Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Racing Jet de Bruxelles (SR) R. Antwerp F.C.
3 0
28.09.1986 Plaats: Heizelstadion

Scheidsrechter: Robert Jeurissen

Lijnrechters:
Maurice Sanzot - Paul Evenepoel
Toeschouwers: 1.500

Wedstrijdverslag

Na R.J. Brussel - R Antwerp FC

Brusselaars hebben gemakkelijk hapje aan mistastend R Antwerp FC

Brussel "Waar is der ouderen fierheid nu gevaren?" Het R Antwerp FC dat gisterennamiddag aan de slag was op het neventerrein van de Heizel maakte op geen enkele manier indruk. De ploeg hing als los zand aan mekaar en er ging vooral in de eerste helft nauwelijks dreiging van uit. Pas kort na de rust, met Cisse Severeyns die kort voor de kampwisseling ingekomen was voor de veel te statische Zoran Lukovac, zat er wat meer punch in de Antwerpse acties. Toen keken de rood-witten al tegen een 2-0 achterstand aan. Bovendien bleef de afwerking achterwege, zodat ze er in die gunstige periode niet in slaagden zich terug in de wedstrijd te hijsen.

Het leek nochtans allemaal behoorlijk te beginnen, R.A.F.C. was het meest aan de bal. Toch schortte er al iets. Harry Cnops liep voorin moederziel alleen. Zoran Lukovac bleef op rechts hangen en had alle moeite met Verbruggen, terwijI op links de steun eigenlijk van achteruit via Thierry Pister moest komen. Als daar al enig tactisch stramien achterzat, dan werd dat al na enkele minuten stuk gereten door een domme individuele fout. Ronny Prins vond het nuttig een hakje te produceren. De bal belandde in de voeten van Demey, die meteen centerde en midden een tegenvoets gepakte verdediging, dook Geebelen in duikvlucht met een krachtige kopbal het openingsdoelpunt binnen voor Racing Jet Brussel. Ratko Svilar had tot op dat moment nog geen Brusselaar in zijn buurt gezien.

Telkens de wedstrijd kon kantelen, kieperde de match steeds meer om in het voordeel van de Brusselaars. Mark Van der Linden had bij een hoekschop de gelijkmaker kunnen inkoppen, maar een minuut later was het wel 2-0. Bij een dribbel op links werd Goyvaerts gehaakt door Yves Vanderveeren. Die kreeg geel. Imbert trapte de vrijschop laag en hard. Goyvaerts nam in een tijd over om te scoren. Nog niet halfweg de eerste helft leek de match beslist. Bij Racing Jet draafde ene Ghislain mee die vorig jaar nog in tweede provinciale voetbalde. Hij deed dat heel behoorlijk. Het Jetse middenveld had met doodwroeter Imbert en dribbelaar Demey de zaak onder controle, al speelde ook R.J.B. niet echt een grote wedstrijd.

Op een paar verre knallen van Imbert na moest Ratko Svilar zelden ingrijpen, al pakte hij wel knap een kopbal van Goyvaerts, die vlak na rust een huizengrote kans torenhoog over knalde. lets voor het uur miste Harry Cnops de kans om weer aan de sluiten. Hij kopte van dichtbij naast. Ongeveer op dezelfde plaats waar Mark Van der Linden wat later met een keiharde knal alleen de publiciteitsborden trof. Jet begon zich een paar 'foliekes' te veroorloven, mislukte dribbelnummertjes en persoonlijke slaloms. Tot Goyvaerts op aangeven van Imbert zich nog eens vrij wentelde en inknalde. R.A.F.C. gaf het ontmoedigd op. De Antwerpse spionkop eiste de kop van Nollet, de Jetse aanhang juichte om de eerste zege (Ronny Ceuleers - GvA - 28/09/1986).

Kritiek klinkt niet onbekend (Leon Nollet)

"Nollet buiten", scandeerden de Antwerpsupporters nog tijdens de match en ook na afloop op de Heizel. Ze hadden ook tijdens de wedstrijd de opstelling van Cisse Severeyns al geist. Daar was Nollet op ingegaan. Vier minuten voor rusten, liet hij Cisse Severeyns opdraven. "Ik had duidelijk te weinig diepgang op rechts met Zoran Lukovac. Hij liet zich te veel terugdringen. Dat wilde ik met Cisse Severeyns verbeteren. Dat lukte ook. Toch moet je begrijpen dat ik Cisse Severeyns niet direct wilde opstellen. Hij leek een jongere die vorig jaar aan het komen was en waarop ik voor dit jaar ook had gerekend, maar hij blijft wat hangen. Het lukte hem allemaal niet te best. Wat doe je dan? Ik geloof niet dat mijn spelers Racing Jet onderschat hebben. Als je dat doet in ereklasse ga je eraan. Dat weten ze ook. De eerste twee goals zijn weggevertjes van onze kant. Toch hadden we kunnen terugkomen als we de kansen benut hadden. Op het moment dat de aansluiting er niet komt, breekt de veer en verwacht je zelf eerder dat er een derde Jetse goal dan n voor ons valt. En de kritiek? Is mij niet onbekend. Mijn grote fout voor sommige Antwerpsupporters is, dat ik in hun ogen een Beerschotman ben en dat blijft blijkbaar zo (R.C. - bron: onbekend - 29/08/1986)."

"Fouten afgestraft!" (Leon Nollet)

Brussel Leon Nollet had een eenvoudige verklaring voor de nederlaag van zijn ploeg. "Als je steken laat vallen zoals dat vandaag bij ons gebeurd is, dan krijg je in eerste klasse altijd de kous over de kop. Een hakje van Ronny Prins dat niet nodig was, gaf Demey de kans het eerste doelpunt van R.J.B. voor te bereiden. Bij het tweede doelpunt weet iedereen dat je voorin bij R.J.B. n man in de gaten moet houden, maar het was net Goyvaerts die scoorde (Ronny Ceuleers - GvA - 28/09/1986).

Door het oog van Bob (5)

In de schaduw van het Heizelstadion, hebben zo'n 1500 toeschouwers, onder wie heel wat Antwerpgetrouwen, tijdens een nazomerse zondagmiddag, een superzwak, inspiratieloos, onmondig en vooral zonder matchmotivatie spelend R Antwerp FC aan het werk gezien. De beschamende nederlaag werd geleden tegen een weinig denderend Racing Jet Brussel dat vr aanvang van de competitie afgeschilderd werd als n der zwakkere eersteklassers. Een teken aan de degradatie-wand!

Al na twintig minuten waren de rood-witten na een uitgemeten kopbalgoal van Geebelen en een machtig vluchtschot van Goyvaerts uitgeteld. De achterban verwachtte een zich verwerend R.A.F.C., maar de rood-witte spelers ondergingen lijdzaam de wedstrijd.

De inbreng van Cisse Severeyns iets voor en van Pascal Plovie na de kampwissel, bracht weinig aarde aan de dijk. Het derde doelpunt (74') langs Goyvaerts, deed de deur helemaal toe! Harry Cnops, Mark Van der Linden en Cisse Severeyns waren dicht bij de aansluitingstreffer geweest, maar het blijft twijfelachtig of zelfs bij een 2-1 stand, vooral met de ingesteldheid van de dag, een terugkeer nog mogelijk geweest zou zijn.

De Great-Old is na vijf speeldagen teruggezakt naar de zestiende plaats! Het is dringend zoeken naar alternatieven om de kentering in te zetten (Antwerp Clubblad 5 - ../../1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 28/09/1986)

Statistieken

Racing Jet de Bruxelles (SR) R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Oscar Everaert
3 Stephane Adriaens
5 Jozef Barmos
14 Olivier Carette
2 Eddy Jaspers
10 Guy Demey
6 Patrick Ghislain
11 Jan Goyvaerts
8 Jean-Marc Imbert
9 Beny Geebelen
4 Mark Verbruggen
1 Ratko Svilar
7 Yves Vanderveeren
3 Danny Koekelcoren
6 Rony Van Rethy
4 Rudi Taeymans
2 Zoran Lukovac
5 Thierry Pister
8 Ronny Prins
9 Arek Klimas
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

74' 14 Olivier Carette (uit)/
6 Antoine Coly (in)
 
2 Zoran Lukovac (uit)/
12 Cisse Severeyns (in)
40'
 
8 Ronny Prins (uit)/
13 Pascal Plovie (in)
64'
 

Begin Match
5' Beny Geebelen 1-0      
      Marc Van der Linden 19'
20' Jan Goyvaerts 2-0      
      Yves Vanderveeren 24'
Ruststand 2-0
74' Jan Goyvaerts 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG