, de Angolees zwierde de bal voor doel waar Steven Ribus iedereen te snel af was: 2-0. Weer enkele minuten later knalde Elias op de paal. KV ging rustig controleren. Een tegenvallend en bij wijlen gefrustreerd R.A.F.C. creëerde geen doelkans meer en kon het ontbreken van Darko Pivaljevic niet verdoezelen (S.T. - GvA - 29/03/1999).

(bron: de pers - 29/03/1999)

Statistieken

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Ivan Willockx
2 Jan Verlinden
3 Drissa Diallo
4 Johan Bal (K)
21 Koen Caluwé
7 Gunther Jacob
6 Sven Van Den Broeck
10 Tom Caluwé
17 Steven Ribus
11 Joao Elias
13 Joris Van Hout
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Ronnie Wallwork
Geert Emmerechts (K)
Laszlo Nagy
Danny Higginbotham
Azubuike Oliseh
Zoran Campara
William Verbeeck
Sandro da Silva
Jamie Wood

Wissels

83' 7 Gunther Jacob (uit)/
22 Sammy Greven (in)
 
0 Sandro da Silva (uit)/
Gunter Ribus (in)
60'
 
0 Ronnie Wallwork (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
60'
 

Begin Match
      William Verbeeck 36'
      Ronnie Wallwork 40'
Ruststand 0-0
49' Tom Caluwé (penalty) 1-0      
      Geert Emmerechts 50'
      Azubuike Oliseh 53'
57' Steven Ribus 2-0      
80' Koen Caluwé      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG