Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.
2 0
16.05.1982 Plaats: Regenboogstadion

Scheidsrechter: Alphonse Constantin

Lijnrechters:
Raymond Van De Cotte - Jean-Baptiste Crabbe
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Na KSV Waregem - R Antwerp FC

Filip De Smet leidt voorzichtige thuisploeg naar Heizel

Waregem - "Onze prestatie in de terugmatch was niet groots, maar wij maakten twee doelpunten en zij geen enkel. De eerste halve finale brachten zij het op eigen veld niet verder dan 1-41. Wij gaan dus verdiend naar de Heizel!", zo vatten de supporters van SV de jongste bekergebeurtenis in Bosuil- en Regenboogstadion samen.

Net voor de aftrap begon het water te gieten, maar toen ref Constantin het startsein gaf, gingen de hemelsluizen weer dicht. De Waregemse afweergordel ook. Zelfs als de thuisploeg inderdaad ooit de intentie gekoesterd heeft offensief iets te proberen, kon daar op het terrein nooit iets van te merken zijn geweest. Daarvoor was de druk van bezoeker R Antwerp FC te groot. Het bijna ononderbroken gebeuk op de deur leverde de bezoekers echter weinig echte doelkansen op. Waregem loerde op de counter. Als SV al eens een degelijke offensieve actie op het getouw zette, gebeurde dat met te weinig manschappen of aan een veel te trage snelheid van uitvoering. Roger Van Gool, Laszlo Fazekas, Gaston Boeckstaens en vooral Raymond Jaspers waren de uitblinkers voor de rust. Bij Waregem waren er geen, behalve de fel versterkte verdediging als geheel dan.

Tijdens de onderbreking liet het zomers onweer zich duchtig gelden. De stadionlichten floepten aan. De temperatuur werd gedrukt. De grasmat werd zwaarder. Het vertoon blee slechts in een richting interessant. Gaandeweg werden bij de bezoekers de sporen van de overmoed der inspanningen en de stijgende invloed van de zenuwen groter. Waregem kreeg bijna automatisch meer greep op het gebeuren. De allereerste doelkans van de thuisploeg werd geschapen toen de bal na vrijschop in het strafschopgebied bleef 'hangen'. De Smet kon zich tussen een pak tegenstanders vrijwringen, maar hij werd gelegd door Ratko Svilar. Penalty, besliste de ref. Aangezien er bij SV weinig kernleden waren die het doel precies wisten staan, leverde die sanctie voor Waregem de nodig problemen op. Trainer Popovics durfde zelfs niet te kijken.

Net als de als kabouters verklede bankzitters, draaide hij zich met een bang gezicht naar de tribunes toe. Hij trok er zich van aan wie van zijn onderdanen achter zijn rug de taak op zich zou nemen. Smetje deed het maar zelf met succes. Door het gejuich voelde de trainer zich weer springlevend. Letterlijk dan. Hij danste en wipte tot het eindsignaal. R Antwerp FC nam zijn verantwoordelijkheid op te samen met de grote risico's. Weer bleek de Waregemse defensie met Luc Millecamps in een glansrol onwrikbaar. Tien minuten voor het einde, verdween de laatste mogelijkheid op verlengingen . Mark Millecamps lanceerde De Smet die het snelheidsduel won van Raymond Jaspers. Hij dook alleen op voor Ratko Svilar en rondde zijn rush af met een beheerst schot onder de uitgelopen Antwerpdoelman.

De spanning die match het aanzien waard maakte, was verdwenen. Het roffelende dondergerucht en de verre bliksemschichten maakten het bekereinde van een ontgoocheld R.A.F.C. nog grotesker. Bij KSV Waregem sprak niemand nog over de waarde van de eigen verrichting. Wel over... de brand in de fabriek waar de broers Millecamps werken en... over de Heizel (Mark Dheedene - Het Nieuwsblad - 17/05/1982).

(bron: de pers - 17/05/1982)

Statistieken

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.

Elftallen

Willem De Coninck
Erwin Denorme
Luc Millecamps
Henny Michielsen
Hans Loovens
Marc Millecamps
Joseph Mucha
Carlos De Coninck
Hervé Delesie
Danny Veyt
Filip Desmet
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Raymond Jaspers
Frank Mariman
Roger Van Gool
Patrick Ipermans
Laszlo Fazekas
Christian Labarbe
Alex Czerniatynski
Harry Cnops

Wissels

46' Hervé Delesie (uit)/
Juan Verdugo (in)
 
0 ??? (uit)/
Leo Van der Elst (in)
 
0 ??? (uit)/
Francis Goris (in)
 

Begin Match
Ruststand 0-0
70' Filip Desmet (penalty) 1-0      
80' Filip Desmet 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG