Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Verbr. Geel
2 2
16.01.1999 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Willy Van Driessche

Lijnrechters:
Yves Muyle - Pieter Polfliet
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC V. Geel

R Antwerp FC zet ook nieuwe jaargang in zonder nederlaag, maar bijt tanden stuk op Geels countervoetbal - Verbroedering werkt bijna aan honderd procent af

DEURNE - Met countervoetbal graaide KFC V. Geel op de Bosuil een gevleid punt mee. "Men verwijt mij dat ik op KFC Denderleeuw het Ivic-systeem speel. Wat moet ik dan denken van wat KFC V. Geel hier liet zien?" sneerde Antwerptrainer Van Acker na afloop. De uitval van Regi Van Acker werd ongetwijfeld ingegeven door de ontgoocheling om het puntenverlies. R Antwerp FC domineerde het gebeuren bijna doorlopend, maar verzuimde om de kansen af te maken. KFC V. Geel speelde dodelijk efficiŽnt. Drie uitbraken leverden de Kempenaars twee doelpunten op.

De Geelse assitent-trainer Guy Van Hemelen, die de door griep gevelde Paul Put verving, ontkende niet dat zijn ploeg niet gekomen was om mee het spel te maken. "Onze bedoeling was een punt te pakken en dat is gelukt," aldus Van Hemelen. "We speelden tegen een ploeg die 22 op 24 haalde en dan is het logisch dat je de kat uit de boom kijkt en gecontroleerd probeert te voetballen. Het is toch normaal dat R.A.F.C. het initiatief nam in deze wedstrijd en dat wij speculeerden op enkele tegenstoten. Dit gelijkspel is terecht, we hebben dit punt niet gestolen."

Regi Van Acker was ondanks de teleurstelling toch groot genoeg om de hand ook in eigen boezem te steken. "Als Geel op deze manier speelt, is het aan ons om de ruimte te zoeken en openingen te creŽren. Daar zijn we onvoldoende in geslaagd," gaf Van Acker toe. "Het is onze eigen schuld dat we niet gewonnen hebben. In de tweede helft speelden we in een te laag tempo en dan wordt het moeilijk om een goed georganiseerde ploeg uit verband te spelen.

Bovendien miste super-Darko tegen zijn gewoonte in enkele goede kansen. In de eerste helft werd ons wel een strafschop onthouden toen Darko in de rug werd geduwd. We hebben het spel bepaald en als er een ploeg moest winnen, was het R Antwerp FC. We moeten besluiten dat het frisse, het explosieve van voor de winterstop er op dit moment nog niet helemaal is (J.V.C. - GvA - 18/01/1999)."

(bron: de pers - 18/01/1999)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Verbr. Geel

Elftallen

21 Oldrich Parizek
7 Gunter Ribus
4 Geert Emmerechts (K)
5 Laszlo Nagy
17 Danny Higginbotham
3 Azubuike Oliseh
7 William Verbeeck
8 Olivier Brassart
14 Johan Mucher
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic
1 Ronny Schuermans
3 David Smits
2 Jo Geerinckx
6 Marc Janssen
5 Michael Laeremans
7 Peter Meeusen (K)
4 Steven Janssens
8 Nico Curto
9 Davy Alentijns
10 Bjorn Daelemans
11 Jef Delen

Wissels

46' 7 William Verbeeck (uit)/
11 Jamie Wood (in)
 
74' 14 Johan Mucher (uit)/
18 Zoran Campara (in)
 
5 Michael Laeremans (uit)/
12 Miodrag Jankovic (in)
46'
 
10 Bjorn Daelemans (uit)/
14 Predrag Vukicevic (in)
75'
 
8 Nico Curto (uit)/
16 Marc Sylverans (in)
87'
 

Begin Match
      David Smits 25'
      Marc Janssen 0-1 29'
35' Darko Pivaljevic 1-1      
41' Geert Emmerechts      
Ruststand 1-1
      Bjorn Daelemans 1-2 52'
84' Zoran Campara 2-2      
89' Azubuike Oliseh      
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG