Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. M.S.V. Duisburg
3 1
07.07.1979 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Roger Schoeters
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - MSV Duisburg

Tweede Rappan-zege
Nadat R Antwerp FC acht dagen tevoren in het Deense Velje met een 1-2 overwinning in de Rappan-beker was gestart, werd zaterdagavond een tweede succes verworven in deze internationale minicompetitie. Al in de 3e minuut werd hiervan de basis gelegd. Het was duidelijk zichtbaar dat de bezoekers nog maar in bet beginstadium van hun oefenprogramma staan. De typische Duitse eigenschappen die van de voetbalsport een atletische gebeurtenis maken, kwamen inderdaad nog niet tot uiting. Ofschoon MSV Duisburg geleidelijk in de wedstrijd kwam, was het toch R Antwerp FC dat de grootste verdiensten in het vertoon opeiste. In de eerste periode trof Willy Geurts de lat en verhinderde Heine op pogingen van Eddy Snelders en Ib Jacquet dat de rust op een hogere stand bereikt werd.

Nadat Dörflinger op zijn beurt het doelbout had getroffen, stevende R Antwerp FC af op een volkomen verdlende overwinning. Willy Geurts en Marc Steyaert voerden de cijfers tot 3-0 op vooraleer een ongelukkige opstelling in de lokale verdediging tot een Duits tegendoelpunt kon leiden. Stippen wij nog aan dat Robert Geens ingevolge een blessure zijn partners vroegtijdig moest verlaten (bron: onbekend).

Duitse doelman kreeg een extra training
DEURNE — Een in vele opzichten geslaagde introductiewedstrijd van de rood-witten, die niet alleen de trainer en de sponsor, maar vooral de 2.500 toeschouwers kon plezieren. Een oefenmatch met heel wat interessante fazen, vooral vanwege de toch wel betere thuisploeg.
Slechts een schaduwzijde de verrekking van Bob Geens, die het na 38 minuten moest laten afweten en wellicht een paar weken forfait moet geven. Positief was dan weer dat R Antwerp FC een meer spectakulaire inslag had en de Duitse doelman Heinze een extra training bezorgde. Heinze was inderdaad feilloos op afstanddschoten van Eddy Snelders en Ib Jacquet in de eerste helft, alsook op pogingen van Uli ThychoSen, Eddy Snelders, Gunther Van Eyck en Gaston Boeckstaens in de tweede helft. Een keer werd hij gered door de deklat als Willy Geurts met de linker afdrukte, een tweede maal op een kopstoot van Ib Jacquet, die op de lijn weggeveegd werd.

Heinze kon de schade dus beperken, werd niettemin driemaal geklopt. André Heerwegh kopte al vroeg een hoekschop van Cisse Goris binnen. In de tweede helft een actie van Frank Mariman, verlengd door Cisse Goris. Het schot van Uli Thychosen week af tot bij Willy Geurts, die afrondde. Ten slotte een knap nummertje van Marc Steyaert, zonder pardon met de linker. MSV Duisburg, zonder Jara maar met Dietz, die vaak in de woestijn predikte, toch aan de basis lag van de kopbaltreffer van Dörflinger, was een aantrekkelijke oefenpartner, die conditioneel echter nog iets achter lag bij R Antwerp FC. De Duitsers forceerden een paar kansen en dwongen Theo Custers tot enkele saves. Andre Heerwegh, sober en efficiënt, Gaston Boeckstaens, degelijk en autoritair en Eddy Snelders, patron op het middenveld ondanks het feit dat hij in de eerste minuten een reuzekans miste, mogen geciteerd worden, samen met 'n verdienstelijke Cisse Goris, die achteraf door de populaire Paolo Lallo werd vervangen (Frans Van Bergen - bron: onbekend).

Rappan Beker: R Antwerp FC 3 - 1 MSV Duisburg
DEURNE (Van onze medewerker). — Met de nieuwe sponsor, de nieuwe trainer en een groot aantal jongeren in de ploeg heeft R Antwerp FC voor eigen publiek een geslaagde start genomen. Het middenveld van de rood-witten met Snelders (21) en Van Eyck (18) als 'routiniers' naast de debuterende Francis 'Cisse' Goris (17) had geen enkele moeite om tegen de Duitsers van MSV Duisburg het initiafief voortdurend in handen te nemen. Spelers en publiek konden zich dan ook al vlug optrekken aan een eerste treffer. Nadat de doorgebroken Eddy Snelders in de derde minuut zijn schot door doelman Heinze in corner verwerkt zag, kon André Heerwegh de haarscherpe hoekschop van Cisse Goris van dichtbij binnenschieten. Terwijl bij MSV Duisburg Jara en Seliger als sterkhouders ontbraken, konden ook de inspanningen van Kempe en internationaal Dietz er niet voor zorgen dat de attente Theo Custers echt bedreigd werd. Het was integendeel zijn overbuur Heinze die herhaaldelijk op al zijn talent moest rekenen om schoten van Eddy Snelders en Ib Jacquet af te weren. In de 26e minuut had hij zelfs de hulp van de lat nodig op een verre kogel van Willy Geurts.

Na de rust scheen MSV Duisburg eindelijk wakker te worden. In de 47e minuut werd Dörflinger alleen voor Theo Custers afgezonderd, zijn schot belandde op de paal. Het was toch weer R Antwerp FC dat resoluut op zoek ging naar een tweede treffer. In de 64e min. kwam die er dan ook oververdiend, toen een knappe actie op links langs Frank Mariman en Cisse Goris door Uli Tychosen op de vuisten van Heinze werd geschoten en de goedgevolgde Willy Geurts er 2-0 van maakte. Inmiddels bleven de verre schoten van R Antwerp FC en de levensgevaarlijke corners, langs beide kanten door Cisse Goris getrapt, de Duitsers voortdurend in verwarring brengen. In de 70e min. werd het zelfs 3-0 door een mooi gericht vluchtschot van de opgerukte Marc Steyaert. Pas in de 79e min. kon MSV Duisburg voor de tweede maal gevaarlijk worden en meteen kon Dörflinger de Duitse eer redden op een zuivere voorzet van Dietz.

Terwijl bij R Antwerp FC iedereen tevreden was over de prestatie van het jonge middenveld, was kapitein Bob Geens een van de weinige ontgoochelden, omdat een spierverrekking, die hij al in Vejle opliep, hem na een half uur spel waarschijnlijk voor verscheidene weken heeft uitgeschakeld (R.S. - bron: onbekend).

(bron: de pers - 18/08/2013)

Statistieken

R. Antwerp F.C. M.S.V. Duisburg

Elftallen

Theo Custers
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Bob Geens
Frank Mariman
Gunter Van Eyck
Eddy Snelders
Francis Goris
Ulrich Thychosen
Willy Geurts
Ib Jacquet
Gerhard Heinze
Peter Fenten
Norbert Dronia
Steiner
Hans-Dieter Mirnegg
Manfred Dubski
Bernard Dietz
Herbert Büssers
Thomas Kempe
Norbert Fruck
Paul Dörflinger

Wissels

38' Bob Geens (uit)/
Marc Steyaert (in)
 
82' Francis Goris (uit)/
Paolo Lallo (in)
 
Herbert Büssers (uit)/
Gregor Grillemeier (in)
 

Begin Match
3' André Heerwegh 1-0      
64' Willy Geurts 2-0      
71' Marc Steyaert 3-0      
      Paul Dörflinger 3-1 79'
90' Eindstand 3-1 90'
TERUG