Scheidsrechter: Marcel Javaux

Philippe Vinche - Kristoffe Parmentier
Toeschouwers: 4.000

Na R Antwerp FC - RFC Cappellen

Verdienstelijk RFC Cappellen wordt pas in de tweede helft teruggewezen - Onstuitbaar R Antwerp FC is meer dan ooit een ernstig titelkandidaat

DEURNE - Drie wedstrijden na de winterstop volstonden voor R Antwerp FC om op te klimmen van de vijfde naar de tweede plaats in het klassement. Voor wie er nog mocht aan twijfelen: de Great Old is meer dan ooit titelkandidaat. Over de titel wil trainer Regi Van Acker ten vroegste vijf wedstrijden voor het einde van de competitie horen praten. Toch kan ook hij niet naast de steile opgang van zijn ploeg kijken. "We zijn inderdaad gelanceerd. Ik voel dat in de groep het geloof in de tweede periodetitel groeit."

Met het geloof in de slaagkansen van R.A.F.C. steeg vorige week ook de belangstelling voor de oudste club van het land naar een nieuw hoogtepunt. Engelse TV-stations liepen elkaar voor de voeten, het massablad The Sun kwam een kijkje nemen en de journalisten van de Manchester Evening News missen geen enkele thuiswedstrijd meer. "Door die enorme belangstelling was ik bang voor de wedstrijd tegen RFC Cappellen," zegt Regi Van Acker. "De hele week werden de spelers gevolgd door camera's en ik vroeg me af hoe zij daar zouden op reageren."

"Het zijn opnieuw de grote mensen die beginnen te komen. In het begin van het seizoen was de regionale TV wel eens van de partij, maar dit was anders. We hebben gelukkig iets kunnen tonen. In de eerste helft was het tempo laag en werd er te veel gelopen met de bal. Na de rust kwamen we sterk voor de dag. Het was niet eenvoudig want ook RFC Cappellen had grote verdiensten en koos zonder blozen voor de aanval. Zij bewezen dat ze ten onrechte onderin geklasseerd staan. Het was zeker mee de verdienste van RFC Cappellen dat het een leuke en onderhoudende wedstrijd werd."

Een aantal factoren speelden volgens trainer Talbut echter in het voordeel van de Great Old. "We hebben een jonge verdediging en die kreeg vooral in de tweede helft te maken met zaken die zij niet gewend zijn. Er was de grote druk van het publiek, R.A.F.C. begon te komen en dan raken sommigen het noorden kwijt. Iemand als Darko Pivaljevic straft zoiets altijd af. Toch hadden we na de pauze de kansen om op voorsprong te komen (J.V.C. - GvA - 01/02/1999)."

19 Kelly Montalto

57' 3 Azubuike Oliseh (uit)/
8 Olivier Brassart (in)

77' 7 Gunter Ribus (uit)/
19 Ronnie Wallwork (in)

89' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
14 Johan Mucher (in)

10 Oleg Poutilo (uit)/
14 Sretko Vuksanovic (in)
39'

Kelly Montalto 29'
30' Darko Pivaljevic (penalty) 1-0
42' Darko Pivaljevic
      44'
      Guy Francken 1-1 44'
Ruststand 1-1
      Alain Lodewijckx 48'
60' William Verbeeck 2-1
73' Olivier Brassart 3-1
82' Darko Pivaljevic 4-1
90' Eindstand 4-1 90'