30.06.1979 Plaats: Vejlestadion
Toeschouwers: 2.000

Na Vejle - R Antwerp FC

Zomerbeker: R Antwerp FC wint van Vejle

KOPENHAGEN — R Antwerp FC heeft de eerste wedstrijd voor de Zomerbeker tegen Vejle met 1-2 gewonnen. Het werd voor de ploeg van Staf Vanden Bergh een uitstekende start van het seizoen. Uli Thychosen, Eddy Snelders en Ib Jacquet dwongen veel kansen tot scoren af. De eindstand zou zonder een manmoedig verweer van de Denen heel wat hoger zijn opgelopen. Met rake kopballen scoorden lb Jacquet en Willy Geurts, Vejle maakte in de 85e minuut het tegendoelpunt (bron: onbekend - 2/07/1979).

Rood-witten hadden ruime zege binnen bereik

R Antwerp FC, dat vorige maandag als eerste Belgische club met de trainingen herbegon, speelde zaterdagavond zijn eerste wedstrijd voor de Zomerbeker in het Deense Vejle, dat weliswaar landskampioen is, maar voor het ogenblik niet best draait. Het werd een verdiende 1-2 zege van de roodwitten. "Een volkomen logisch resultaat", dixit manager Louis De Vries. "We hadden best met drie à vier doelpunten verschil kunnen winnen. Zowel wat het spelbeeld als de kansen betrof was R Antwerp FC de dominerende ploeg. Een goede start met het oog op onze komende thuiswedstrijden in deze competitie.

Het eerste kwartier was er slechts een ploeg op het veld. R Antwerp FC speelde de Denen van het kastje naar de muur. Uit een hoge voorzet van Gunther Van Eyck op rechts kon Ib Jacquet in duikvlucht binnenkoppen (0-1). Een minuut later had de wedstrijd virtueel gespeeld kunnen zijn. Uli Thychosen dribbelde drie man, kwam alleen voor de doelman maar schoot rakelings naast.

Tot aan de rust bleef R Antwerp FC de wedstrijd in handen houden, onmiddellijk daarna moest Theo Custers een bal uit de winkelhaak halen. De Deense doelman van zijn kant had alle moeite van de wereld met een vrijschop van Willy Geurts, maar kon niet verhinderen dat R Antwerp fc toch op een 0-2 voorsprong zou geraken. Rond de 60e minuut was het Paolo Lallo die inzond, Willy Geurts kopte binnen (0-2). Vijf minuten later een vlotte combinatie, die Snelders afzonderde in de zestien, hij schoot in de handen van de doelman. Ib Jacquet gleed nog eens onderuit op het ogenblik dat hij een derde doelpunt aan de voet had. Vijf minuten voor tijd herleidde Vejle tot 1-2. Toen hebben de rood-witten nog wel even gebibberd, al was iedereen het er over eens dat ze de meest homogene formatie waren. Leo van der Elst kwam een kwartier voor tijd Paolo Lallo vervangen. Cisse Goris bleef op de bank (bron: onbekend - 2/07/1979).

R Antwerp FC zegeviert: treffers van Ib Jacquet en Willy Geurts

R Antwerp FC is haar voorbereiding op het komende voetbalseizoen begonnen met een eerste overwinning in de Zomerbeker. In het Deense Vejle speelden de rood-witten van Staf Van Den Bergh een collectief sterke en ook snelle wedstrijd die in een te weinig afgetekende score werd vastgelegd. Na een kwartier spel scoorde Ib Jacquet het eerste doelpunt toen hij met een spectaculaire duik een inzenden van Gunther Van Eyck in het doel kopte. R.A.F.C., zonder de zieke Mariman, maar met Marc Steyaert goed als linksachter, bleef doorlopend in de meerderheid. Uli Thychosen, Willy Geurts en Ib Jacquet misten gave kansen. Na een uur spel verdubbelde Willy Geurts de voorsprong op inzenden van Paolo Lallo. De Denen werden nu helemaal overspeeld, maar rood-wit bleef de kansen missen. Uiteindelijk scoorden de Denen vijf minuten voor tijd bij een schaarse tegenaanval het eerreddende doelpunt, zodat een voor hen gevleide 1-2 stand op het bord kwam (G.W. - bron: onbekend - 2/07/1979).

Leo Van der Elst (in)
74'

Ib Jacquet 0-1 15'
Ruststand 0-1
      Willy Geurts 0-2 60'
85' Jan Knudsen 1-2
90' Eindstand 1-2 90'