Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R Antwerp FC All Stars
5 4
29.05.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Walter Smet
Toeschouwers: 5.250

Wedstrijdverslag

William drie en Nico twee keer aan 't kanon!
Vertraagd verkeer richting kust? Urban Trad gelauwerd op de Antwerpse Groenplaats? Feestmarkt twee straten verder op de Lakborslei op zomaar een vrije donderdag in de maand mei? Een broeierig hete zon daarbovenop? De sportvakantie is in aantocht, zeker weten. En toch liep de Bosuil naar jaarlijkse traditie nog eenmaal vol, reken maar. Dank zij de Classics' Fancrew o.l.v. Julien De Ridder en Sven Henderickx lagen 22 voetbaluitrustingen klaar, netjes gestreken en geplooid. Voor elf gloriën van vandaag en... elf helden van gisteren. Leeftijdsverschil van enkele maanden tot heel veel jaren, de liefde voor het spelletje nog helemaal intact. De beide coaches Walter Meeuws en Paul Degenaers namen hun tactische plannetje door in de dugout en op de tribunes wachtten de fans vol ongeduld. Eén vraag brandde op ieders lippen: zou hij er ook zijn? zou hij er (na zoveel gedub) ook zijn? En jawel hoor!! Rugnummer één en helemaal in 't zwart, een kleurrijker doelman stond nooit onder de lat: Ratko 'Winnetou' Svilar werd stormachtig begroet. Ook Hans-Peter Lehnhoff kreeg de handen minutenlang op mekaar. "Say oe-ha Czernia" klonk het uit duizenden kelen. Den 'Taeye' ging weer vlotjes USA! De supportersliedjes waren voor de gelegenheid afgestoft en opgeblonken.
Klokslag vier of daaromtrent bestormden de roodwitten de heilige Bosuilmat, dan splitsten ze zich in een wit en een rood team. Jean Trappeniers en all-time speler-van-de-eeuw Vic Mees trapten de match op gang. Door een stom persbericht keerde het publiek zich tegen de Antwerpjuichmeisjes, maar dat misverstand werd spoedig rechtgezet.
De jongeren schoten aardig uit de startblokken. Met een meesterlijke beweging van de rechtervoet vloerde Hussain Abdulrahman Ratko Svilar al na vier minuten. Niemand vond dat erg. Nico Claesen antwoordde bijna prompt, maar Yves Feys kon er net met de vuisten tegenaan. William Verbeeck verdubbelde de witte voorsprong, maar voordien had Nico Claesen de goal amper van een haartje gemist. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Met de 3-0 van Omar Mussa leek een afstraffing voor de All Stars in de maak, maar Hans-Peter Lehnhoff kwam stilaan op toerental. Hij dirigeerde en zijn teamgenoten trokken mee ten aanval. Ja, alvorens hij vervangen werd, zetten Cluytens, Claesen, Czernia & co. Yves Feys nog een paar keer aan het werk. Patje Ipermans hield Anders Nielsen aan de klap.
Een paar flessen fris water en enkele verse krachten, meer was niet nodig om nog een mooie tweede helft te zien. Naby Yattara haalde de door Pister gelanceerde Claesen onderuit, wat 'm later (bovendien) op een forse uitbrander van zijn trainer Wim Coremans kwam te staan. De strafschop werd... helaas voor de Stars, door Lehnhoff in handen van de doelman getrapt. En toch knabbelden de Stars aan de achterstand: Pister rondde een combinatie over de linkerflank in doel af (4-1). Meer nog dan wat anders zorgde de vervanging van een (overduidelijk) gelukkige Ratko Svilar voor een absoluut kippenvelmoment. Bij de broekies mochten Edwin Ouon en Patje Goots nog even komen meedoen. Danny Dieltiens kon William Verbeeck niet van een tweede en derde doelpunt houden, maar de Stars hadden de weg naar de touwen nu ook gevonden. Gastspeler en RAFC-fan Pieter Loridon torende zelfs boven Harald Pinxten uit en kopte aan de tweede paal binnen. Een ander duel tussen de twee torens eindigde op de stip. Nico Claesen klopte Govert Boyen deze keer wel. Op tegenaanval bracht de Limburgse pocketspits het verschil uiteindelijk terug tot één doelpuntje. De youngsters wonnen wel, maar iedereen heeft zich bovenmatig geamuseerd. "En daar doen we het tenslotte voor," bevestigde Julien De Ridder ons. Het voetbalseizoen is overtuigend afgesloten, het spiksplinternieuwe shirt voor de komende campagne werd gepresenteerd en dan begon de sportvakantie...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/05/2003)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R Antwerp FC All Stars

Elftallen

1 Yves Feys
16 Zoran Ljubinkovic
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
13 William Verbeeck
20 Hussain Abdulrahman
14 Tony Sergeant
10 Noureddine Ziyati
9 Anders Nielsen
11 Omar Mussa
1 Ratko Svilar
7 Patrick Ipermans
5 Yves Vanderveeren
18 Alex Verniers
3 Rudi Smidts
22 Thierry Pister
16 Jan Poortvliet
19 Hans-Peter Lehnhoff
23 Bert Cluytens
18 Nico Claesen
9 Alex Czerniatynski

Wissels

24' 1 Yves Feys (uit)/
21 Naby Moussa Yattara (in)
 
36' 14 Tony Sergeant (uit)/
8 Philippe Snelders (in)
 
36' 3 Stefan Leleu (uit)/
2 Barry Budts (in)
 
41' 21 Naby Moussa Yattara (uit)/
21 Govert Boyen (in)
 
43' 11 Omar Mussa (uit)/
12 Edwin Ouon (in)
 
53' 9 Anders Nielsen (uit)/
7 Patrick Goots (in)
 
7 Patrick Ipermans (uit)/
20 Pieter Loridon (in)
36'
 
16 Jan Poortvliet (uit)/
17 Gerry Poppe (in)
36'
 
1 Ratko Svilar (uit)/
21 Danny Dieltiens (in)
41'
 
9 Alex Czerniatynski (uit)/
17 Giano Moris (in)
60'
 
19 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
7 Patrick Ipermans (in)
67'
 

Begin Match
4' Hussain Abdulrahman 1-0      
13' William Verbeeck 2-0      
22' Omar Mussa 3-0      
Ruststand 3-0
      Thierry Pister 3-1 41'
43' William Verbeeck 4-1      
      Pieter Loridon 4-2 47'
      Nico Claesen (penalty) 4-3 54'
59' William Verbeeck 5-3      
      Nico Claesen 5-4 60'
      Pieter Loridon 67'
70' Eindstand 5-4 70'
TERUG