Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Vejle B.K.
2 2
21.07.1979 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean-Claude Jourquin
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Vejle BK

Laatste lijn van Deurne in een lichtzinnig bui
Hoewel R Antwerp FC in een aangename intertoto-match de Deense landskampioen Vejle volledig heeft gedomineerd stond er na negentig minuten wel een gelijkspel op het electronische bord van de Bosuil. Dat was vooral te danken aan de lichtzinnige manier waarop de laatste lijn van Deurne kansen wegschonk. Men mist daar als bekend de gekwetste Bob Geens en vermits de aangeworven Danny Bonne wegens de injecties bij het -leger nog niet kon worden opgesteld, moet Staf Van den Bergh het momenteel in het hart van zijn verdediging het bij wijze van nood met de specifieke voorstoppers Marc Steyaert en André Heerwegh doen. Daar Iijdt de organisatie nogal onder. De Denen kwamen even na het half uur op voorsprong. Binnen de minuut repliceerde Gunter Van Eyck met de gelijkmaker. Na de rust zou de debuterende Leo Van der Elst, toch niet helemaal rijp voor de topklasse, R Antwerp FC een voorsprong bezorgen. Acht minuten voor tijd scoorde Andersen, helemaal tegen de gang van het spel in de gelijkmaker.

Overwinning gemist in de laatste minuten
Zaterdagavond heeft R Antwerp FC tegen de Deense kampioen Vejle andermaal de tol van het gebrek aan ervaring rnoeten betalen. Na een verdienstelijke wedstrijd, waarin vooral tijdens de tweede helft de jonge thuisploeg enkele knappe staaltjes van aanvallend voetbal op de grasmat legde, verdiende ze immers meer dan een gelijkspel. In de laatste minuten moest Theo Custers echter een onnodig doelpunt incasseren, dat tevoren lang aan de andere kant in de lucht hing.

In de eerste helft had R Antwerp FC nochtans heel wat moeite gehad om de aanklampende Denen af te schudden. Vooral Leo Vander Elst, na Francis Goris aan de beurt om zijn debuut te maken, had aanvankelijk last met het ritme, hoewel hij met flitsen toch van zijn mogelijkheden kon overtuigen. Vooral langs enkele schoten van Eddy Snelders en de voortdurende prik-acties van Ulrich Thychosen kreeg R Antwerp FC al vroeg de kansen om op voorsprong te komen. Vejle bleef langs tegenaanvallen echter steeds gevaarlijk en zou in de 32' ook de score openen. Een ver schot van Andersen werd nog afgeweerd door Marc Steyaert, maar Rasmussen was er het eerst bij om de terugspringende bal in doel te verwerken. De gasten genoten niet lang van de voorsprong. Nauwelijks een minuut later schoot Leo Vander Elst een voorzet van Ulrich Thychosen op de paal. Gunther Van Eyck rondde van dichtbij de actie af.

Na de rust kwam Vejle er niet veel meer aan te pas nadat R Antwerp FC al vroeg voorsprong
nam. In de 51' mocht Gaston Boeckstaens een vrijschop trappen die eerst nog werd afgeweerd, maar Leo Van der Elst schoot keihard in. Doelman Nielse kon enkel de bal nog even raken. Onder impuls van uitblinkers Eddy Snelders en Gaston Boeckstaens bleef R Antwerp FC zoeken om definitief afstand te nemen. De Deense verdediging, met internationaal Knud Sorensen als organizator, wankelde wel even maar de afwerking bleef herhaaldelijk in gebreke. Vejle kon slecths enkele keren uitbreken en kwam in de 83' nog verrassend aan een gelijkspel. De kleine Knudsen wist in een duel met Marc Steyaert een hoekschop af te dwingen. Afgeweerd door André Heerwegh afgeweerd, schoot de vrijstaande Andersen hard en laag in.

Na het verlies van dit punt krijgt R Antwerp FC het wellicht moeilijk om zich volgende week in Zürich aan de top van het klassement te handhaven, hoewel voor Staf Van den Bergh deze Zomerbeker als leerschool belangrijker blijft.

(bron: de pers - 23/07/1979)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Vejle B.K.

Elftallen

Theo Custers
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Marc Steyaert
Frank Mariman
Gunter Van Eyck
Eddy Snelders
Leo Van der Elst
Ulrich Thychosen
Willy Geurts
Ib Jacquet
Alex Nielsen
Kenneth Brylle
Erik Dahl
Tommy Andersen
John Laursen
Michael Rasmussen
Torben Sörensen
Per Jörgensen
Poul Eric Östergaard
Jan Knudsen
Knud Herbert Sörensen

Wissels

Tommy Andersen (uit)/
Lars-Peder Pedersen (in)
62'
 
Kenneth Brylle (uit)/
Gert Eg (in)
72'
 

Begin Match
      Michael Rasmussen 0-1 32'
33' Gunter Van Eyck 1-1      
Ruststand 1-1
53' Leo Van der Elst 2-1      
      Tommy Andersen 2-2 82'
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG