Toeschouwers: 3500

Na R Antwerp FC - RFC Seraing

Door het oog van Bob (30)

De Great Old moest de diensten ontberen van de geschorsten Ronny Prins en Patrick Ipermans, maar die 'aderlating' werd gelukkig gecompenseerd door de eveneens gele afwezigheid van Kabongo en Deom bij de Luikenaars.

Ondanks een overwegend Antwerpoverwicht, zonder opmerkelijk doelgevaar, was FC Seraing steeds gevaarlijk op de counter. In de 39' bezorgde de opgerukte Rupcic de Antwerpspelers een koud stortbad. Hij bracht zijn kleuren aan de leiding (0-1) na een mooie dubbelpass met Bernardi.

Vlak na de rust werd het langs Sadi-Wa ei zo na 0-2, maar in de 58e minuut kwam de kentering. Mark Van der Linden nam een mooie inswinger van Alex Verniers succesrijk met het hoofd over (1-1). Negen minuten later ging Alex Verniers over links door, centerde gepast voor het Seraingdoel waar Grosjean met een retro zijn doelman Kerremans verraste en meteen voor het own-doelpunt van het jaar zorgde (2-1). Met nog 11 minuten te spelen, werd Alex Verniers in de rechthoek door Fimiani 'gelegd'. Mark Van der Linden zette de strafschop beheerst om (3-1).

Vier seizoensrecords waren daarmee gerealiseerd: een eerste strafschop, een eerste (bezoekende) own-goal, drie Antwerpdoelpunten op de Bosuil in een en dezelfde match en een laagterecord met slechts 1900 betalende kijkers (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 25/05/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 15/05/1985)

15 Serge-Didier Kimoni

67' 7 Guy Vanhorenbeek (uit)/
14 Yves Vanderveeren (in)

Mirko Rupcic 0-1 39'
Ruststand 0-1
59' Mark Van der Linden 1-1
70' Marc Grosjean (own-goal) 2-1
80' Mark Van der Linden 3-1
90' Eindstand 3-1 90'