Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. KFC Herentals
1 0
06.03.1999 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Amand Ancion

Lijnrechters:
Roland Van Nylen - Marcel Van Ransbeeck
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC Herentals

Oud-Bosuil Schippers houdt R Antwerp FC van ruime zege

DEURNE - KFC Herentals kon op de Bosuil slechts één helft de schijn ophouden dat er meer inzat dan een eervolle nederlaag. In de eerste helft vingen de Kempenaars goed georganiseerd een stroef R Antwerp FC op. Het hek was van de dam nadat William Verbeeck vroeg in de tweede helft het openingsdoelpunt scoorde na knap inspelen van Azubike Oliseh. De reddende engel van KFC Herentals heette Nick Schippers. "De 0-0 bij de rust was een juiste weergave van het spel," vatte Herentalstrainer Peeters samen. "We speelden goed mee en kwamen eruit als we konden. Na de rust hadden we de pech dat het doelpunt veel te snel viel. Het was Schippers die ons op 1-0 kon houden."

Hele en halve mirakels, het was allemaal niet te veel gevraagd voor Schippers, die in het verleden twee seizoenen invallersdoelman was op de Bosuil. In de twintig minuten die volgden op het doelpunt van William Verbeeck behoedde Schippers zijn ploeg voor de omgekeerde cijfers uit de heenmatch. Darko Pivaljevic zag tot zijn verbijstering hoe Schippers tot drie keer toe gemaakte doelpunten uit zijn kooi ranselde. Ook Ronnie Wallwork, Gunter Ribus en William Verbeeck kregen open doelkansen, maar vonden de Herentalse portier op hun weg. Abdul Senanu zag een laatste poging door Luyingu gered op de lijn . En KFC Herentals? Dat kreeg in negentig minuten geen enkele doelkans.

Raoul Peeters had de toekomstige kampioen aan het werk gezien. "R Antwerp FC is gegroeid. Met Darko Pivaljevic en Sandro Da Silva hebben ze individuele klasse maar ook als geheel zijn ze sterk. Van Acker zal het niet graag horen, maar ik durf te zeggen dat de kampioen gekend is (J.V.C. - GvA - 8/03/1999)."

"Revanche onze motivatie" (Regi Van Acker)

De sfeer zat er opnieuw goed in op de Bosuil. De Antwerpfans waren na de kleine, maar verdiende zege tegen Herentals het delirium nabij toen de klassieker 'We are the Champions' van Queen door het stadion galmde. Aan Regi Van Acker was die boodschap niet besteed. "Ik heb de muziek vanavond zeker en vast niet gekozen. Ik zal zingen op het gepaste moment, als het mag." Op het moment dat Opium, Czerniatynski en jubilaris Emmerechts het voorprogramma verzorgden, smeedde R Antwerp FC snode plannen. "Revanche voor de 5-0 uit de heenwedstrijd was onze motivatie," gaf Van Acker na afloop toe.

In cijfers uitgedrukt kreeg de leidersploeg zijn revanche niet, maar op basis van het geleverde spel mocht KFC Herentals zich gelukkig prijzen dat Schippers de score in de tweede helft onder de vijf hield. Dat de Great Old pas na de rust in zijn spel kwam, was volgens Regi Van Acker logisch. "We zijn in de eerste helft niet blind beginnen stormen want dat heeft Herentals te graag. We hebben de zaken even bekeken en hebben vanaf het begin van de tweede helft de druk zachtjes opgevoerd." En met succes. De ene kans volgde de andere op, maar ze werden allemaal, op die ene van William Verbeeck na, vakkundig de nek omgewrongen.

"Dat was het enige minpunt," aldus Regi Van Acker. "Daar ga ik mijn jongens nu niet voor dooddoen. Ik onthou de schitterende sfeer op het veld en na afloop in de kleedkamer. Het voetballen in één tijd begint er meer en meer uit te komen. Dat bewezen we in de tweede helft. Als ik uitblinkers moet noemen dan zijn dat William Verbeeck en Azubike Oliseh."
Met nog tien wedstrijden voor de boeg houdt Van Acker beide voeten op de grond. "We blijven rustig verder werken. Het belangrijkste is dat trainers en spelers blijven samenwerken, met de nadruk op samen (J.V.C. - GvA - 8/03/1999)."

(bron: de pers - 08/03/1999)

Statistieken

R. Antwerp F.C. KFC Herentals

Elftallen

1 Oldrich Parizek
14 Johan Mucher
19 Ronnie Wallwork
4 Geert Emmerechts (K)
17 Danny Higginbotham
3 Azubuike Oliseh
6 William Verbeeck
16 Zoran Campara
7 Gunter Ribus
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic
1 Nicky Schippers
2 Danny Van Leuven (K)
13 Bart Spiessens
4 Sven Gorts
10 Lawrence Vechter
12 Erik Van den Eynden
16 Rudi Boes
11 Igor Jancevski
18 Bruno Versavel
3 Frederick Wilkin
7 Jean-Marie Abeels

Wissels

81' 7 Gunter Ribus (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)
 
87' 10 Sandro da Silva (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
 
3 Frederick Wilkin (uit)/
10 Yves Essende-Liombi (in)
57'
 
10 Lawrence Vechter (uit)/
14 Masumbuku Luyingu (in)
87'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
55' William Verbeeck 1-0      
      Yves Essende-Liombi 83'
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG