Kris Hermans - Piero Camassa
Toeschouwers: 3.000

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

Darko Pivaljevic is te goed voor tweede - R Antwerp FC pakt met tien eerste zege

DEURNE - De Antwerpfans mogen blij zijn dat de clubleiding Darko Pivaljevic tijdens het tussenseizoen niet kon verkopen. Met Ganiyu Owolabi kan de Servische spits uitgroeien tot de gevaarlijkste aanvalslinie uit tweede klasse. Niet toevallig zorgden beide Antwerpaanvallers voor de eerste rood-witte zege in tweede afdeling. Darko Pivaljevic, overduidelijk te goed, trof drie keer raak. De cijfers doen anders vermoeden, maar R.A.F.C. diende te zwoegen om deze eerste overwinning binnen te halen. Eerst kwam het op achterstand, na 55 minuten moest het na de uitsluiting van Geert Emmerechts met tien verder. De zege was oververdiend, omdat de thuisploeg in tegenstelling tot vorig seizoen, nu wel mentale weerbaarheid toonde.

Zwakke start
De start van R.A.F.C., voor het eerst in eigen stadion na de degradatie, was zwak. Alsof het nog moest wennen aan tweede klasse. Cercle Brugge KSV, vorig seizoen ook al in tweede, wist er aanvankelijk raad mee. Na twaalf minuten diende Konon foutief te worden afgestopt door libero Laszlo Nagy. Stroy zette de strafschop om (0-1). De Great Old ging er niet beter van spelen. De defensie maakte een onzekere indruk. Drie passen scheurde de thuisdefensie aan flarden. Piedfort kon voor een leeg doel binnenduwen, maar hij besloot tegen de paal. De misser van Piedfort was de kentering in de wedstrijd. In de plaats van 0-2 werd het 1-1. Sandro Da Silva en Darko Pivaljevic knutselden een aanval in elkaar. De Serviër knalde de gelijkmaker tegen de netten.

Cercle begon al na een half uur aan de pauze te denken. Rood-wit joeg op de tweede treffer en die kwam er kinderlijk eenvoudig. Sandro Da Silva legde een vrije trap op het hoofd van Ganiyu Owolabi. De Nigeriaan is geen kopbalspecialist, maar mocht tussen vier Cercleverdedigers rustig de hoek uitkiezen en binnenkoppen (2-1).

Geert Emmerechts rood
R Antwerp FC hield de wedstrijd keurig in handen, maar niet lang na de pauze moest het met tien verder. Geert Emmerechts haalde Maes onderuit. De Antwerpaanvoerder mocht van spelleider Hayen vervroegd de kleedkamer opzoeken. KSV Cercle Brugge rook zijn kans en zocht de gelijkmaker. Een vrije trap van Lucas plofte tegen de paal. Hetzelfde overkwam Ganiyu Owolabi aan de overzijde. De rood-witten hadden evenwel meer geluk. Opportunist Darko Pivaljevic was goed gevolgd (3-1). Cercle poogde wel, maar het verschil lag in de aanval. Op een ontsnapping van alweer Darko Pivaljevic legde de beste speler op het veld de wedstrijd in de beslissende plooi (4-1). In de slotminuut zorgde Lucas voor de 4-2 en de sterke Olivier Brassart maakte er in de blesuretijd uiteindelijk 5-2 van.

Voor R.A.F.C. was de zege broodnodig. Rood-wit nestelt zich bovenaan. Cecle Brugge KSV bengelt met nul punten in de onderste regionen van de rangschikking.

Te weinig ervaring om favoriet voor de titel te zijn (Regi Van Acker)

Antwerptrainer Regi Van Acker was dolblij met de eerste zege van zijn ploeg. Hij reageerde wel gevat op de stelling van zijn Cercle-collega Ronny Desmedt dat zijn team titlefavoriet is. "Mijn ploeg is geen favoriet," zei de Antwerptrainer. "Daarvoor hebben we te weinig ervaring. Met de rode kaart voor Geert Emmerechts moeten we nu al opletten voor kaartenlast. Dat kan onze smalle kern moeilijk opvangen. Maar kom, indien we altijd spelen zoals vandaag, kunnen we ver komen. Ik had mijn spelers gevraagd in functie van de twee aanvallers te spelen. Dat hebben ze uitstekend gedaan. Ik geef een pluim aan de hele ploeg. Vier op zes is een goede start."

Regi Van Acker, in het verleden bij KSK Sint-Niklaas en KV Kortrijk niet verwend op het vlak van publiek, prees het enthousiasme van de Antwerpfans. "Ik weet dat, wanneer het op de Bosuil goed gaat, de toeschouwers massaal achter ons gaan staan. In de groep is de wil en de mentaliteit aanwezig. De steun van de supporters maakt ons alleen maar sterker (L.V.D.W. - GvA - 27/08/1998)."

19 Rodalph Richards

81' 11 Ganiyu Owolabi (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)

85' 6 William Verbeeck (uit)/
7 Gunter Ribus (in)

86' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
16 Sylvain Naets (in)

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 599

Gino Maes (uit)/
12 Arjan Human (in)
62'

Kenny De Vuyst (uit)/
20 Geert Van Eenoo (in)
72'

4 Isaac Asare (uit)/
16 Sven Geldof (in)
81'

Andy Stroy (penalty) 0-1 12'
23' Darko Pivaljevic 1-1
38' Ganiyu Owolabi 2-1
      Marcos Lucas 39'
Ruststand 2-1
      Steven Maes 48'
55' Geert Emmerechts
69' Darko Pivaljevic 3-1
76' Laszlo Nagy
79' Darko Pivaljevic 4-1
      Damian Lucas 4-2 90'
92' Olivier Brassart 5-2
93' Eindstand 5-2 93'