Marc Hanssens - Johan Naessens
Toeschouwers: 4.000

Na KSV Waregem - R Antwerp FC

R Antwerp FC dichter bij de titel

WAREGEM - De Great Old slaat na een felbevochten zege in Waregem opnieuw een vierpuntenkloof in het klassement. "Toch spreken we nog niet over de titel," zegt Regi Van Acker. "Pas als we vijf matchen voor het einde nog eerste staan, zeggen we: ze moeten ons komen halen."

De geschiedenis herhaalt zich voor de Great Old in Waregem. Eerder dit seizoen moest in de bekermatch aan de Gaverbeek ook het grootste deel van de wedstrijd met tien worden afgewerkt. Toen liet Darko Pivaljevic zich in het ootje nemen, gisteren moest Oldrich Parizek zich voortijdig gaan douchen. "Ik was een beetje verrast dat ik rood kreeg," zegt het Tsjechische sluitstuk van R Antwerp FC. "Ik begrijp het niet goed hier in België. In Roeselare krijg ik voor een gelijkaardige situatie geel. Hier stond Geert Emmerechts nog enkele meters achter mij, maar ik krijg wel rechtstreeks rood."

"Het was een beetje dom van Parizek dat hij zo ver uit zijn doel die fout gaat maken", vond Regi Van Acker na afloop. "Ik ben nu eenmaal een doelman die uit zijn goal speelt," zegt de doelman. "De kans was fifty-fifty en dan kom ik uit. Als ik blijf staan ben ik ook verloren." Deze keer liep het alvast minder slecht af voor R.A.F.C. dan in de bekermatch. Ook met tien tegen elf konden de rood-witte Bosuilen standhouden. "We wisten dat het een moeilijke match ging worden," aldus Regi Van Acker. "Met de recente aankopen hoort KSV Waregem niet op die plaats in het klassement te staan. Voor de match was die rode kaart van Oldirch Parizek jammer."

"Daardoor hebben wij in de tweede helft te weinig kunnen laten zien. We bewezen wel dat we ons in blok kunnen verweren. En dat is ook een kwaliteit." Over de keeperskeuze voor de volgende weken wil Regi Van Acker zich niet uitspreken. "Daar lig ik niet wakker van. We weten dat we twee goede doelmannen hebben. Oldrich Parizek heeft voor ons nog maar één match verloren terwijl Aleks Klak matchritme mist en héél hard werkt."

Bezoekers slepen driepunter uit de brand
Onder een pril lentezonnetje kwam de wedstrijd traag op gang. Enkele zwakke afstandschoten konden beide doelmannen in de beginfase niet verontrustten, tot Zoran Campara het even over het kwartier voor de tweede keer probeerde. Waregemdoelman Merlier zag de niet eens harde knal laag in de rechterbenedenhoek binnengaan: 0-1. Het sleutelmoment in de wedstrijd situeerde zich een goed kwartier later. Oldrich Parizek torpedeerde in het strafschopgebied de alleen doorgebroken Uzoma. Strafschop en een logische rode kaart voor de Tsjechische doelman.

Okonedo trapte de strafschop stuntelig naast. Na de rust ging KSV Waregem nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en moest de thuisploeg met tien tegen elf terug. Barroso en Uzoma sprongen al te slordig om met de kansen. Het team van Regi Van Acker toonde zich enkele keren erg gevaarlijk op de counter. William Verbeeck en de te egoïstische Zoran Campara misten nipt (J.V.C. - GvA - 1999).

"Was iets nieuws" (Aleksander Klak)

Aleks Klak kreeg door de uitsluiting van Oldrich Parizek nog eens speelgelegenheid in het Antwerpdoel. "Dit was een nieuwe situatie voor mij," aldus de Pool. "Ik ben het niet gewend om in te vallen. Natuurlijk begint je hart aan honderd per uur te kloppen als die rode kaart valt. Toen die strafschop werd gemist, gaf mij dat een enorme kracht. Toen kreeg ik het gevoel dat ik niet te kloppen was. Ik hoop dat deze wedstrijd een nieuwe start voor mij mag betekenen (J.V.C. - GvA - 15/03/1999).

Figuur van de dag: Zoran Campara

R.A.F.C. deed veruit de beste zaak dit weekeinde. Naaste achtervolger R.A.A. Louviéroise liet een steek vallen op het veld van FC Denderleeuw terwijl ook KFC Verbroedering Geel niet verder kwam dan een gelijkspel bij K Sint-Niklase SK. Zelf won de Great Old met de kleinste score op het veld van KSV Waregem. Zoran Campara tekende de enige treffer van de partij aan (J.V.C. - GvA - 15/03/1999).

15 Bimbo Fatokun

46' 8 Nico Declerck (uit)/
10 José Barroso-Filho (in)

78' 16 Rachide Yachov (uit)/
17 Fabio Giuntini-Santiago (in)

83' 3 Noureddine Hamouch (uit)/
15 Hendrik Van Hende (in)

7 Gunter Ribus (uit)/
1 Aleksander Klak (in)
37'

15 Bimbo Fatokun (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)
85'

Zoran Campara 0-1 18'
      Gunter Ribus 20'
25' Frank Magerman
28' Kristof Van Robays
34' Steven Van Herreweghe
      Oldrich Parizek 37'
Ruststand 0-1
88' Johan Geeraerts
90' Eindstand 0-1 90'