29.07.1986 Plaats: Bosuil

Scheidsrechter: Harry Laenens

Na R Antwerp FC - CF Belenenses Lissabon

R Antwerp FC 1 - CF Belenenses Lissabon 2

R Antwerp FC had in deze door de Portugezen bitsig gemaakte wedstrijd veel balbezit, maar stuitte regelmatig op een uitstekende doelman Martins. Mapuata trof op uitbraak tweemaal raak, Gonzales stelde tussendoor met een schitterende vrijschop gelijk. R.A.F.C. speelde zonder de aangekondigde Petrovic, maar met de Braziliaan Donega Paulo Cesar, die niet kon overtuigen (bron: onbekend ) 30/07/1986).

R Antwerp FC had het moeilijk om tegen een fel opzittend en bij momenten bitsig spelende Portugese eersteklasser haar combinatiespel te ontwikkelen. De thuisploeg was meer aan de bal, mar slaagde er nauwelijks in om voor echt doelgevaar te zorgen. Ook de Braziliaanse testspeler Donega slaagde daar niet in (d.g. - bron: onbekend - 30/07/1986).

Round-up Oefencampagne '86 (5)

Bij R Antwerp FC deed Rudi Smidts na een kniekwetsuur zijn wederoptreden, terwijl de Braziliaanse aanvaller Donega als testspeler werd opgesteld. Buiten een geweldige vrijschop even voor de rust, waarbij de Portugese doelman slechts met moeite de bal in hoekschop kon verwerken, liet de zwaarbesnorde Zuid-Amerikaan zich tegen de kort opzittende en stevig tacklende Portugezen weinig opmerken.

Na een niet onaardige eerste helft zonder doelpunten, diende de Antwerptrainer na de rust
tot enkele vervangingen over te gaan. Daardoor liep het vooral achteraan minder vlot. De Portugezen maakten daarvan gebruik om na een uur spel op voorsprong te klimmen langs Mapuata (0-1). Vijf minuten later bracht Gonzalez met een grandioos geplaatste vrijschop R.A.F.C. langszij (1-1). Vlak nadien werd het ei zo na 2-1 als Harry Cnops de Portugese doelman omzeilde, maar niet kon besluiten. In de 77e minuut werd het daarentegen 1-2 als opnieuw Mapuata de roodwitte verdediging te vlug af was. Een ultieme Antwerpoffensief bleef zonder gevolg (Antwerp Clubblad-1 - 4/09/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 30/07/1986)

11 Jorge Silva

46' Rudi Smidts (uit)/
Jan Van Gestel (T.) (in)

55' Frank Mariman (uit)/
Rudolf Wabra (in)

70' Sergio Gonzalez (uit)/
Ronny Prins (in)

82' Thierry Pister (uit)/
Cisse Severeyns (in)

10 Kim Marvé (uit)/
16 João Marques de Jesus Lopes (in)
46'

2 Eduardo Texeira (uit)/
14 Silverio Pereira (in)
46'

Ricardo Mapuata 0-1 60'
65' Sergio Gonzalez 1-1
      Ricardo Mapuata 1-2 77'
90' Eindstand 1-2 90'