Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
3 1
19.08.1986 Plaats: Lisperstadion

Wedstrijdverslag

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

K Lierse SK 3 - R Antwerp FC 1

De toeschouwers zagen een beweeglijk K Lierse SK dat problemen had met de stevige bezoekende defensie. Desondanks kwam Verniers driemaal dicht bij een doelpunt. In de 43e minuut was het zover toen Kindermans een wegens een lichte duwfout op Van Regenmortel gefloten strafschop omzette. Na de rust drukte een vinnig K Lierse SK de bezoekers weg. De score had ruimer kunnen uitvallen (l.c.p. - bron: onbekend - 20/08/1986).

K Lierse SK 3 - R Antwerp FC 1

De wedstrijd kende vrij vlug een bitsig karakter, maar leverde voor rust maar weinig doelgevaar op. Enkele minuten voor rust kreeg Van Regenmortel een licht toegekende strafschop me. Kindermans kon de score openen.

Na rust kon K Lierse SK, dat met een groeiend vertrouwen en lef begon te spelen, R.A.F.C. op de eigen helft wegdrukken. Verniers verdubbelde de score. Via Wabra wekten de bezoekers nog even de illusie de bakens te kunnen verzetten, maar het was K Lierse SK dat via Van Regenmortel tot 3-1 uitliep en een hogere score liet liggen (bron: onbekend - 20/08/1986).

Round-up Oefencampagne '86 (11)

Op Lisp werd het tegen een fel gemotiveerd K Lierse SK een totaal ondermaatse verrichting van een weliswaar weer gehandicapt R Antwerp FC waarbij Thierry Pister, Pascal Plovie, Harry Cnops, Yves Vanderveeren en Francis Severeyns afwezig bleven vanwege diverse blessures. Rudi Smidts, Ratko Svilar, Zoran Lukovac en Mark Van der Linden werkten de partij slechts op halve kracht af. Bovendien kwetste Albert Van den Bergh zich al tijdens de opwarming.

Dit resulteerde in een logische lokale zege met niet eens overdreven 3-1 cijfers. Vlak voor de rust kwam K Lierse SK dank zij een uiterst goedkope penalty op voorsprong (1-0).

Tijdens de tweede helft kon de verdienstelijk debuterende Serge Mertens niet beletten dat K Lierse SK er nog twee doelpunten aan toe konden voegen. De ingekomen Rudolf Wabra redde de roodwitte eer (Antwerp Clubblad-2 - 19/09/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 20/08/1986)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Danny Verlinden
Marc Fierens
Peter Delen
Stan Van Den Buys
Pascal Bovry
Jean Kindermans
Herman Helleputte
Alex Verniers
Frank Dauwen
Dirk Garousse
Jan Van Regenmortel
1 Ratko Svilar
2 Zoran Lukovac
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
5 Frank Mariman
6 Rony Van Rethy
8 Ronny Prins
11 Erik Diels
9 Peter Quintelier
7 Gunter Van Eyck
10 Marc Van der Linden

Wissels

46' Dirk Garousse (uit)/
Wim Smets (in)
 
65' Peter Delen (uit)/
Johan Malfait (in)
 
1 Ratko Svilar (uit)/
20 Serge Mertens (in)
46'
 
2 Zoran Lukovac (uit)/
13 Rudolf Wabra (in)
63'
 

Begin Match
42' Jean Kindermans (penalty) 1-0      
Ruststand 1-0
58' Alex Verniers 2-0      
      Rudolf Wabra 2-1 65'
72' Jan Van Regenmortel 3-1      
90' Eindstand 3-1 90'
TERUG