13.08.1986 Plaats: Bosuil

Scheidsrechter: Paul Soenens

Na R Antwerp FC - Qatar

R Antwerp FC 3 - Quatar 2

Liet het nationale team van Quatar in het eerste halfuur fraai technisch werk zien, het kon R Antwerp FC nooit voor echte problemen stellen. De Sinjoren domineerden nadien voluit met Thierry Pister, Ronny Prins en Harry Cnops in erg goede doen. Cisse Severeyns scoorde de openingstreffer na voorbereidend werk van Zoran Lukovac. Harry Cnops en de jonge Cisse Severeyns verdubbelden de voorsprong bij een hoekschop van Zoran Lukovac die nadien met een kuitletsel uitviel. Ronny Prins maakte er 3-0 van alvorens Kaanis in de laatste minuten nog tweemaal kon tegenscoren (G.W. - bron: onbekend - 14/08/1986).

R Antwerp FC domineerde na een eerder aarzelend begin, de wedstrijd met zwierig voetbal. Via twee treffers van Cisse Severeyns en eentje van Ronny Prins bereikten de lokalen een comfortabele voorsprong. De score had beslist hoger kunnen oplopen. In het wedstrijdeinde konden de bezoekers weerwerk bieden via Kaanis en kwamen ze nog verrassend dichtbij (GvA - 14/08/1986).

Round-up Oefencampagne '86 (9)

Ratko Svilar was voor zijn eersteling van de oefencampagne al uitstekend op dreef. Ook Yves Vanderveeren kwam voor het eerst in de oefenperiode van de partij. De roodwitten hebben het tegen de 'olieploeg' uit het Midden-Oosten een stuk gemakkelijker gehad dan de eindcijfers laten vermoeden. Bij de rust was de stand 1-0 na een doelpunt van Cisse Severeyns op voorzet van Harry Cnops.

Tijdens de tweede helft dreven Cisse Severeyns met een enig mooi volée-schot op center van Zoran Lukovac en Ronny Prins de stand op tot 3-0, waarna Qatar op de valreep nog terugsloeg. Drie minuten voor tijd troonde de Great-Old nog steeds op een niet eens overdreven 3-0 voorsprong nadat ontelbare open kansen 'de nek omgewrongen' werden. Kaanis kon in extremis nog twee onachtzaamheden in de rood-witte verdediging afstraffen (Antwerp Clubblad-2 - 19/09/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 14/08/1986)

16 Khalled Salman Mahra Al-Muhannadi

46' 11 Harry Cnops (uit)/
13 Gunter Van Eyck (in)

46' 1 Ratko Svilar (uit)/
20 Nicky Schippers (in)

77' 2 Zoran Lukovac (uit)/
14 Erik Diels (in)

87' 7 Thierry Pister (uit)/
12 Peter Quintelier (in)

33' Cisse Severeyns 1-0
Ruststand 1-0
69' Cisse Severeyns 2-0
81' Ronny Prins 3-0
      Adel Khanis 3-1 87'
      Adel Khanis 3-2 89'
90' Eindstand 3-2 90'