Jacques Scieur - José Jacobs
Toeschouwers: 5000

Na R Antwerp FC - KSK Tongeren

Twee schitterende doelpunten van Alex Czerniatynski

DEURNE - De thuisploeg met een sterk spelende Laszlo Fazekas die talrijke briljante voorzetten uitdeelde, maakte het in de aanvangsfase veel te ingewikkeld. Het spel werd te zeer in het centrum georiënteerd, waar de Limburgers, met Clijsters als laatste man, geen enkel probleem hadden om de rood-witte acties te neutraliseren. Het eerste schot kwam van Mense. De bal zeilde naast de doelpaal. Beheerste R Antwerp FC de situatie, KSK Tongeren bleef toch af en toe gevaarlijk uitbreken langs Leyssens en Beyens. In de 20e minuut was er een prachtige één-twee Fazekas-Czerniatynski. De uitgelopen Dardenne, die Tervoort verving, kon de internationaal van een doelpunt afhouden.

Zeven minuten later kwam Laszlo Fazekas een fractie van een seconde te laat, Vossen kon in hoekschop afweren. De door de Hongaar getrapte corner zaaide paniek in de Tongerense verdediging, waar Dardenne een slechte beurt maakte. Hij stompte naast de bal, Christian Labarbe noch Alex Czerniatynski kon er gebruik van maken. Aan de overzijde moest Ratko Svilar rond het halfuur een gevaarlijke hoekschop van Mense wegtippen. De toeschouwers kregen weinig opwindende momenten. R Antwerp FC hield daartoe te veel spelers in het middenveld. De laatste pass strandde veelal in de goed georganiseerde Tongerense verdediging, helemaal niet aangeslagen na de 5-1 nederlaag van vorige zondag tegen KSK Lierse.

Een laatste mogelijkheid was er voor R Antwerp FC in de 40e minuut wanneer Laszlo Fazekas een zoveelste actie opzette, maar de mee opgerukte Frank Mariman, Patrick Ipermans en Leo Van der Elst de actie te lang uitsponnen. Trainer Dimitri Davidovic stuurde in de 63e minuut twee wisselspelers in het veld. Zij brachten onmiddellijk meer animo tussen de lijnen. Dat resulteerde in schoten van Francis Goris en Harry Cnops, naast de doelpaal. Beyers had in de 70e minuut een kans om KSK Tongeren nog even in de wedstrijd te brengen. R Antwerp FC eindigde uitermate sterk. Uit een voorzet van Christian Labarbe stompte doelman Dardenne de bal in de voeten van Alex Czerniatynski, die vanuit een zeer moeilijke hoek het eerste doelpunt scoorde.

Het was de aanloop voor de rood-witten om in de slotfase verder uit te lopen. Het tweede doelpunt viel vijf minuten voor tijd na een schitterende actie Goris - Labarbe - Fazekas afgerond door Alex Czerniatynski. Even voor affluiten omspeelde Alex Czerniatynski de Tongerense doelman. Hij moest ver uitwijken, maar vond Laszlo Fazekas die geen moeite had om de eindcijfers vast te leggen (René Mariën - bron: onbekend - 11/03/1982).

Guy Van Horenbeeck

63' Leo Van der Elst (uit)/
Francis Goris (in)

63' Roger Van Gool (uit)/
Harry Cnops (in)

76' Alex Czerniatynski 1-0
85' Alex Czerniatynski 2-0
89' Laszlo Fazekas 3-0
90' Eindstand 3-0 90'