Toeschouwers: 2.500

Na R Antwerp FC - RFC Luik

Stormloop in tweede helft kan Luikenaars niet meer baten

Deurne — Onder een gestadig neervallende regen heeft RFC Luik zaterdagavond in een schraal bezet Bosuilstadion een koude douche gekregen. Nadat het in zijn thuiswedstrijd de twee punten al aan R Antwerp FC moest laten, kwam het ook nu tekort tegen rood-wit. Ook al stormde het in de tweede periode massaal naar Nicky Schippers, Europees voetbal ligt een stuk verderaf.

RFC Luik moet de oorzaak van de nederlaag bij zichzelf zoeken. Of zoals Robert Waseige het uitdrukte: «Wij hebben vooral in de eerste helft de zaken veel te rustig opgepakt. De heren dachten toen blijkbaar dat het vanzelf zou gaan. Na de rust hebben we agressiever gevoetbald en een viertal goede kansen gehad zodat we uiteindelijk toch aanspraak mochten maken op een gelijk spel."

Het openingskwartier was prettig om volgen. Ernes, doorlopend in de greep van Rudi Smidts, trapte een voorzet die door Nicky Schippers en Geurts gemist werd, Danny Koekelcoren kon onheil voorkomen. Daarna kwamen de beste aanvalsbewegingen van de thuisploeg, echt gevaar voor Drouguet leverde dat niet op. Aan de overzijde moest de verdediging wel waakzaam blijven op indraaiende ballen, vooral omdat Nicky Schippers zich bij een paar keer misrekende.

Halfweg het eerste bedrijf kwam R.A.F.C op voorsprong. Alex Verniers gooide een bal
voor de kooi. Harry Cnops wilde er in de vlucht iets moois mee doen, maar hij miste. Het leer belandde zo voor de voeten van Cisse Severeyns, die Drouguet van kortbij in de benedenhoek kansloos liet. R.A.F.C drong na die treffer verder aan, maar moest gaandeweg het initiatief aan de Marijntjes laten. De bezoekers combineerden te traag en te doorzichtig om Nicky Schippers voor problemen te stellen.

De Bosuilkeeper zag kogels van Lipka en Thans, net naast en oversuizen. Hij had een goede beweging in huis op een schuiver van Thans, die Ernes door de benen liet glippen. Na de koffie werd het verhaal een stuk eenvoudiger. RFC Luik wilde de achterstand ophalen en trok met man en macht in de richting van Nicky Schippers, wiens doelgebied constant door een zestal ploegmaats werd afgeschermd.

De bezoekers bouwden een 12-1 hoekschopverhouding op, reuzekansen kregen ze toch niet. Daarvoor hanteerden Sljivo en co te veel de hoge bal richting Geurts. Aangezien Nicky Schippers met fraai zweef- en plukwerk uitpakte, bleef de dreiging beperkt. Ook de afstandsschoten van Lipka en aanvoerder Quaranta misten richting. Eén keer leek de gelijkmaker in de maak.

Dubbelpas tussen Lipka en Machiels bracht de Duitser alleen voor Nicky Schippers, maar zijn geplaatst balletje dwarrelde naast het hout. Wat later hadde Antwerpdoelman een tikkeltje geluk toen hij een schicht van dezelfde Lipka in twee tijden onder controle kreeg. Dat alles werd van op afstand gevolgd door Drouguet, die in de tweede helft welgeteld één bal te pakken kreeg. Piet Wildschut vuurde hem in blessuretijd vanop zo'n twintig meter af (K.V.D.A. - bron: onbekend - 7/04/1986)...

De competitie door het oog van Bob (32)

Zonder bepaald tot een sterke prestatie te komen, heeft de Great-Old (zonder de geelgeschorsten Patrick Ipermans en Ronny Prins) tegen het vierde gerangschikte RFC Luik, een verdiende zege verworven, meteen de achtste opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag van de roodwitten!

In de eenentwintigste minuut bracht Cisse Severeyns zijn kleuren op voorsprong toen hij bij een collectieve aanvalsactie met een gestrekt schot Drouguet het nakijken gaf (1-0).

Na de rust tapten de Luikenaars uit een ander vaatje. Onder impuls van Thans en Sljivo, nochtans goed geschaduwd door Yves Vanderveeren, toonde RFC Luik zich de betere ploeg. Zonder daarom gevaarlijk te zijn. Tien minuten voor tijd miste Lipka dé kans van de wedstrijd. Helemaal vrijstaand voor Nicky Schippers besloot hij evenwel ongeconcentreerd naast!

Nicky Schippers leverde een secure prestatie af en ook Piet Wildschut, Rudi Smidts, Yves Vanderveeren en Cisse Severeyns mochten op een goede verrichting terugblikken. Patje Ipermans en Ronny Prins zaten een gele strafzondag uit (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 20/04/1986)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 20/04/1986)

11 Luc Ernes

85' 9 Cisse Severeyns (uit)/
13 Eric Reynders (in)

4 Guy François (uit)/
12 Vincent Machiels (in)
70'

Raphael Quaranta
21' Cisse Severeyns 1-0
Ruststand 1-0
90' Eindstand 1-0 90'