Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Wijnegem V.C. R. Antwerp F.C.
1 4
29.04.2003 Plaats: Stadion Kasteellei Wijnegem

Scheidsrechter: Walter Smet
Toeschouwers: 500

Wedstrijdverslag

Na K Wijnegem VC - Royal Antwerp FC

Kranig geel-blauw verweer

Het duurde tot bijna de tachtigste minuut voor de bezoekers een tijdens de eerste helft opgelopen achterstand konden goedmaken. K Wijnegem VC speelde weliswaar verdedigend, maar kwam er in die eerste periode bij momenten snedig uit. Op een van die weinige tegenprikken scoorde Tom Van den Bleeken de 1-0. De bezoekende verdedigers stonden er wat bleekjes naar te kijken. Na de pauze bracht coach Houwaart Philippe Snelders voor Patje Goots, Omar Mussa mocht Tony Sergeant komen vervangen. Leek hij het aanvankelijk wat moeilijk te hebben op het steriele rood-witte middenveld, dan drukte Manchester-boy David Fox nu meer en meer zijn stempel op het spel. Hij vond zijn ploegmakkers, Colin Heath in 't bijzonder, steeds beter. De kanonnen stond helaas wat schots en scheef gericht. Of ze vonden een puike doelman Engelen op hun weg.

Een beetje sneu voor Omar Mussa, maar het was precies de herschikking na zijn uitvallen die Wijnegem stilaan meer pijn begon te doen. Anders Nielsen liep nu volop in de spits van de aanval en Gunter Ribus breide mee de linies aan mekaar. Colin Heath werd randje strafschopgebied gelegd. Anders Nielsen draaide de vrijschop haarscherp naast de muur en in de linkerbenedenhoek. Doelman Engelen geklopt. We waren bijna tachtig minuten onderweg. Nu pas kreeg Wijnegem het moeilijk om het te belopen. Een nieuwe doorbraak van Anders Nielsen langs de rechterlijn schilderde de bal op het hoofd van Philippe Snelders. Een simpele knik en het tweede bezoekende doelpunt stond op het bord. Alles liep vanzelf nu. Ook de supporters lieten eindelijk van zich horen. Niet veel later bracht een combinatie Bernt Evens - Colin Heath de bal tot bij Gunter Ribus.

Koud kunstje voor Philippe Snelders om opnieuw te netten. Even voor tijd nog een vierde treffer. Een knappe uithaal van alweer Gunter Ribus, iemand er met een voet of hand aan? Bernt Evens kopte de corner binnen bereik van Stefan Leleu die aan de tweede paal voor de 1-4 eindstand zorgde. "Gewonnen, maar niet veel meer," hoorden we na afloop van het morrende volk. Wijnegem verdient lof voor het kranige verweer. Van de Manchester-boys viel ons vooral opstelling en balbeheersing van David Fox op. Colin Heath draafde een spoor door de zestien. Werklust te over, maar ongelukkig in de afwerking. Hij was helaas niet de enige. Met Hussain Abdulrahman (op missie in Qatar), William Verbeeck en Noureddine Ziyati leek wel een karrevracht inspiratie in Deurne gebleven te zijn (Het Webteam).

Britse jongeren geven visitekaartje af

R Antwerp FC ontsnapte dinsdag in Wijnegem aan een tweede blamage in evenveel weken. Na de 1-4 tegen Berchem stond de Great Old tot twaalf minuten voor tijd 1-0 in het krijt bij tweedeprovincialer K Wijnegem VC. In de slotfase scoorde de Great Old nog vier keer. Colin Heath en David Fox, de twee Britse jongeren, lieten zich allebei opmerken. Heath, de spits, wrong zeven kansen de nek om waardoor enkele kortzichtige supporters al concludeerden dat hij niks waard is. De jonge aanvaller had wel de verdienste dat hij steeds op de juiste plaats stond, iets wat anderen al een heel seizoen niet lukt. David Fox, een centrale middenvelder, kreeg van Houwaart een uitstekend rapport mee. "Schitterende voetballer, grote klasse," vond de trainer. "Zo'n type speler missen we al een heel seizoen. Die jongen kan tenminste een bal over dertig meter trappen die bij een ploegmaat aankomt. Hij was zeer nadrukkelijk aanwezig en kan het niveau van R Antwerp FC behoorlijk optrekken, want hij laat andere jongens beter voetballen (Het Nieuwsblad)."
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online + de pers - 02/05/2003)

Statistieken

K. Wijnegem V.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Patrick Engelen (K)
5 Tim Schoenmakers
6 Ief Haest
7 Tom Van den Bleeken
8 Christiaan Wallaert
9 Nicky Melkert
11 Stefan Pamis
12 Ives Mutambay
14 Filip Van Eerdewegh
17 Kevin De Ryck
10 Bart Struyf
21 Govert Boyen
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu (K)
24 Karel D'Haene
4 Bernt Evens
6 David Fox
14 Tony Sergeant
12 Gideon Imagbudu
9 Anders Nielsen
2 Colin Heath
19 Patrick Goots

Wissels

19 Patrick Goots (uit)/
17 Philippe Snelders (in)
46'
 
14 Tony Sergeant (uit)/
11 Omar Mussa (in)
46'
 
11 Omar Mussa (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
61'
 
9 Anders Nielsen (uit)/
16 Zoran Ljubinkovic (in)
80'
 

Begin Match
27' Tom Van den Bleeken 1-0      
Ruststand 1-0
46' Nicky Melkert      
      Anders Nielsen 1-1 78'
      Philippe Snelders 1-2 82'
      Philippe Snelders 1-3 83'
86' Ief Haest      
      Stefan Leleu 1-4 88'
90' Eindstand 1-4 90'
TERUG