Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Mechelen
2 1
07.11.1998 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frans Van Den Wyngaert

Lijnrechters:
Ernie Kasprzak - Chris Dams
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KV Mechelen

23-jarige Serviër van R Antwerp FC hoopt dit seizoen liefst 25 doelpunten te scoren - Darko Pivaljevic is opnieuw de ware koning van de Bosuil

DEURNE - Met twee sublieme doelpunten bezorgde Darko Pivaljevic de Great Old zijn derde overwinning op rij. Rood-wit nestelt zich mee aan kop in de tweede periode en lijkt na een moeizame start het juiste ritme te hebben gevonden. De klasseflitsen van de Servische spits konden het niveau van de wedstrijd tegen KV Mechelen verdoezelen. R Antwerp FC startte voorzichtig en liet tweede spits Ganiyu Owolabi op de bank. Regi Van Acker verkoos de kaart Darko Pivaljevic te trekken en King Darko had daar best oren naar.

"De trainer maakte de juiste tactische keuze," zegt hij. "KV Mechelen is wellicht de beste ploeg in tweede klasse zodat we verkozen om gesloten te spelen. Terecht denk ik, want samen met Geel bleek Mechelen de sterkste ploeg te zijn waar ik dit seizoen tegen speelde. In de eerste helft had ik het moeilijk. Bij elke bal die ik kreeg, stonden er meteen vier, vijf tegenstanders rond mij. Na de rust liep het beter. Er kwam meer steun uit het middenveld en zo kon ik ook die twee doelpunten scoren. Alle ogen zijn nu op mij gericht, maar als het team goed speelt, is het zoveel gemakkelijker. Iedereen gaf het maximum. Toch wil ik Gunter Ribus en William Verbeeck speciaal vermelden. Zij speelden een schitterende partij en bereidden mijn twee goals perfect voor."

De zege tegen KV Mechelen kan voor de Great Old de start zijn van een mooie reeks. "We zijn in de 'winning mood'," aldus Pivaljevic. "Met Sint- Niklaas en Maasland krijgen we nu twee op papier haalbare tegenstanders. Als we zes punten halen, hebben we een goede uitgangspositie om de tweede periode te pakken en door te stoten naar de top van het klassement. Als we spelen zoals tegen KV Mechelen, kunnen we van iedereen winnen."
Darko Pivaljevic zegt alvast klaar te zijn voor het vervolg van de competitie. "Ik reken er op dat ik 25 doelpunten zal scoren dit seizoen. Als ik speel zoals tegen KV Mechelen moet dat zeker mogelijk zijn. Eerst ga ik even van dit mooie moment genieten." KV Mechelen liet op de Bosuil de kans liggen om alleen aan de leiding te komen.

In een match met weinig kansen schoot Moukoko in de eerste minuut een open kans voorlangs. Het enige schot tussen de palen voor rust was een vrijschop van Darko Pivaljevic. Willockx reageerde attent. "We hadden geen antwoord op de soliede gesloten verdediging van R.A.F.C.," stelde Malinwatrainer Verkempinck na afloop vast. Na de pauze besliste Darko Pivaljevic de match met twee klasseflitsen. Eerst dolde de Serviër met de KV-defensie op pass van Gunter Ribus. Wat later rondde hij een onweerstaanbare rush van William Verbeeck knap af. Steven Ribus redde de Mechelse eer met een knap afstandschot. "We wisten dat Darko Pivaljevic één tegen één levensgevaarlijk is," aldus Verkempinck. R.A.F.C. was al bij al de betere ploeg en bewees dat het onder zijn waarde geklasseerd staat.

"Opdrachten uitgevoerd"
Regi Van Acker gunde zijn Servische spits een applausvervanging en zwaaide zijn hele ploeg lof toe. "Het zou niet eerlijk zijn als alle lof naar Darko zou gaan. Het hele team heeft in functie van hem gespeeld. Alle opdrachten werden tot in de puntjes uitgevoerd. Darko maakte het natuurlijk schitterend af. We zijn er de voorbije weken in geslaagd om een team op het veld te brengen. De punten zijn nu het belangrijkste, goed voetbal komt later wel. Dat volgt automatisch als de resultaten beter worden (J.V.C. - GvA - 9/11/1998)."

Uur wachten op flits

Als twee ploegen schrik hebben van elkaar, niet willen verliezen en zich daarop instellen, krijgen de kijkers een match die gedoemd is om op 0-0 te eindigen. Of moeten ze in ieder geval wachten op een flits van de een of andere die net iets meer in zich heeft. In de topper van de dag, tussen twee ploegen met een rijk nationaal en (recent) Europees verleden, duurde die wachttijd precies één uur. Toen sloeg Darko Pivaljevic toe. Schrik inderdaad. Je zag het onmiddellijk aan de opstelling van beide ploegen. R Antwerp FC had alleen Darko Pivaljevic vooraan lopen. KV Mechelen haalde met de wederoptredende Gunther Jacob een ouderwetse libero in en zag meteen zijn middenveld Camara-Van den Broeck-Van Hout verzuipen tussen de vijf die Regi Van Acker daar had geposteerd.

Moukoko, die net als de Bosuilspits voor een flits kan zorgen en Arambasic speelden op een eiland. Zonder verbinding. Aanvankelijk leek Verkempinck het met zijn opstelling bij het juiste eind te hebben. Sluitende lijnen, overdonderende Mechelse start, eerste grote kans van de match ook. Moukoko schoot naast. R.A.F.C. kreeg na tien minuten het evenwicht hersteld en lag alles stil. Met twintig man in een strook van 40 meter, waar de bal zelden of nooit doorgeraakte. Slechts Dragan Siljanoski en William Verbeeck probeerden met individuele acties de slotmuren te slopen. Tevergeefs. "Alles liep zoals gepland tot mijn verdedigers zich toch op Darko Pivaljevic verkeken," zuchtte Verkempinck. "Ik had hen nochtans verwittigd. In een één-tegen-één-situatie is die man levensgevaarlijk. Zoiets moest dus ten allen prijze vermeden worden."

Darko illustreerde het gelijk van de Lichterveldenaar. Aan het uur bleef de dubbele dekking, waarvoor Jacob moest instaan voor het eerst achterwege. De Serviër pakte een verre pas van Gunter Ribus mee, zette zijn man in de wind en doelman Willockx voor schut. Minder dan tien minuten later weer van dat. Nu na een lange solo van William Verbeeck.
Slechts toen liet KV zijn schroom weer vallen, kwam nog fraai terug via zijn Ribus maar botste tweemaal op Parizek. "Wij verdienden de zege maar hebben toen toch nog afgezien," gaf een opgeluchte Regi Van Acker toe. Onze vraag: waarom wachtte rood-en-geel om te willen winnen tot het kalf verdronken was (J.B. - Het Nieuwsblad - 9/11/1998)?

(bron: de pers - 09/11/1998)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Mechelen

Elftallen

21 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski
4 Geert Emmerechts (K)
2 Abdul Saleem Senanu
17 Danny Higginbotham
7 Gunter Ribus
6 William Verbeeck
5 Laszlo Nagy
8 Olivier Brassart
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic
1 Ivan Willockx
2 Jan Verlinden
3 Drissa Diallo
4 Johan Bal
7 Gunther Jacob (K)
6 Sven Van Den Broeck
9 Zlatko Arambasic
10 William Benoit Moukoko
13 Joris Van Hout
15 N´Gom Camara
21 Tom Caluwe

Wissels

73' 6 William Verbeeck (uit)/
11 Ganiyu Owolabi (in)
 
78' 7 Gunter Ribus (uit)/
19 Zoltan Balogh (in)
 
89' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
3 Barry Budts (in)
 
21 Tom Caluwe (uit)/
17 Steven Ribus (in)
64'
 
15 N´Gom Camara (uit)/
11 Joao Elias (in)
71'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
62' Darko Pivaljevic 1-0      
      Drissa Diallo 68'
70' Darko Pivaljevic 2-0      
76' Olivier Brassart      
      Steven Ribus 2-1 85'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG