Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.S.C. Anderlecht
1 2
02.12.1998 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marcel Javaux
Toeschouwers: 1.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp - RSC Anderlecht

R Antwerp FC delft ondanks degelijke Jamie Wood het onderspit voor technisch sterker RSC Anderlecht: techniek verslaat moed

DEURNE - Moed legt het af tegen technisch surplus: Anderlecht plaatste zich gisteren al bij al simpel voor de volgende ronde van de Nissan-Cup. Iachtchouk en Aarst trokken de Brusselaars over de streep na een wedstrijd waarvan alleen het opgemerkt debuut van de nieuwe Bosuilspits Jamie Wood bijblijft.

De Nissan-Cup is voor veel trainers nog steeds een unieke gelegenheid om kwistig met dagjes vrijaf te zwaaien. Bij R Antwerp FC mochten o.m. Darko Pivaljevic, Geert Emmerechts en Sandro Da Silva heel even met de voeten omhoog. Anderlecht moest het - wegens verdienstelijk verleden, geblesseerd of gewoon geen zin - stellen zonder gebrevetteerde sterkhouders als Scifo en Staelens. Opmerkelijk bij R Antwerp FC: het debuut van Jamie Wood. De 18-jarige Brit belandde dinsdagmiddag met de rechtstreekse vlucht Manchester-Deurne op de Bosuil in het kader van de uitwisselingsovereenkomst met de Engelse eersteklasser. Hij vierde zijn eerste 24 uur in de Metropool met een met een knap doelpunt.

De potige spits trainde tot dusver nog niet mee met de A-kern, spreekt wellicht nog alle ploegmaats aan 'hey' en 'pssst', maar was meteen niet karig met flitsen van onmiskenbare klasse. Bimbo Fatokun speelde de bal na twaalf minuten gepast in de voeten van de Brit. De ijzige noordoostenwind die doelman De Wilde gisteren om de oren floot, kreeg er meteen een snijdende dimensie bij. De pegel met links van Wood maakte een vroege Anderlechtvoorsprong ongedaan. De Brusselaars begonnen het best aan de wedstrijd. Paars-wit had in de aanvangsfase het beste van het spel en bekrronde dat overwicht met de openingstreffer, toen Iachtchouk van een kamerbrede blunder in de Bosuil-defensie profiteerde. Aleks Klak kreeg het nakijken bij een schuiver van de OekraÔense aanvaller.

Goede intenties die vastvroren naarmate de wedstrijd vorderde. Aleks Klak greep tweemaal gepast in op pogingen van Iachtchouk en Bassegio. William Verbeeck, perfect bediend door alweer Wood, zag zijn schot op slag van rust gesmoord in een pak Anderlechtbenen.
Het spelbeeld, redelijk evenwichtig voor de pauze, veranderde na de rust. Anderlecht liet het rempedaal mondjesmaat los, dwong veldoverwicht af en versierde de beste kansen. R Antwerp FC kwam, een boel goede wil ten spijt, niet verder dan een paar door Javaux weggewuivde strafschopfouten. Aarst tekende na een uur voor de beslissing door een schot van Iachtchouk in de rebound simpel binnen te duwen. De wedstrijd bleef paarswit gekleurd, een alles-of-niets slotoffensief van R Antwerp FC ten spijt.

Laszlo Nagy versloeg ei zo na de eigen doelman door een hoekschop op de lat te koppen. Drie keer knap werk van Aleks Klak voorkwam Stoica, Stassin en Dheedene om de score in Brussels voordeel aan te dikken (G.V. - GvA - 03/12/1998).

"Ik twijfel niet voor doel" (Jamie wood)

De nieuwste Manchesteraanwinst van R Antwerp FC gaf tegen Anderlecht meteen zijn visitekaartje af. Met een schitterende uithaal van zijn linker liet Jamie Wood Filip De Wilde kansloos. Voor het overige vielen vooral zijn snelheid en kracht in de duels op. Of Jamie Wood ook op de Bosuil zal blijven, staat nog niet helemaal vast. "Ik kom enkele dagen meetrainen en kijken hoe het leven hier is," aldus de 20-jarige spits. "Dan zal ik een beslissing nemen in overleg met beide clubs. Het was toch wat eigenaardig. Ik had nog niet met de jongens getraind en moest ineens een wedstijd spelen. Ik denk wel dat alles goed verlopen is."

Met Danny Higginbotham heeft hij alvast een goede gids bij de hand. "Ik weet zelf niet goed wat ik hier kan verwachten. Ik zal het allemaal even moeten bekijken op training. Ik hoorde van Danny dat hij het hier de eerste weken heel moeilijk heeft gehad om zich aan te passen. Die periode is nu voorbij. Als ik blijf zal het voor mij alvast eenvoudiger zijn om me aan te passen. We kunnen dan samen optrekken en alles verkennen." Jamie Wood doorliep bij Manchester Utd alle jeugdreeksen. Vorig seizoen scoorde hij twintig doelpunten. Dit seizoen zit hij aan vier. "Mijn sterkste punten zijn mijn kracht en mijn snelheid. Bovendien ben ik een vrij goede afwerker."

"Ik twijfel niet voor doel. Echt zwakke punten heb ik niet. Tactisch had ik tegen Anderlecht niet veel moeite om me aan te passen. Er wordt lichtjes anders gespeeld hier. Er wordt meer gecombineerd, in Engeland gaat het sneller diep. Dat is voor mij geen probleem."
Vandaag arriveert de volgende spelers uit Manchester, Ronnie Wallwork. Hij speelde gisteravond nog met Manchester tegen Tottenham. De Braziliaanse testspeler Rivas, die kort voor het einde inviel,wordt wellicht doorgestuurd (J.V.C. - GvA - 03/12/1998).

(bron: de pers - 03/12/1998)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.S.C. Anderlecht

Elftallen

1 Aleksander Klak
2 Abdul Saleem Senanu
3 Jonas De Roeck
5 Laszlo Nagy
17 Danny Higginbotham
18 Zoran Campara
6 William Verbeeck (K)
7 Gunter Ribus
14 Johan Mucher
15 Bimbo Fatokun
16 Jamie Wood
Filip De Wilde (K)
Bertrand Crasson
Tibor Selymes
Didier Dheedene
Alin Stoica
Patrick Van Diemen
Stephane Stassin
Tom Soetaers
Oleg Iachtchouk
Walter Bassegio
Ole-Martin Aarst

Wissels

46' 7 Gunter Ribus (uit)/
8 Olivier Brassart (in)
 
60' 15 Bimbo Fatokun (uit)/
11 Ganiyu Owolabi (in)
 
80' 16 Jamie Wood (uit)/
10 Vital Rivelino (T.) (in)
 
Alin Stoica (uit)/
Tomas Radzinski (in)
66'
 
Walter Bassegio (uit)/
Geoffry Claeys (in)
82'
 

Begin Match
      Oleg Iachtchouk 0-1 8'
12' Jamie Wood 1-1      
29' Zoran Campara      
      Walter Bassegio 41'
44' Jamie Wood      
Ruststand 1-1
58' William Verbeeck      
      Ole-Martin Aarst 1-2 61'
      Ole-Martin Aarst 70'
84' Laszlo Nagy      
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG