Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.
1 1
21.02.1988 Plaats: Daknamstadion

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
Georges Pollet - Charles Colet
Toeschouwers: 9.000

Wedstrijdverslag

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC

Halve Frans van Rooij kon R Antwerp FC niet helemaal overeind trekken

LOKEREN - Ondanks een goede start en een vroeg doelpunt van Cisse Severeyns, mocht R Antwerp FC nog blij zijn met de puntendeling in Lokeren. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg de thuisploeg meer greep op het spel. De gelijkmaker van Patrick Versavel was verdiend. Frans van Rooij speelde op halve kracht en was niet in staat een verre bal te trappen of een lange spurt aan te gaan. Zijn inbreng was dan ook onvoldoende, zodat Georg Kessler zijn Hollands paradepaardje in de tweede helft moest inwisselen. Als zijn toestand deze week niet spectaculair verbetert, is het nauwelijks denkbaar dat de Antwerpcoach op Frans van Rooij beroep zal doen voor de topper tegen Club Brugge KV.

R Antwerp FC, zonder Frank Mariman, maar met Ratko Svilar in het doel ter vervanging van de niet fitte Wim De Coninck, begon fris van de lever. Na acht minuten stond er 0-1 op het bord. Het was een heerlijk doelpunt. Een slecht ontzetten van Laroy, werd onderschept door Mark Van der Linden. 'Haas' Hans-Peter Lehnhoff liep iedereen voorbij op de rechterflank en schilderde de bal naar de eerste paal. Daar had Cisse Severeyns zich vrijgemaakt om met een knappe heading te scoren. De bezoekers leken gelanceerd en tikten de bal oordeelkundig rond. H.-P. Lehnhoff was niet te stuiten. Hij vormde een voortdurend gevaar op rechts. Vrij snel kwam tot uiting dat de snelle Duitser te weinig steun kreeg vanuit het middenveld.

Mark Van der Linden legde wel veel afstand af, maar was niet altijd gelukkig in het aangeven. Jan Poortvliet speelde een onopvallende rol en dat is ongewoon voor hem. Frans van Rooij speelde amper op 50 procent van zijn mogelijkheden. KSC Lokeren trad aan zonder Somers, Meszaros en Schoofs en ging zich geleidelijk aan organiseren. De onverdroten arbeid van Nijskens en vooral Samson, leverde tegen het eind van de eerste helft enkele kansen op. Ratko Svilar pakte een vluchtschot van Samson. Pavlak miste zijn schot op aangeven van Bruno Versavel.

In de tweede helft nam de thuisploeg het heft helemaal in handen en tikte R Antwerp FC bij momenten weg. De Greef kwam in voor de falende Laroy en was aan zijn eerste competitieoptreden toe. KSC Lokeren toonde karakter, vocht voor de gelijkmaker. Spelmaker Timoumi kwam meer op de voorgrond. Samson kwam slechts centimeters tekort om een diepe voorzet van de Marokkaan in een doelpunt te verlengen. Toch kwam R Antwerp FC nog heel dicht hij de 0-2 score. Thierry Pister stuurde H.-P. Lehnhoff de ruimte in. De Duitser probeerde Hoogenboom met een lob te verschalken, maar hij bleef staan en pakte de bal met zijn lange armen.

Geen twee minuten later kwam KSC Lokeren langszij. Yves Vanderveeren miste de interceptie, Nijskens kon zich vrijhaken, Ratko Svilar duwde de hard geschoten bal met een handje weg. Patrick Versavel was goed gevolgd en tekende de verdiende gelijkmaker aan. Zestig seconden later kwam KSC Lokeren bijna op voorsprong. Timoumi speelde zich handig vrij en vuurde een loeier af, rakelings over. George Kessler begreep dat het beter was dat éne punt vast te houden en riep Frans van Rooij naar de bank. Even later ook Francis Severeyns.

KSC Lokeren kon de druk niet aanhouden. Pavlak en Bruno Versavel konden nog aanleggen uit de tweede lijn, maar hun schoten misten precisie. Een foutloos keepende Ratko Svilar werd niet verontrust. In de slotfaze herstelde R Antwerp FC het evenwicht. Hoogenboom moest nog plat om een snoeiharde vrijschop van H.-P. Lehnhoff te pakken. Hoewel een 1-1 uitslag in Lokeren op zich geen slecht resulaat is, heeft R Antwerp FC de verloren frisheid nog niet teruggevonden. Misschien kan de komst van Club Brugge KV voor een nieuwe prikkel zorgen (Henk Van Nieuwenhove - GvA - 23/02/1988).

(bron: GvA - 23/02/1988)

Statistieken

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

Bob Hoogenboom
Krzysztof Pawlak
Didier M´Buyu
Ronny Laroy
Patrick Van Veirdeghem
Patrick Versavel
Patrick Naudts
Mohammed Timoumi
Bruno Versavel
Angelo Nijskens
Samson
1 Ratko Svilar
2 Yves Vanderveeren
5 Pascal Plovie
4 Rony Van Rethy
3 Rudi Smidts
6 Hans-Peter Lehnhoff
8 Jan Poortvliet
7 Frans van Rooij
9 Thierry Pister
10 Marc Van der Linden
11 Cisse Severeyns

Wissels

46' Ronny Laroy (uit)/
Walter De Greef (in)
 
87' Samson (uit)/
Didier Verheughe (in)
 
7 Frans van Rooij (uit)/
13 Rudi Taeymans (in)
65'
 
11 Cisse Severeyns (uit)/
12 Harry Cnops (in)
76'
 

Begin Match
      Cisse Severeyns 0-1 9'
Ruststand 0-1
61' Patrick Versavel 1-1      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG