Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Standard de Liège
1 3
22.02.1981 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
Guy Goethals - Jean-Baptiste Crabbe
Toeschouwers: 14.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - R Standard CL
R Standard maakte er na de rust korte metten mee

DEURNE (van onze verslaggever) — Een terugwedstrijd hoeft dus niet meer. R Standard CL kan zich nu al opmaken voor de halve finales. Dat blijkt uit het 1-3 resultaat, meer nog uit de manier waarop de score tot stand kwam.

R Antwerp FC bood wat timide, onzeker en niet overtuigd van eigen kunnen tegenspel. R Standard CL was op haar hoede, maar counterde stevig, deelde rake meppen uit telkens de tegenstrever in de touwen gedrongen werd. In de eerste helft ging het evenwel niet zo best voor de Luikenaars. Om eerlijk te zijn: er werd in die periode slecht gevoetbald. Vervelend, saai, zonder uitschieters. Pas in het derde kwartier kwam daar verandering in. R.A.F.C. zorgde driemaal voor doelgevaar. Eerst een hard schot van Harry Cnops, dat naast de kooi van Preud'homme zeilde, vervolgens en gelift balletje van diezelfde Harry Cnops, insgelijks naast.

Tenslotte was er een schot op de de lat van Francis Goris, na voorbereidend werk van Laszlo Fazekas. Leuke dingen van R.A.F.C., met de twee Hongaren meestal als centrale figuren, maar toch te weinig agressief, niet echt doortastend genoeg. R Standard CL plaatste daar een handvol nummertjes van Tahamata tegenover, één van de betere spelers op het veld. Een harde, halve omhaal van Vandersmissen en een spectaculaire opmars van Plessers werden door Ratko Svilar gekeerd.

Na de rust ging R Standard CL krachtig door. Dat leidde spoedig tot twee doelpunten, die grote gelijkenis vertoonden, niet enkel omdat ze werden aangetekend door Vandersmissen, maar ook omdat de voorbereiding ervan gelijkaardig was. Het eerste werd op rechts aangebracht door Wellens, die tot tegen de doellijn doordrong, de bal voortrok tot bij Vandersmissen die vallend, krachtig binnenkopte (0—I). Bij nummer twee ging Tahamata door op de linkerflank, weer een bal voorlangs en opnieuw Vandersmissen op de goeie plaats om binnen te tikken (0-2).

Daarmee was R Standard CL dus in gewonnen positie, tevreden waren de Luikenaars nog niet. Ze lieten R.A.F.C. komen, met interessante mogelijkheden voor Patrick Ipermans en Laszlo Fazekas, maar counterden om de haverklap. De kans op 0-3 was veel reëler dan die op het Anschluss-tor voor R.A.F.C. Dat derde doelpunt kwam er ook. Nadat Wellens al eens op de staak had besloten, ging de inmiddels ingevallen Voordeckers aan de haal. Voor Velkeneers bleef er één redmiddel over: Voordeckers onderuit halen. Van Langenhove stond er met de neus op en wees zonder aarzelen naar de stip. Voor Graf een koud kunstje om de strafschop voorbij Dieltiens te schieten (0-3), twintig minuten voor tijd ingevallen, nadat Ratko Svilar zich bij een geharrewar in het strafschopgebied geblesseerd had.

Een te zwaar verdict. Vijf minuten voor tijd kon R.A.F.C. verdiend de eer redden. Ruud Kaiser, ingekomen voor Leo Vander Elst, gooide de bal vanop de linkerhoek voor doel. Harry Cnops verlengde. Laszlo Fazekas schoot vaardig voorbij Preud'homme (bron: onbekend - 23/02/1981).

(bron: de pers - 23/02/1981)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Standard de Liège

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Johny Velkeneers
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Francis Goris
Leo Van der Elst
Sándor Müller
Laszlo Fazekas
Harry Cnops
Michel Preud'homme
Eric Gerets
Gerard Plessers
Michel Renquin
Jos Daerden
Guy Vandersmissen
Helmut Graf
Norton De Matos
Simon Tahamata
Ralf Edström
Willy Wellens

Wissels

52' Leo Van der Elst (uit)/
Ruud Kaiser (in)
 
70' Ratko Svilar (uit)/
Danny Dieltiens (in)
 
Ralf Edström (uit)/
Eddy Voordeckers (in)
86'
 

Begin Match
      Helmut Graf
Ruststand 0-0
      Guy Vandersmissen 0-1 48'
      Guy Vandersmissen 0-2 56'
      Helmut Graf (penalty) 0-3 81'
85' Laszlo Fazekas 1-3      
90' Eindstand 1-3 90'
TERUG