Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Verbr. Geel R. Antwerp F.C.
1 1
09.08.1986 Plaats: De Leunen

Scheidsrechter: Guido Adriaensen

Lijnrechters:
Freddy Dierckx - Ermond Haemhouts
Toeschouwers: 1.500

Wedstrijdverslag

KFC Verbroedering Geel 1 - R Antwerp FC 1

KFC Verbroedering Geel 1 - R Antwerp FC 1

Voor 1.500 kijkers haalde KFC Verbroedering Geel een billijk gelijkspel. R Antwerp FC viel voor de rust het meeste aan, zonder reŽel doelgevaar te creŽren. In de slotfase van de eerste helft klom Verbroedering verrassend op winst. De bezoekers schakelden in de resterende minuten over naar de hoogste versnelling, met als resultaat een kei van een gelijkmaker van Thierry Pister (bron: onbekend - 11/08/1986).

KFC Verbroedering Geel 1 - R Antwerp FC 1

Meer dan 1.000 toeschouwers zagen hoe R Antwerp FC in de eerste helft een steriel overwicht afdwong tegen KFC Verbroedering Geel dat tot 10 minuten voor rusten op verdedigen was aangewezen. Ondansk de spijtige blessure van Derwae, kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong nadat Leushuis naast de muur en op de paal had geknald.

Na de herneming werd de druk van R.A.F.C. nog groter met een heel gevaarlijke Harry Cnops en een attente thuisdoelman in de hoofdrol. KFC Verbroedering Geel van haar kant creŽerde een kans, maar via Thierry Pister kwam R.A.F.C. toch op gelijke hoogte. In de slotminuut miste Vandeweyer een strafschop en meteen de winninggoal (Jos R. - bron: onbekend - 11/08/1986).

Round-up Oefencampagne '86 (8)

Tegen een kort op de man en met veel inzet spelend KFC Verbroedering Geel (dat er heel wat sterker voorkwam dan K Boom FC, is R Antwerp FC in aanvalllend opzicht, moeilijk uit de verf gekomen. Vlak voor de rust kwamen de lokalen op voorsprong (1-0).

Halfweg de tweede helft, als de Great Old volop de gelijkmaker najoeg, kwamen de tweedeklassers op counter dicht bij een beslissende 2-0 stand. Enigszins tegen de gang van 't spel in, scoorde Thierry Pister de gelijkmaker na een scrimmage voor het Geelse doel. Vlak voor tijd bestrafte de zwak leidende scheidsrechter een ingebeelde fout van Rony Van Rethy met een penalty. Nicky Schippers stopte de elfmeter van Vandeweyer.

In deze nuttige oefenpartij waren Ronny Prins en Zarko Lukovac veruit de betere spelers. Danny Koekelcoren, Rudi Taeymans en Ronny Van Rethy toonden zich een secuur drieluik in het centrum van de verdediging (Antwerp Clubblad-1 - 4/09/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 11/08/1986)

Statistieken

K.F.C. Verbr. Geel R. Antwerp F.C.

Elftallen

Jef Dufraing
Raf Derwae
Jean-Marie Dewalleff
Philip Ennekens
Harry La Valette
Wim Leushuis
Andy Melis
Winand Rampen
Jef Van De Weyer
Staf Verwimp
Dirk Verwimp
1 Nicky Schippers
2 Zoran Lukovac
3 Danny Koekelcoren
6 Rony Van Rethy
4 Rudi Taeymans
10 Gunter Van Eyck
7 Thierry Pister
8 Ronny Prins
9 Frank Mariman
11 Harry Cnops
5 Cisse Severeyns

Wissels

62' Philip Ennekens (uit)/
Rudi Van Tilburg (in)
 
63' Raf Derwae (uit)/
Gert Gijsels (in)
 
5 Cisse Severeyns (uit)/
14 Erik Diels (in)
65'
 
10 Gunter Van Eyck (uit)/
13 Sergio Gonzalez (in)
73'
 
9 Frank Mariman (uit)/
15 Peter Quintelier (in)
73'
 

Begin Match
44' Harry La Valette 1-0      
Ruststand 1-0
      Thierry Pister 1-1 81'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG