Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Sint-Niklase S.K. Excelsior R. Antwerp F.C.
1 4
14.11.1998 Plaats: Stedelijk sportstadion Puyenbeke

Scheidsrechter: Didier Petitjean

Lijnrechters:
Luc Rems - Henri Dewart
Toeschouwers: 2.100

Wedstrijdverslag

Na K. Sint-Niklase S.K. Excelsior - R Antwerp FC

Great Old zet opmars voort met vierde opeenvolgende winst - Darko Pivaljevic opnieuw de held met twee goals en twee assists

SINT NIKLAAS - R Antwerp FC zet haar opmars onverminderd voort. In Sint- Niklaas behaalden de rood-witten hun vierde opeenvolgende zege en niets laat vermoeden dat dit het einde van de reeks is. "Mijn team bewees dat de machine vertrokken is," zegt trainer Regi Van Acker.

R.A.F.C. is klaar om zich te mengen in de strijd om de prijzen. De genadeloze precisie waarmee de tegenstander de laatste weken op de beslissende momenten wordt uitgeteld, steekt de ogen uit. Met Darko Pivaljevic heeft Regi Van Acker de geschikte man in huis om een wedstrijd te beslissen. Zaterdag was de Servische spits met twee doelpunten en twee assists opnieuw de allesbepalende figuur. "Iedereen weet wat Darko kan en dus rekenen we op hem," aldus Regi Van Acker. Het doel blijft voorlopig een eindrondeticket. Het stemt de coach hoopvol dat deze keer ook tegen de laatste uit het klassement probleemloos de volle buit werd binnengehaald. "Wij hebben nog altijd geen ploeg om kampioen te worden, maar nu we ons aangepast hebben aan tweede klasse, halen we wel resultaten."

"Ook tegen K Sint-Niklase SK, want het zijn de matchen tegen de mindere goden die de competitie bepalen. Nederlagen zoals wij die kenden tegen KFC Dessel Sport kunnen pijn doen bij de afrekening." Ondertussen legt K Sint-Niklase SK zich niet neer bij de laatste plaats in het klassement. Tegen R.A.F.C. debuteerden de Brazilianen Martins en Costa, dit weekeinde werd de overgang van spits De Wilde van SC E. Aalst afgerond. "We zullen alles doen om in tweede klasse te blijven," zegt trainer Erwin Vandenbergh. "De Brazilianen mogen niet beoordeeld worden op deze match. Dit was te hoog gegrepen voor ons. Zij hebben de beste ploeg die tot nu toe in Sint-Niklaas op bezoek is geweest. Mijn spelers hebben gedaan wat ze konden. Er zat echt niet meer in."

"In die omstandigheden is het niet prettig debuteren. De komst van De Wilde is alvast een pluspunt. Het was noodzakelijk dat er vooraan nog iemand bijkwam."

Bosuilen een maatje te groot voor Klaasjes
Twee acties van Darko Pivaljevic diep in de eerste helft volstonden voor rood-wit om de bezoekers al voor de rust uit te tellen. Eerst bediende de Antwerpspits aan de tweede paal Sandro Da Silva, die simpel kon binnentikken. Op slag van rust maakte Darko Pivaljevic het karwei zelf af door een voorzet van Danny Higginbotham in twee tijden voorbij Vermeire te werken. K Sint Niklase SK leek rijp voor de slacht toen doelman Vermeire vlak na de rust werd uitgesloten voor een fout op de doorgebroken Darko Pivaljevic. De topschutter van R.A.F.C. zette zelf de strafschop om. Hij speelde even later Olivier Brassart vrij die nummer vier tegen de touwen prikte. K Sint-Niklase SK bleef zich moedig verdedigen. Diaz kon tegenscoren. In de laatste twintig minuten speelde invallersdoelman Vleeschouwer zich nog in de kijker door talrijke pogingen van de bezoekers om de score op te drijven stuk voor stuk onschadelijk maakte (J.V.C. - GvA - 16/11/1998).

Geen passend vervolg

Hekkensluiter K Sint-Niklase SK kon geen passend vervolg breien aan het ongetwijfeld hoopgevende eerste succes van een week voordien bij RFC Capellen. De jongste twee thuiswedstrijden resulteerden in evenveel duidelijke verliesbeurten. Ook zaterdagavond in een voor ťťnmaal sfeervol Puyenbeke, waar het duizendtal Antwerpse supporters voor een ludiek en volkomen vredevol randgebeuren tekenden, werd de moedige thuisploeg (met haar twee nieuwe Braziliaanse aanwinsten in de basis) simpelweg in de verdrukking gevoetbald.

Aanvankelijk hield aanvoerder Vermeire de thuisploeg met enkele gepaste tussenkomsten overeind, maar tijdens het derde kwartier werd hij toch twee keer gevloerd. In eerste instantie werkte Sandro Da Silva een keurige voorzet van Darko Pivaljevic succesvol af. Op slag van rust liet de Wase doelman zich op een eerder lullige manier verrassen door een inzenden van Danny Higginbotham. De goed gevolgde Darko Pivaljevic nam het vervroegde sinterklaasgeschenk alvast met beide handen aan.

Voor Vermeire was de lijdensweg echter nog niet ten einde. In een poging om de (te) snelle Darko Pivaljevic af te stoppen, maakte hij een duidelijke strafschopfout die de ploeg een derde tegendoelpunt en ook een pijnlijke uitsluiting kostte. Meteen was de buit binnen voor een vlot combinerend R.A.F.C. Nadat middenvelder Olivier Brassart voor 0-4 had gezorgd, redde Diaz dan toch de eer voor een offensief onmondig Sportkring (M.S. - 't Stad - 16/11/1998).

(bron: de pers - 16/11/1998)

Statistieken

K. Sint-Niklase S.K. Excelsior R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Geert Vermeire (K)
17 Michel Verfaillie
6 Jannes Tant
14 Costa Emerson
7 Dominique D'Hooge
18 Geoffrey Vandendorpe
16 Geert De Decker
8 Glacinel Martins
12 Wesley De Smet
15 Javier Diaz Ilano
9 RaphaŽl Constant
21 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski
4 Geert Emmerechts (K)
5 Laszlo Nagy
17 Danny Higginbotham
6 William Verbeeck
2 Abdul Saleem Senanu
8 Olivier Brassart
7 Gunter Ribus
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic

Wissels

50' 12 Wesley De Smet (uit)/
10 Ramazan Yuruk (in)
 
55' 18 Geoffrey Vandendorpe (uit)/
13 David Vleeschouwer (in)
 
80' 9 RaphaŽl Constant (uit)/
20 Francis Kant (in)
 
7 Gunter Ribus (uit)/
16 Zoran Campara (in)
63'
 
10 Sandro da Silva (uit)/
11 Ganiyu Owolabi (in)
70'
 
2 Abdul Saleem Senanu (uit)/
14 Johan Mucher (in)
88'
 

Begin Match
      Sandro da Silva 0-1 35'
39' Costa Emerson      
      Darko Pivaljevic 0-2 44'
Ruststand 0-2
50' RaphaŽl Constant      
55' Geert Vermeire      
      Darko Pivaljevic (penalty) 0-3 57'
60' Jannes Tant      
      Olivier Brassart 0-4 65'
67' Francisco Diaz Ilano 1-4      
90' Eindstand 1-4 90'
TERUG