Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek
0 0
12.05.1984 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Ignace Goris

Lijnrechters:
André Van Herzele - Luc Lazou
Toeschouwers: 3000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - R.W.D.M.

Een Raevenzwarte avond voor Roger

DEURNE — Roger Raeven heeft in een kille en matig bezette Bosuilkuip een ravenzwarte avond gehad. De Nederlander kreeg in de eerste vijftien minuten van de tweede speelhelft twee doelrijpe kansen die hij niet gebruikte. De eerste keer trapte hij na voorzet van Van Mierlo, de bal van op een paar meter over de deklat. Nadien had hij bij een hoekschop voor het inknikken, hij kopte de bal onbegrijpelijk hoog over de staander. Daarenboven kende hij pech. Even na het uur knalde hij een zwaar schot tegen de doelpaal.

Zo bleef het, net als in de heenwedstrijd, een brilstand die de hoofdstedelingen niet veel verder brengt. Zij hadden de volle inzet nodig om nog een kans op het behoud te bewaren. De volle inzet verdienden de gasten die, uitzondering van het eerste halfuur de beteren warenn, niet. In de eerste dertig minuten hield doelman Deleu zijn elftal overeind. Hij stopte na vier minuten een loeier van Leo Van der Elst in twee tijden, hield Laszlo Fazekas na een prachtig nummertje van een doelpunt en belette nadien de Hongaar opnieuw te scoren.

RWDM dat erg zenuwachtig speelde en er hard tegenaan ging repliceerde langs De Greef, Mergant en Van Mierlo, die de verdediging van R.A.F.C. moeilijkheden bezorgde. Eén keer hadden de Sinjoren meeval als Danny Koekelcoren, na een verwarde fase, de bal op de doellijn kon wegtrappen. De Brusselaars speelden sneller, trapten meer vloeiende acties in elkaar dan de rood-witten, die het van individuele nummers moesten hebben, maar bleven in gebreke bij de afwerking. Dit kwam nog duidelijker tot uiting na de rust wanneer RWDM resoluut in het offensief trok op zoek naar een doelpunt dat waarschijnlijk had volstaan om met de overwinning naar de kleedkamer terug te keren.

De thuisploeg met een hardwerkende, maar niet altijd gelukkige Gunther Van Eyck, bracht er in de tweede speelhelft aanvallend weinig meer van terecht. Peter Ruts miste in de 70e minuut een fraaie kans. De ingekomen Lenaerts kreeg insgelijks een mogelijkheid tot scoren wanneer Deleu ver was uitgelopen. De lobbal kon in laatste instantie onschadelijk worden gemaakt. Het publiek had vooral aandacht voor het scorebord waarop de gemaakte doelpunten op andere velden verschenenen had dus maar weinig om zich op de koude mei-avond op te warmen. Enkele minuten voor tijd was er deining wanneer Svilar met een geweldige sprong een schot van Mergan uit zijn doelmond moest ranselen net nadat trainer Vermeersch Van Mierlo had vervangen, hetgeen de speler niet in dank afnam (René Mariën - GvA - 14/08/1984)!

(bron: de pers - 14/05/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Gaston Boeckstaens
3 Yves Vanderveeren
4 Danny Koekelcoren
5 Frank Mariman
6 Gunter Van Eyck
7 Laszlo Fazekas
8 Peter Ruts
9 Leo Van der Elst
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops
15 Eric De Leu
6 Patrick Gollière
7 Franky Van Der Elst
4 Rudi Cossey
3 Marc Verbruggen
5 Yves De Greef
14 Hans Bouwmeester
13 Hans Mergan
11 Paul De Mesmaeker
10 Toine Van Mierlo
9 Roger Raeven

Wissels

54' 5 Frank Mariman (uit)/
13 Patrick Vermeiren (in)
 
62' 7 Laszlo Fazekas (uit)/
14 Johny Lenaerts (in)
 
10 Toine Van Mierlo (uit)/
8 Alain Denil (in)
81'
 

Begin Match
      Rudi Cossey
      Patrick Gollière
      Paul De Mesmaeker
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG